Accountor Finago / 28.06.2022

5 vinkkiä reaaliaikaiseen taloushallintoon

Yrittäjien ja yritysjohdon tarve reaaliaikaiselle, ajan tasalla olevalle taloustiedolle on suurempi kuin koskaan. Kuukauden tai enemmän perässä tuleva kirjanpito on toki kiinnostavaa historiatietoa, mutta tämän hetken päätöksiä sen avulla ei tehdä. Sen sijaan kassavirran tilanne on oltava päätöksiä tehdessä koko ajan tiedossa – paljonko kassassa on rahaa, paljonko sieltä on lähdössä ja koska, milloin kassaan tulee rahaa ja minkä verran. Kun tilannekuva on selkeä, on mahdollista neuvotella esimerkiksi maksuehdoista, laskurahoituksesta tai muista tarvittavista keinoista – sopivasti etukenossa.

Kuinka yritysjohto varmistaa, että sillä on käytössään kaikki mahdollinen taloustieto, kun päätöksiä päivä-, viikko- ja pidemmällä aikavälillä tehdään?

Tässä viisi vinkkiä reaaliakaiseen taloushallintoon: 

 1. Ota käyttöösi reaaliaikainen taloushallinnon ohjelmisto. Kun kaikki taloustieto on yhdessä paikassa ja koko yrityksen taloushallinto sujuu yhdessä ohjelmistossa, on taloustilanteen seuraaminen vaivatonta. Pilvipalveluna toimiva ohjelmisto on käytössä ajasta ja paikasta riippumatta.
 2. Hyödynnä maksuttomia raportteja. Moderneista taloushallinnon ohjelmistoista saa helposti ulos reaaliaikaisia talousraportteja maksutta. Esimerkiksi kassavirtaennusteraportti on tärkeä työväline yrittäjälle, joka pohtii, mille tulevaisuus näyttää.
 3. Tee tiivistä yhteistyötä oman tilitoimistosi kanssa. Pilvipalveluna toimivassa ohjelmistossa työnjako yrittäjän ja kirjanpitäjän välillä voidaan määritellä tapauskohtaisesti. Tilitoimistoon on helppo olla yhteydessä, kun molemmilla on pääsy samaan järjestelmään. Tilitoimistosta saa apua esimerkiksi raporttien tulkintaan.
 4. Sano hyvästit papereille. Kuittien tai muiden papereiden toimittamisesta tilitoimistoon ei tarvitse olla huolissaan, vaikka liikkumis- ja tapaamisrahoitukset olisivatkin voimassa. Kaikki onnistuu helposti sähköisesti, eikä fyysisiä lippulappusia tarvita – samalla riski niiden katoamisesta poistuu.
 5. Koska taloushallinto on yksi yrityksen tukijaloista ja tärkeä työväline päätösten pohjaksi, ovat ajan tasalla olevat taloushallinnon prosessit kaiken lähtökohta. Reaaliaikainen ohjelmisto automatisoi taloushallinnon prosesseja ja vähentää manuaalista tallennustyötä. Myynti-, osto-, matka- ja kululaskujen käsittely helpottuu ja tiedonhaku nopeutuu. Töiden jakaminen yrityksen sisällä on entistä joustavampaa ja tehokkaampaa.

Millaisia hyötyjä reaaliaikainen taloushallinnon ohjelmisto yritykselle tuo?

Pähkinänkuoressa:

 • reaaliaikainen taloustieto on käytettävissä missä ja milloin tahansa
 • hinta joustaa käytön mukaan: valittavana on sopiva paketti yrityksen tarpeiden mukaan
 • kaikki taloushallinnon tehtävät onnistuvat yhdessä ohjelmistossa
 • yhteistyö tilitoimiston kanssa on vaivatonta
 • papereille saa heittää hyvästit
 • yrityksen talousrutiinit tehostuvat: aikaa säästyy ja inhimillisten virheiden mahdollisuus pienenee
 • varmuuskopiointi ja ohjelmistopäivitys sisältyvät hintaan, ylimääräisiä kuluja ei tule esimerkiksi tietojen arkistoinnista tai tietoturvan ylläpitämisestä.

Accountor Finago