Sebastian Siegfried / 11.10.2021

Kirjanpitäjä, harvinainen moniosaaja

Kirjanpitäjä on monen yrittäjän lähin liikekumppani. Kirjanpitäjä on luottohenkilö, jonka kanssa jaetaan jopa elämän ilot ja surut. Tärkeät päätökset käydään ennen toimeenpanoa oman kirjanpitäjän kanssa läpi. Työsuhde-etuuksissa tapahtuneiden uudistusten myötä edes henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettua polkupyörää ei välttämättä enää hankita ennen kuin kirjanpitäjän kanssa on keskusteltu.

Yrittäjälle tämä on tietysti mahtava juttu, että kirjanpitäjään voi turvautua niin monessa eri tilanteessa. Mutta miltä asia näyttää kirjanpitäjän näkökulmasta? Yrittäjän osoittama luottamus kirjanpitäjäänsä kohtaan on aivan valtava, ja jokainen kirjanpitäjä haluaa varmasti olla tämän luottamuksen arvoinen. Asiakkaiden tarpeet ovat kuitenkin hyvin moninaisia, ja se asettaa haasteita sille, miten näihin tarpeisiin osataan vastata ja täten olla asiakkaan apuna.

Tiedonhaku, kouluttautuminen ja työkalut tärkeässä roolissa

Perinteisten kirjanpitoon ja palkanlaskentaan liittyvien palveluiden lisäksi asiakkaat saattavat pyytää apua myös muissa asioissa. Esimerkiksi yrityskauppoihin, verotukseen, liiketoiminnan rahoitukseen, Kela-asioihin, työsuhdejuridiikkaan ja jopa teknisempiin asioihin, kuten integraatioihin ja robotiikkaan liittyvät kysymykset ovat sellaisia, joissa kirjanpitäjä toisinaan auttaa asiakkaitaan. Kuinka monessa ammatissa yksi ihminen edes jollakin tasolla hallitsee näin montaa osa-aluetta?

Kirjanpitäjillä täytyykin olla vertaansa vailla olevat tiedonhakutaidot, mutta toki tässä korostuu myös säännöllisen koulutuksen merkitys ammatillisen osaamisen ylläpitämiseksi. Lisäksi tärkeässä roolissa ovat kirjanpitäjän työtä tukevat työkalut sekä liiketoimintakumppanit, jotka omalta osaltaan pyrkivät auttamaan kirjanpitäjiä palvelemaan asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Joka tapauksessa – muistetaan olla kiitollisia kirjanpitäjistämme, jotka tänäkin päivänä ovat niin monen suomalaisen yrittäjän tukena ja turvana.

Juridiset tarpeet käsittelyssä webinaarissamme

Järjestimme webinaarin 18.10.2021, jossa keskustelimme tilitoimistokumppanimme Tilitoimisto Minean kanssa siitä, miten he toimivat asiakkaidensa apuna juridiikkaan liittyvissä kysymyksissä. Webinaarissa Tilitoimisto Minea myös kertoo heidän kokemuksistaan Finago Sopimuskoneesta ja miten se on auttanut heidän asiakkaidensa juridisten tarpeiden ratkaisemisessa.

Voit ladata webinaaritallenteen alta löytyvän linkin kautta. Mikäli sinua kiinnostaa kuulla suoraan tilitoimiston kertomana, miten he pyrkivät vastaamaan joihinkin näistä monista tarpeista, joita tilitoimistot asiakkaidensa suunnalta kohtaavat, kannattaa webinaari ottaa talteen. Voit ladata tallenteen myös myöhempää käyttöä varten.

Lataa tästä webinaaritallenne ”Kirjanpitäjän rooli 2020-luvulla – kuinka vastata asiakkaan juridisiin tarpeisiin”

Sebastian Siegfried

Sebastian työskentelee Accountor Finagolla liiketoiminnan kehityspäällikkönä, vastuualueenaan lisäarvopalvelut. Sebastianin tavoitteena on tuoda sujuvuutta asiakkaiden jokapäiväiseen arkeen ratkaisuilla, jotka tekevät työnteosta helpompaa ja vapauttavat aikaa niihin asioihin, jotka ovat kullekin merkityksellisiä.