Accountor Finago / 05.07.2017

Kirjanpitoa joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta

Procountor - logo banner

Miltä kuulostaisi, jos voisit kirjanpitäjänä työskennellä pääosin kotoa käsin, tehokkaasti etänä? Hyödyntää toimistopäivinä työmatkat junassa työskennellen? Säädellä omaa ajankäyttöäsi työ- ja perhetilanteen mukaan?

Tilitoimisto EMUn Kati Rissa on työskennellyt näin jo pari vuotta. Kun työkalu, sähköinen taloushallinnon ohjelmisto toimii pilvessä, tämä on mahdollista. Tarvitaan vain nettiyhteys ja tietokone. Kati tekee kirjanpitäjän työtä kotoaan Turun liepeiltä ja käy toimistolla Helsingissä keskimäärin kerran viikossa. Järjestely säästää aikaa, vaivaa ja ennen muuta tarjoaa mahdollisuuden yhdistää perhe- ja työelämä.

Yhtä lailla kuin järjestelyn onnistumiseen vaikuttaa sähköinen Procountor-ohjelmisto, on työpaikan ilmapiirillä merkitystä.

– Kun työnantaja luottaa työntekijöihinsä, järjestely toimii, Kati muistuttaa.

Yhdessä etänä

Entä millä tavoin yhteydenpito kollegoihin onnistuu etänä? Kati kertoo olevansa työkavereihin ja asiakkaisiin yhteydessä päivittäin erilaisten pikaviestinten ja puhelimen välityksellä. Yhteydenpitoa asiakkaisiin helpottaa se, että kirjanpitäjä ja yritysasiakas pääsevät samaan näkymään, jolloin fyysistä tapaamista ei tarvita. Neuvominen ja asioiminen sujuvat tehokkaasti etänä.

Muutoinkin sähköisen taloushallinnon myötä kirjanpitäjän rooli on muuttunut talouskonsultoinnin suuntaan. Tallentamista ei tarvita ja täsmäytystyökalut ovat merkittävä ajansäästäjä ja työn helpottaja.

– Vaikka moni asia on automatisoitu ja hoituu lähes itsestään, ei kirjanpitäjä muutu asiakkaalle tarpeettomaksi. Kyllä asiakkaat edelleen soittavat ja kysyvät neuvoja, Kati hymyilee.

– Puhelut ovat jopa aiempaa painoarvoltaan merkityksellisempiä.

Katso video: Miten Katin arki sujuu etänä?

Koulutuksista kouluttajaksi

Procountoria Kati on käyttänyt vuodesta 2010 saakka. Sähköisen taloushallinnon konkari kertoo, että muutos aiemmasta, perinteisestä taloushallinnosta, on ollut melkoinen. Kati opetteli käyttämään ohjelmistoa hyvin itsenäisesti, mutta alun jälkeen työpaikan vaihtuessa hän pääsi mukaan myös käyttökoulutuksiin. Toisaalta, vaikka kantapään kautta ohjelman saloihin tutustuminen olikin oma prosessinsa, oli kokemuksesta hyötyä koulutuksen aikana. Kokemuksen opettamana osasi kysyä ne oleelliset, omaan työhön liittyvät kysymykset.

Tätä tietoa Kati jakaa nyt myös muille. Hän on mukana Procountorin kouluttajaverkostossa, jossa kokeneet ohjelman käyttäjät toimivat lisäkäsinä talon omille kouluttajille. He auttavat uusia tilitoimisto- ja yrityskäyttäjiä ohjelman saloihin kouluttamalla Procountoria heille. Ulkopuolisten lisäksi Kati auttaa uusia emulaisia Procountorin käytössä ja neuvoo käytössä omia asiakkaitaan aina pulma kerrallaan.

Konkarikäyttäjän TOP 5 Procountorin hyödyt kirjanpitäjälle

  1. Procountor Mini helpottaa asiakkaiden kuittirumbaa ja selkeyttää sitä kautta kirjanpitäjän työtä.
  2. Automaatio vapauttaa aikaa asiakkaiden neuvomiseen ja konsultoimiseen.
  3. Täsmäytystyökalut tehostavat kirjanpitoa.
  4. Työnjaosta asiakkaan ja kirjanpitäjän välillä voi sopia joustavasti, tapauskohtaisesti oikeuksia rajaamalla.
  5. Työ ei ole enää sidottu aikaan ja paikkaan.

Tilitoimisto EMU

  • Helsingissä ja Turussa toimiva, sähköistä taloushallintoa tarjoava tilitoimisto, joka on laajenemassa myös Ouluun.
  • Palvelee asiakkaita reilun 40 taloushallinnon ammattilaisen voimin toimialasta riippumatta ympäri Suomen sähköisesti.

Accountor Finago