Noora Airola / 10.11.2021

Paluu toimistoille

Useimmat meistä siirtyivät tutusta toimistoympäristöstä täysin etätöihin noin 1,5 vuotta sitten. Uuteen työskentelymalliin tottuminen sujui Accountor Finagolla jopa yllättävän hyvin. Etätyöt eivät olleet meille uusi asia, vaan jo ennen suosituksia etätyö oli osa arkeamme. Toki laajemmat etätyösuositukset loivat uusia haasteita päivittäiseen työhön, mutta nämä haasteet on otettu vastaan ja niiden kautta on luotu monia uusia, tehokkaita tapoja toimia. Työt ovatkin sujuneet hyvin myös kotikonttoreilta, ja olemme saavuttaneet hienoja tuloksia, vaikka ehkä vieläkin välillä joudumme tarkastelemaan, onko se mikki päällä, toimiiko kamera ja näkyykö slide-show.

Siirtyminen hybridityömalliin

Nyt olemme taas uuden edessä, kun olemme siirtymässä etätyön jälkeiseen aikaan, hybridityömalliin. Paluuta siihen paljon puhuttuun vanhaan normaaliin ei siis ole tapahtumassa, vaan on aika lähteä rakentamaan uutta normaalia.

Mies ja koira

Miltä se uusi normaali sitten näyttää?

Etätyösuositusten päättyessä erityisen tärkeänä on koettu kohtaamisten lisääminen ja varmistaminen kollegoiden kanssa. Toisaalta myös kokemukset etätyöstä ovat olleet positiivisia ja on selvää, että etätyö ei ole katoamassa mihinkään.

Meille on tärkeää, että asiantuntijamme voivat itse vaikuttaa työskentelytapoihinsa, sillä he itse tietävät, miten he työskentelevät parhaiten. Accountor Finagolla jokainen tiimi on päässyt keskustelemaan omista toimintamalleistaan, toiveistaan ja siitä, mikä sopii parhaiten juuri heille. Kuinka usein tiimin olisi hyvä nähdä toimistolla tai mitkä ovat sellaisia asioita, joita käydään läpi kasvotusten? Esimerkiksi näihin kysymyksiin tiimit ovat pohtineet vastauksia määritellessään uusia työskentelykäytäntöjään.

Toimistotilat muutoksen tukena

Koska työskentelytavat muuttuvat, täytyy myös työskentely-ympäristön muuttua. Tämä tarkoittikin sitä, että meillä toimistotilat kokivat melkoisen myllerryksen parissa päivässä, kun pöytiä, sermejä, lokeroita ja taukotilan fussball-pöytiä siirreltiin mukautumaan uusiin tarpeisiin ja työntekijöiden toiveisiin.

Toimistolle tullaan keskittymään, mutta myös tapaamaan työkavereita ja vaihtamaan kuulumisia sekä ideoimaan yhdessä. Ehkä yhtenä päivänä tarvitset hiljaisuutta ja toivot, että sinua ei häiritä ollenkaan ja seuraavana päivänä sitten haluatkin jutella työkavereiden kanssa, vaihtaa kuulumisia ja pitää vilkkaamman workshopin. 

Toimistotilojen tulisikin siis edelleen tukea monenlaisia tarpeita. Vaikka kohtaamiset kollegoiden kanssa nousivat selkeästi yhdeksi tärkeimmistä syistä tulla toimistolle, tullaan sinne myös hakemaan rauhallista paikkaa itsenäiselle työskentelylle. Tästä syystä meiltä löytyykin sekä rauhallinen että aktiivinen kerros, jotta jokainen varmasti löytää toimistopäivinä sen sopivan paikan itselleen. Toki hybridityö mahdollistaa myös sen, että työntekijä voi löytää itselleen parhaan työskentelypaikan myös toimiston ulkopuolelta.

Mari ja eero kuvassa kahvittelemassa

Luottamus uuden työskentelymallin pohjana

Hybridityömallimme on jälleen uusi asia, josta opimme varmasti paljon ajan kuluessa. Parhaat käytännöt sekä se uusi normaali löytyvät kokeilemalla ja sopeutumalla. Yksi keskeisimmistä arvoistamme on luottamus ja luotammekin siihen, että yhdessä työntekijöidemme kanssa löydämme heille ja meille koko yrityksenä parhaiten toimivat käytännöt. Luotamme siihen, että työntekijät itse tietävät, miten he työskentelevät parhaiten. Tähän luottamukseen hybridityömallimme Accountorilla pohjautuu.

Lue lisää tavoistamme työskennellä ja kulttuuristamme:

Noora Airola

Noora työskentelee Accountor Finagolla työnantajakuvan ja sisäisen viestinnän parissa.