Eero Pitkäsalo / 12.01.2022

Procountor Mini: tärkeä osa reaaliaikaista taloushallintoa

Reaaliaikainen taloushallinto on ajasta ja paikasta riippumatonta. Siksi on tärkeää, että yrityksen tietoihin pääsee käsiksi näppärästi mistä vain. Procountor Mini on mobiililaitteella käytettävä Procountorin kevytversio, joka on kehitetty helpottamaan yrittäjän talouden rutiinitehtävien hoitamista ja kirjanpitomateriaaleihin kuuluvien asioiden toimitusta kiireisen arjen keskellä.

Haastattelimme Kirjausketju Oy:n Vesa Lundbergia Procountor Minin käyttämisestä ja sen hyödyistä niin yrittäjälle kuin kirjanpitäjälle. Taloushallinnon ja juridiikan palveluita tarjoava Kirjausketju Oy suosittelee lähes kaikille asiakkailleen Procountor Miniä, sillä se on luontainen osa digitaalista taloushallintoa.

Mini on muuttanut sitä, miltä kirjanpidon tekeminen yrittäjän silmin näyttää. Vesa kertoo, että moni asiakasyrittäjä on ihmetellyt, onko kirjanpito tekemättä, kun kirjanpitäjästä ei kuulu mitään. Minin avulla kuittien toimittaminen onnistuukin niin kätevästi, ettei jää puuttuvia tositteita, joiden perään pitäisi kysellä. Rutiinien opettelu on tärkeässä roolissa, ja kun Minin käytön oppii, helpottuu yrittäjän arki huomattavasti.

Kenelle Mini sopii?

Procountor Minin monipuolisten ominaisuuksien takia siitä voivat hyötyä kaikki, jotka ovat Procountorin kanssa tekemisissä. Sen ominaisuuksista voi lukea tarkemmin sovelluksen nettisivuilta.

Kuittien kuvaaminen on ohjelman ydinominaisuus, mutta suurimmat hyödyt siitä saa, kun hyödyntää lisäksi esimerkiksi laskujen tarkastamiseen ja maksamiseen liittyviä ominaisuuksia. Kirjausketjun Lundbergin mukaan Procountor Mini sopii kaikille työntekijöille, jotka osallistuvat esimerkiksi matka- ja kululaskujen tekemiseen.

– Perinteiset paperityöt ovat yrittäjille usein eteenpäin siirrettäviä tehtäviä. Mielikuva yrittäjän sunnuntaista onkin papereiden järjestelemistä. Procountor Minin avulla kuitit voi kuvata saman tien, ja tämä muuttaa radikaalisti kirjanpidon hoitamista, Lundberg kertoo.

Kirjausketjun asiakkaiden sähköisyysaste on korkea, 95 prosenttia. Lundbergin arvion mukaan sähköisistä asiakkaista neljä viidestä käyttää myös Procountor Miniä. Mobiilikäyttö on olennainen osa kokonaisprosessia, joten Miniä voidaan käyttää toimialasta ja yrityksen koosta riippumatta.

Mies tekee etätöitä kannettavalla tietokoneella.

Laskuominaisuudet keräävät kiitosta

Procountor Minin ominaisuudet kehittyvät jatkuvasti ja jo nyt lista on pitkä. Lundberg kehottaakin asiakkaitaan kokeilemaan ja tekemään, jolloin eri ominaisuudet tulevat tutuiksi. Etenkin matka- ja kululaskujen tekeminen reissun päällä saa kiitosta niin asiakkailta kuin kirjanpitäjiltäkin.

– Matkalaskujen tekeminen helpottuu Miniä käyttämällä. Nyt käyttäjä voi vain laittaa ohjelman päälle, ja Mini kerää sijaintitietoihin perustuen tiedon, missä on liikuttu, Lundberg toteaa.

Kun laskujen kierrot ovat kunnossa, sujuu laskujen asiatarkastus helposti. Lundberg itse kertoo reissussa ollessaan tarkastavansa ja hyväksyvänsä laskut Miniä käyttämällä, joten tietokonetta ei välttämättä tarvitse mukaansa ollenkaan.

Vaikka työntekijällä ei olisi yrityksen luottokorttia, on kululaskun tekeminen kätevää. Tämä helpottaa myös yrityksen hallintoa, kun ostoja tekevien työntekijöiden ei tarvitse kuin kuvata kuitti talteen Minillä, ja loppu sujuu kuin itsestään. Procountorin selainversioon ei tarvitse erikseen kirjautua sisään.

Kirjanpitäjän työ nopeutuu

Kirjausketjussa on huomattu, että Minin käytön myötä työnteon nopeutuminen on iso tekijä. Kirjanpitäjä haluaa sentilleen kaiken oikein, joten on tärkeää, että aineisto toimitetaan ajoissa ja täydellisenä. Jos ennen Miniä jokin kuitti puuttui, piti soittaa asiakkaalle ja selvittää, mistä kuitin voisi löytää. Nyt kuitit ovat heti sähköisesti tallessa ja mahdolliset puutteet näkyvät alusta alkaen, jolloin niihin on helpompi tarttua.

Mini otetaan käyttöön uusien asiakkaiden kanssa heti, sillä se koetaan kiinteäksi osaksi reaaliaikaisen taloushallinnon tekemistä. Uusille yrittäjille tämä toimintamalli toimiikin mainiosti.

– Minin käyttö tulee heti yhteistyön alkuvaiheessa esille. Ensin valitaan oikea versio Procountorista, sitten kerrotaan Minin käyttämisestä kuittien kuvaamisen kautta. Sitä myöten tulee muut toiminnot esille, Lundberg kertoo.

Tutustu Procountor Miniin tarkemmin Minin tuotesivulta:


Eero Pitkäsalo

Eero työskentelee Accountor Finagolla sisällöntuotannon asiantuntijana. Eero on markkinoinnin sekatyöläinen, jolle asiakasta palveleva sisältö on työn kulmakivi.