Nelli Harjula / 10.08.2020

Procountorin mobiilitarjonnan uudet tuulet

Elokuu on koittanut. Keskikesä on ohitettu, monet ovat jo palanneet kesälomilta ja katseet alkavat hiljalleen kääntyä kohti syksyä. Monesti elokuu tuo mukanaan uusia tuulia, kuten kesälomakauden jälkeen starttaavia projekteja, uuden lukukauden opinnoissa tai kenties jonkin uuden harrastuksen. Onko itselläsi suunnitteilla jotain uutta?

Finagolla uudet tuulet puhaltavat elokuussa 2020 Procountorin mobiilitarjonnassa. Procountor Kuitit -sovellus on tullut tiensä päähän ja elokuun versiopäivityksestä (15.8.) alkaen Kuitit-sovelluksen käyttö päättyy. Jatkossa tutut kuittien kuvausominaisuudet ovat löydettävissä – yrityksen käytössä olevasta Procountor-tuoteversiosta riippuen – joko Procountor Minissä tai eTaskun sovelluksessa.

Kuittiominaisuudet Taloushallinto-käyttäjille 

Taloushallinto-käyttäjät voivat jatkossa kuvata kuitteja Procountor Minillä. Mikäli siis olet Taloushallinto-käyttäjä, jolla on Kuitit-sovellus käytössä ja haluat jatkaa kuittien kuvaamista, tai et ole aiemmin kuvannut kuitteja, mutta haluaisit aloittaa kuittien kuvaamisen, Mini on oivallinen ratkaisu. Jatkossa Mini on suunnattu Taloushallinto-tuoteversion käyttäjille, ja täten Ministä kehitetään entistä kattavampi työkalu sähköisen taloushallinnon käyttäjillemme. Nyt yhden ja saman sovelluksen avulla onnistuvat niin laskujen asiatarkastaminen ja hyväksyminen kuin palkkalaskelmien tarkastelu ja kuittien käsittelykin!

Uudistuneen Mini-sovelluksen voi ladata mobiililaitteen sovelluskaupasta ja sovellukseen pääsee kirjautumaan samalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla kuin Procountoriinkin. Kuittien kuvaamisen Minillä voi aloittaa saman tien, ja kuvatut kuitit siirtyvät Procountorin Uudet kuitit -widgettiin kohtaan Minin kuittihallinta. Mikäli Uudet kuitit -widgetistä puuttuu Minin kuittihallinta, kannattaa käydä vilkaisemassa, että Procountorissa on Käyttöasetukset-näkymällä (Hallinta > Yrityksen tiedot > Käyttöasetukset) valittuna kohta Salli kuittihallinnan käyttö ympäristössä.

Minin kuittitoiminnot ovat ennen elokuun 15. päivää maksuttomia, jonka jälkeen ne muuttuvat maksullisiksi. Elokuun 15. päivän jälkeen käytetyistä Minin kuittitoiminnoista, sekä matka- ja kululaskutoiminnoista laskutetaan sama hinta, kuin Kuitit-sovelluksesta aiemmin. Mikäli käyttäjä on aiemmin kuvannut kuitteja Kuitit-sovelluksella, laskutus kuittien kuvaamisesta jatkuu automaattisesti Minissä. Mikäli käyttäjä puolestaan ei ole aiemmin kuvannut kuitteja Kuitit-sovelluksella, hän saa Minissä ilmoituksen toimintojen maksullisuudesta yrittäessään kuvata kuitteja tai luoda matka- ja kululaskuja elokuun versiopäivityksen jälkeen. Kuitit-sovelluksen ja Minin maksullisten ominaisuuksien käyttö on mahdollista päättää ohjelman kohdasta Hallinta > Yrityksen tiedot > Käyttöasetukset > Integraatioasetukset poistamalla valinta kohdasta Procountor Kuitit -palvelun käyttö sallittu. Kun toimenpide on suoritettu, laskutus päättyy automaattisesti, eivätkä yrityksen Procountor-käyttäjät voi enää käyttää Kuitit-sovellusta tai Minin maksullisia ominaisuuksia.

Kuittiominaisuudet Tallennus-käyttäjille 

Jatkossa Tallennus-käyttäjien kuittien kuvaaminen tapahtuu eTaskun kuittisovelluksella, joka toimii saumattomasti yhteen Procountorin kanssa. eTaskulla asiakkaan kuvaamat kuitit siirtyvät näppärästi Procountoriin kirjanpitäjän käsiteltäviksi. Kuitit noudetaan Procountoriin joko API rajapintaa hyödyntäen tai CSV tiedostolla.

Kuitit-sovelluksen käyttö päättyy elokuun 15. päivä, jonka jälkeen sovellukseen ei ole enää mahdollista kirjautua. Samalla Kuitit-sovelluksen laskutus loppuu Tallennus-käyttäjiltä automaattisesti. Kaikki sovelluksella kuvatut ja tallennetut kuitit ovat saatavilla Procountorissa myös elokuun versiopäivityksen jälkeen, joten huolta kuittien häviämisestä ei ole. Kuittien kuvat ja niille lisätyt tiedot jäävät Procountoriin joko Uudet kuitit -widgettiin tai matka- ja kululaskuille, riippuen siitä, miten kuitit on ehditty käsitellä Procountorissa.

eTaskun käyttöön pääsee tutustumaan ilmaisen webinaaritallenteen avulla. Webinaaritallenteen lisäksi eTaskulta on mahdollista saada ilmainen, etäyhteyden avulla järjestettävä, tuote-esittely. eTaskusta on saatavilla eri versioita, joiden ominaisuuksiin ja hinnoitteluun pääsee tutustumaan täällä. Palvelua on myös mahdollista kokeilla veloituksetta 30 päivän ajan ilman sitoumuksia.

Ohjeilla onnistut

  • Lisätietoa Procountorin mobiilitarjonnan uudistumisesta löytyy nettisivuiltamme.
  • Lisätietoa Procountor Miniin siirtymisestä ja Minin laskutuksesta löytyy Procountorin ohjekirjasta
  • Lisätietoja eTaskusta ja hyödyllisiä linkkejä niin tilitoimistoasiakkaille kuin loppukäyttäjillekin löytyy täältä.

Nelli Harjula

Nelli työskentelee Accountor Finagolla sisällöntuotannon tehtävissä. Nellille on tärkeää informatiivinen ja ammattimainen viestintä positiivisella twistillä.