Piia Similä / 04.12.2019

”Siirtyminen sähköiseen taloushallintoon helpottui Onni-projektissa”

Siirtyminen Procountorin sähköiseen taloushallintoon on tuonut Tilipalvelu Calcuriumille lisää asiakkaita. Taloushallinnon ohjelmiston vaihtaminen oli helppoa, kun se tehtiin yhdessä Accountor Finagon asiantuntijoiden kanssa.

Tilipalvelu Calcuriumin Tarja Frimodig etsi pitkään toimivaa sähköisen taloushallinnon ratkaisua, ja pettyi kerta toisensa jälkeen.

– Tein virhehankintoja. Ohjelmat eivät olleet niin sähköisiä kuin luvattiin, niitä oli vaikea käyttää eikä kaikki toiminut niin kuin ajattelin.

Sitten Tarja valitsi Procountorin. Koska siirtyminen sähköiseen taloushallintoon on suuri projekti niin tilitoimistolle kuin yritysasiakkallekin, otti Tarja avukseen Procountor Onni -projektin.

Procountor Onni – helppo tapa siirtyä sähköiseen taloushallintoon

Sähköinen taloushallinto säästää kirjanpitäjän ja asiakkaan työaikaa – mutta vasta silloin, kun se on saatu kunnolla käyttöön. Ohjelmiston myyminen, asiakkuuksien perustaminen ja ohjelmiston käytön opettelu teettävät väistämättäkin työtä tilitoimistoille. Uusi ohjelmisto voi myös epäilyttää asiakasta, kun siitä tulee uusia kuluja ja sen käyttö täytyy opetella. Näissä haasteissa Procountor Onni-projekti tukee tilitoimistoja.

Onni-projektissa tilitoimisto saa yksilöllisen koulutuksen Procountorin käyttöön, ja tämän jälkeen ohjelmiston myymiseksi järjestetään yhteisiä asiakastilaisuuksia Accountor Finagon asiantuntijoiden kanssa. Myyntityö helpottuu, kun useampia asiakkaita tavataan kerralla ja Accountor Finagon asiantuntijat tukevat ohjelmiston esittelyssä.

– Asiakastilaisuuksien pitäminen ei ole vahvinta osaamistani, joten ilman Accountor Finagon tukea niitä ei olisi tullut pidettyä. Kuitenkin jokaisen asiakkaan kohtaaminen yksitellen olisi työlästä ja veisi paljon aikaa. Oli hyvä, että sain ulkopuolista tukea ja asiantuntija-apua, sanoo Tarja Frimodig.

Lisää aikaa uusille asiakkaille

Onni-projekti kesti 4 kuukautta, ja sen aikana Calcuriumin sadasta asiakkaasta 28 siirtyi täysin sähköiseen taloushallintoon. Loput käyttävät Procountoria Tallennus-puolella. Ohjelmiston käyttöönotto sujui asiakkailla hyvin, sillä asiakkaan tekemät toiminnot ovat helppoja, kiittelee Frimodig.

– En varmasti olisi saanut asiakkaitani siirtymään sähköiseen taloushallintoon näin nopeasti, jos en olisi lähtenyt Onni-projektiin. Suosittelen Procountor Onnia kaikille, jotka siirtyvät käyttämään Procountoria, Tarja Frimodig sanoo.

Siirtyminen Procountoriin oli oikea ratkaisu Calciuriumille. Ennen Tarja Frimodigin kädet olivat täynnä vanhojen asiakkaiden kanssa, mutta kun aikaa säästyy rutiinitehtävissä, jää sitä uusien asiakkaiden palvelemiseen.

– Olen pystynyt ottamaan myös yhden työntekijän lisää. Uskon, että toimintamme on uskottavampaa, kun käytämme nykyaikaista ohjelmistoa ja haluamme kehittyä, sanoo Tarja Frimodig.

Onni on onnellinen tilitoimisto ja onnelliset asiakkaat

Pääaset tutustumaan tilitoimiston avuksi suunniteltuun Onni-projektiin ja muihin kehtysprojekteihimme maksuttoman oppaan sivuiltamme. Missä tilitoimistosi tarvitsee apua?

Lue seuraavaksi

Blogissa: Onni-sähköistysprojektista draivia tilitoimiston asiakaspalveluun

Blogissa: Vielä kivempaa kirjanpitoa

Kotisivuilla: Tutustu Onni-projektin vaiheisiin 

Piia Similä