Accountor Finago / 16.01.2020

Taloushallinnon palvelua asiakkaan tarpeet edellä

Taloushallinnon ja kirjanpidon alaa säätelevät monet lait ja asetukset. On huomioitava kirjanpitolaki, verottajan ohjeistus, KILAn lausunnot ja niin edelleen. Joustoon on varaa rajallisesti, toisaalta alan tunteminen ja muutosten hallinta mahdollistavat monta asiaa. Taloushallintoa voi hoitaa tietyissä raameissa hyvin monella tavalla. Sillä on merkitystä, millaisella ohjelmistolla kirjanpito tehdään. Valittavana on niin moderneja, automaatiota hyödyntäviä ohjelmistoja kuin vielä kovin yleinen kuitit muovipussissa kirjanpitäjälle -mallikin, jossa tietojen tallentaminen on isossa roolissa. Ja kaikkea näiden väliltä.

Taloushallinto tarpeen mukaan

Sähköisen ohjelmiston etuja hyödyntävälle taloushallinto on reaaliaikaista ja mahdollistaa talouslukujen käyttämisen liiketoiminnan tukena päätöksenteossa. Yrittäjän näkökulmasta taloushallinto kulkee taskussa kaikkialle ja esimerkiksi laskuihin pääsee käsiksi muutoinkin kuin soittamalla tai vierailemalla tilitoimistossa. Myös työnjako yrittäjän ja tilitoimiston välillä voidaan sopia ja rajata käyttöoikeuksin aina tilanteen mukaan.

Toisinaan on tilanteita, joissa yrittäjä ei hyödy reaaliaikaisuudesta, ja kirjanpito ja taloushallinto halutaan syystä tai toisesta tehdä niin sanotun perinteisen palvelumallin kaavalla. Kun Procountor Taloushallinto on automaation ja reaaliaikaisuuden mahdollistava ratkaisu, on Procountor Tallennus suunniteltu perinteiseen palvelumalliin. Tilitoimistoille tämä mahdollistaa tehokkaan työskentelyn yhdellä ohjelmistolla, koska yksi ja sama Procountor-ohjelmisto toimii molempiin tarpeisiin.

Kysyimme konkariasiakkaaltamme, millaisiin tilanteisiin Procountor Tallennus soveltuu, kuka siitä hyötyy ja mitä plussia siinä on tilitoimistoyrittäjän ja kirjanpitäjän kantilta:

” Procountor Tallennus on helppokäyttöinen ja monipuolinen, pilvipalveluna toimiva ohjelmisto. Se soveltuu erinomaisesti asiakkaille, jotka näkevät perinteisen taloushallintopalvelun heille parhaana vaihtoehtona.

Tallennuksen etuna on sen moderni käyttöliittymä. Asiakasympäristöjen perustaminen on nopeaa ja vaivatonta, kun pohjan niille voi kopioida kertaalleen tallennetusta ns. malliyrityksestä, johon halutut käyttöasetukset on tehty valmiiksi. Samalla tavalla mm. tilikartan luominen kopioimalla onnistuu muutamalla klikkauksella hetkessä. Tallennukseen on nopea perustaa myös esimerkiksi tilikausi, samoin tositelajit. Aikaa määrityksiin ei kulu, eikä kaikkea tarvitse aloittaa joka kerta alusta.

Procountor Tallennus -palvelu toimii luotettavasti ja siitä on saatavilla erilaisia ja erikokoisia paketteja. Ohjelmisto joustaa asiakkaan tarpeen mukaan niin, että sitä voi laajentaa tarvittaessa erikokoisiin paketteihin.

Halutessaan tilitoimisto voi palvella samalla Procountor-ohjelmistolla sekä perinteisiä että sähköisiä asiakkaita. Procountor Tallennuksesta sähköiseen Procountor Taloushallintoon siirtyminen on helppoa ohjelman sisällä. Tilitoimistokäyttäjän näkökulmasta etuna on Taloushallinnon ja Tallennuksen yhtäläisyys. Samat toiminnot löytyvät samoista paikoista tuttujen valikoiden alta, mikä tehostaa kirjanpitäjän työtä. Tallennukseen on mahdollista tuoda myös sähköisiä, käteviä elementtejä, kuten tiliotteiden nouto tai kuittikuvaus. – Sami Mattila, Kirjanpitotoimisto Mattila Oy”

Lue seuraavaksi: 

Kevyt sysäys sähköiseen – eTasku-lisäpalvelu Procountor Tallennus -asiakkaille

Accountor Finago