Piia Similä / 26.11.2019

Tanssia ja taloudenpitoa

Tanssii tähtien kanssa -tuomariston puheenjohtaja, yrittäjä, jonka elämään tanssi on kuulunut aina. Jukka Haapalainen ei juuri esittelyjä kaipaa. Suurelle yleisölle tutuksi tanssimaailmasta tullut Jukka kertoo uusimmassa, juuri ilmestyneessä Pilvi-lehdessä suhteestaan numeroihin ja taloudenpitoon.

– Rakastan kirjanpitoa, Jukka sanoo lehden haastattelussa.

Hän kertoo, että talouden tarkka seuraaminen tuo hänelle järjestyksen tunteen elämään. Jukka tuntee yrityksiinsä tulevat ja ulos lähtevät rahavirrat, ja pitää tarkkaa huolta esimerkiksi laskutuksesta.

– Olen esimerkiksi laskutuksen suhteen huolellinen. Pidän tarkkaa huolta siitä, että vaikkapa tanssistudion laskuilla on kaikki tarvittava tieto merkitty oikein ja selkeästi. Tästä jaksan väsymättä muistuttaa myös tanssiopettajia.

Jukka kuvailee rahasuhdettaan ennen muuta käytännölliseksi. Vaikka hän onkin huolellinen ja tarkka numeroiden seuraaja, ei raha ole koskaan ollut hänelle motivaation ensisijainen lähde. Pikemminkin toisin päin. Työtä tekemällä saa rahaa, raha on ikäänkuin sivutuote työlle.

– Rahaa tarvitaan, ja siitä ei kannata tehdä ongelmaa. Kiteytettynä, jos tekee työnsä hyvin, saa rahaa.

– En koskaan ajattele, että rahaa pitäisi tehdä. Ajattelen pikemminkin, että sitä voi tehdä. Raha on minulle väline, mutta totta kai taloudellinen riippumattomuus luo vapautta tehdä juuri niitä asioita, joita haluan.

Kaksi kotimaata, kahdet verot

Veroja Jukka maksaa kahteen maahan, onhan hän jo 30 vuoden ajan asuttanut myös Lontoon-kotia yhdessä vaimonsa kanssa. Molemmissa maissa Jukalla on apunaan taidokas kirjanpitäjä, ja koska Jukka haluaa olla kartalla yritystensä taloustilanteesta koko ajan, tekee hän myös itse paljon kirjanpidollisia töitä. Kun rahavirtojen liikettä eri aikoina vertailee keskenään, saa hyvän kuvan siitä, mitä elämään kuuluu. Mihin rahaa on mennyt, mistä rahaa tullut.

Lisää Jukan suhteesta rahaa, yrittämiseen ja numeroihin löydät uudesta Pilvi-lehdestä. Lataa lehti maksutta ja lukaise koko juttu.

Piia Similä