Accountor Finago / 02.10.2020

TILITOIMISTOPÄIVÄ 2020 – Suurin ikinä!

Tilitoimistopäivä 2020

Perjantaina 25.9.2020 lähes 1000 taloushallinnon ammattilaista kokoontui yhteen Accountor Finagon vuoden päätapahtumaan, Tilitoimistopäivään. Yhdessäolo tapahtui poikkeusolosuhteista johtuen nyt etäyhteyksillä, kun koko tapahtuma toteutettiin täysin virtuaalisena. Tässä blogissa pääset kurkkaamaan jättisuosion saaneen virtuaalitapahtumamme kulisseihin!

Kurkistus kulisseihin ja kutsu Tilitoimistopäivä 2021 –tapahtumaan

Miten virtuaalitapahtuma järjestettiin? Tilitoimistopäivän virtuaalitapahtuma oli sekoitus ennalta kuvattuja videoita ja paikan päällä, suorassa lähetyksessä käytäviä puheenvuoroja. Päivän juonsi Kirsi Alm-Siira ja mukana oli myös paljon kiitosta kerännyt DJ, joka viihdytti osallistujia tietoiskujen välissä.

Alta pääset katsomaan kuvasarjan päivän tiimellyksestä, Hotell Kämpistä, jossa live-puheenvuorot kuvattiin.

Tilitoimistopäivän avauspuheenvuoron kulissit

Accountor Finagon toimitusjohtaja Jarmo Lönnfors, piti päivän avauspuheenvuoron.

Jarmo kertoi avauspuheenvuorossaan siitä, miten on vuoden aikana oivaltanut, kuinka valtava merkitys reaaliaikaisella taloustiedolla on – etenkin kun kassavirran seuraaminen on noussut aiempaa tärkeämmäksi johtamisen välineeksi.

Yhä kiihtyvään reaaliaikaisuuden vaatimukseen vastasimmekin lanseeraamalla syksylle ainutlaatuisen kampanjan, jossa uuden käyttäjän on mahdollisuus saada Procountor tai Procountor Solo käyttöönsä maksutta. Kampanjassa tuodaan esille myös suomalaista yrittäjyyttä ja tuetaan tilitoimistoja tuomaan asiakkaitaan reaaliaikaisen datan maailmaan. Tilitoimistot voivat hyödyntää Accountor Finagon maksutonta materiaalipankkia omassa markkinoinnissaan.

Sovelluskonsultit Azer Zahic ja Jaana Eronen vastailivat päivän mittaan chattiin tulleisiin kysymyksiin. Moderaattoreilla riitti työtä, sillä chattiin pompahti jopa 800 viestiä päivän mittaan!

Kehitysjohtaja Lauri Lehtosen puheenvuoro

Kehitysjohtaja Lauri Lehtosen puheenvuoron aikana käytiin läpi Procountorin tuotekehityksen kuulumiset.

Procountor Solon puolelta Lauri Lehtonen esitteli etenkin uuden OCR-toiminnon kuittien tietojen lukemiseen sekä pakotetun kuittien käsittely.

Tämän jälkeen keskityttiinkin alalla kovin odotettuihin tekoälyominaisuuksiin ja seuraavan sukupolven koneoppimiseen liittyvään Procountor Junior –kokonaisuuteen. Ensimmäisessä vaiheessa Procountor Junior tekee tiliöintiehdotuksia ostolaskuille ja sujuvoittaa näin entisestään ostolaskujen tiliöintiä. Junior hyödyntää ympäristön historiatietoa ja oppii jatkuvasti jo tehdyistä tiliöinneistä. Jos Junior on epävarma tiliöintiehdotuksestaan, näytetään tieto korostetusti, jolloin asiantuntija voi tarkistaa tiliöinnit. Jatkossa Junior laajenee myös muihin Procountorin toimintoihin.

Procountor Junior on kehitetty aktiivisessa yhteistyössä kirjanpitäjien kanssa, jotta se loisi etenkin tehokkuutta kirjanpidon asiantuntijoiden työskentelyyn. Tulevien hankkeiden kehitysyhteistyökumppaniksi voi ilmoittautua liittymällä osaksi Finago Friends –verkostoa. Liity mukaan täältä!

Tilitoimistopäivän toisen pääpuhujan, Harri Kanervan, puheenvuoro

Tilitoimistopäivän toinen pääpuhuja Harri Kanerva inspiroi puheenvuorossaan tilitoimistoja myymään.

– ”Myynti on liiketoiminnan elinehto ja hyvä porukka tarjoaa hienoja palveluita!”.

Pääpuhujana toimi futuristi Perttu Pölönen, jonka puheenvuorotallenne käsitteli inhimillisyyden korostumista.

Perttu vastaili puheenvuoronsa aikana myös chatissa osallistujille, ja kehottikin rohkeasti ”haastamaan futuristia”.

Kysymykseen, jos kaikilla meillä on kykyä miettiä luovasti, Perttu vastasi:

”Uskon kyllä, että kaikki ovat luovia, se vain pääsee esiin ihmisillä eri tavalla. Mun mielestä luovuus on kykyä tehdä valintoja. Jos jotakuta pyydettäisiin suunnittelemaan tuoli, on siihen miljoona eri vaihtoehtoa. Voi olla puuta/metallia/betonia, kolme/neljä/viisi jalkaa, jne. Jokainen näkee kyllä vaihtoehtoja, mutta luovuutta on löytää miljoonista ideoista potentiaaliset ja yhdistellä niitä. Eli ajattelisin, että kyllä luovuutta voi kehittää, koska kyse on valintojen tekemisestä!” .

Perttuun voi tutustua lisää maksuttoman Pilvi-lehtemme haastattelusta täältä. 

Mitä kotikatsomoiden Tilitoimistopäiväfiiliksiin tulee, niitä voi käydä katsomassa #Tilitoimistopäivä-tunnisteen alta Instagramissa. Kiitos kaikille osallistujille kertaalleen!

 

Accountor Finago