Accountor Finago / 28.12.2020

Vuoden 2020 luetuimmat

On sanomattakin selvää että vuosi 2020 oli kertakaikkiaan poikkeuksellinen. Sen takia ei yllätä että vuoden top 10 luetuimman jutun joukosta löytyy vinkkiartikkelimme haastavaan taloustilanteeseen valmistautumisesta. Kärkisijoille kirii tämän lisäksi artikkeleita aiheista laskutus, Advisor-kirjanpitäjät ja Katso-palvelun muutokset. Tässä blogissa esittelemme  vuoden 2020 luetuimmat artikkelit. Jokainen tästä blogista löytyvä artikkelilinkki avautuu uuteen ikkunaan, joten voit rauhassa avata jokaisen kiinnostavan artikkelin ja siirtyä lukemaan ne välilehdestä tämän blogin luettuasi 

Numeroista apua haastavaan taloustilanteeseen

Miten Procountor tukee yrittäjää haastavan taloustilanteen navigoimisessa, miten yritystä johdetaan etänä ja mitä tunnuslukuja on nyt eritoten hyvä seurata? Näistä aiheista kertoi artikkeli: ”Yrityksen taloustiedot avuksi haastavaan tilanteeseen”, joka ilmestyi aivan pandemian alkumetreillä osana kokonaisuuttamme, jossa pyrimme tukemaan yrittäjiä koronatilanteen luomien haasteiden kanssa. 

Tärkeät tunnusluvut, kuten vakavaraisuus, kannattavuus sekä maksuvalmius tulevat taas tutuksi artikkelissa ”Yrityksen tärkeimmät tunnusluvut”. Kyseinen artikkeli on vuonna 2020 kerännyt satoja lukijoita per kuukausi. Artikkelin ohesta löytyvä opas ”Yrityksen talouden tunnuslukujen tulkinta” on myös vuoden ylivoimaisesti suosituin oppaamme ja ei ihme – siihen on nimittäin koottuna selkeään muotoon sekä tärkeiden tunnuslukujen laskentakaavat,että millä tavalla näitä lukuja tulisi tulkita.

Parempaa laskuttamista

Laskutus on yksi yrityksen tärkeimmistä businessfunktioista ja peräti kolme vuoden luetuimmista jutuista käsittelee sitä. Tähän liittynee keväällä 2020 voimaan astunut ”verkkolaskulaki” joka eritoten herätti kiinnostusta lukijoissamme – verkkolaskujen funktioista pääset lukemaan täältä: Uusi laki nopeuttaa verkkolaskujen käsittelyä

Verkkolaskutus pääsi myös loistamaan kirkkaana artikkelissa “Kahdeksan vinkkiä parempaan laskuttamiseen pienyrittäjälle”, jossa kerroimme Procountorin talousdataan pohjautuen mm. sen, että verkkolaskut maksetaan varmemmin eräpäivänä kuin muunlaiset laskut.  

Myös ”Tärkeä, ajankohtainen laskutus” -artikkelissa jaettiin vinkit entistä tehokkaampaan laskutukseen – lue tämä kun haluat selvittää onko yrityksenne laskutusprosessi toimiva.

Kirjanpitäjän osaaminen

Kirjanpitäjän osaamisalueisiin pureuduttiin myös useassa luetuimmassa artikkelissa. Tunnetko sinä esimerkiksi kirjanpitäjän velvollisuudet ja mistä kirjanpitäjä voi joutua oikeudelliseen tai taloudelliseen vastuuseen? Tutustu kirjanpitäjän vastuihiin: Mistä kirjanpitäjä on vastuussa?

Vuonna 2020 koulutimme myös lähes 1000 henkilöä Advisor-kirjanpitäjiksi, osana Sähköisen taloushallinnon akatemiaamme. Jos Advisor-kirjanpitäjyys ei ole vielä tuttua, tutustuthan seuraavaan artikkeliin “Mitä on advisor-kirjanpitäjän työ?“.

Tulevaisuuden kirjanpitäjiä tulemme kouluttamaan myös vuonna 2021 – uusi lukukausi alkaa maaliskuussa 2021 . Osana Sähköisen taloushallinnon akatemiaa pääsee myös sertifioitumaan Procountor-osaajaksi. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan sertifioituijen ammattilaisten osaamisen sekä Procountorin käytön hyötyihin tilitoimistoissa: ”Kirjanpitäjämme saavat Procountorista irti ihmeitä”.

Katso-palvelun päättyminen kiinnosti

Katso-palvelun päättyminen kiinnosti myös blogissa. Aikaisemmin ilmoitettiin Katso-palvelun käytön päättymisen tulevan vuodenvaihteessa 2021, mutta joulukuussa 2020 Verohallinto antoi lisäaikaa siirtymiseen: Katso-tunnistautumisen ja Katso-valtuuksien käyttö päättyykin 30.4.2021.

Täältä pääset lukemaan tuotepäällikkömme Merjan kattavan koosteen Suomi.fi-palvelun eri tunnistuksista, valtuuksista sekä varmenteesta:  Aika siirtyä Katso-palvelusta Suomi.fi-palveluun

Täältä pääset taas lukemaan asiakaspalvelussa työskentelevän Artturin katsauksen siitä, miten Katso-palvelusta poissiirtyminen näkyy Procountorissa: Katso-palvelun tuki päättyy – näin Verohallintoon tehtävien ilmoitusten lähettäminen päivittyy Procountorissa

Accountor Finago