Accountor Finago / 06.05.2022

Yrityksen taloustiedot avuksi haastavaan tilanteeseen

Koronatilanne on vaikuttanut usean pk-yritysten toimintaan. Yritykset ovat kohdanneet rajuja myynnin laskuja ja toiminnansupistamisia. Mediassa uutisoidaan laajoista sopeuttamistoimista, ja hallitus on esittänyt monia erilaisia väliaikaisia toimenpideitä yritysten auttamiseksi.

Ajantasainen taloustieto saatavilla koko ajan

Juuri nyt on tärkeää, että yritykset pystyvät seuraamaan taloustilannettaan ja kassaansa reaaliajassa jatkuvasti. Se onnistuu helposti sähköisen, reaaliaikaisen taloushallinto-ohjelmiston avulla.

Procountor Taloushallintoa ja monia sen lisäpalveluita kannattaa hyödyntää yrityksissä tehokkaasti, yhteistyössä oman tilitoimiston kanssa, josta saa apua ja neuvoja talouden seuraamiseen. Löydät tästä kirjoituksesta palveluita ja Procountorin ominaisuuksia, joista on apua yrityksen taloustietojen seuraamiseen ja bisneksen pyörittämiseen myös etänä. 

1. Seuraa raporteista kassavirtaennustetta ja muita talouslukuja

Procountorissa on maksutta käytössä monenlaisia raportteja taloustilanteen tarkastelemiseen. Niitä kannattaa hyödyntää laajasti tässä tilanteessa. Esimerkiksi kassavirtaennustelaskelma on uusi, juuri julkaistu raportti, jonka avulla yrityksessä voi seurata aktiivisesti kassavirran liikkeitä. Kasssavirtaennusteen avulla on mahdollista tarkastella lähitulevaisuuden kassavirtoja ja saldokehitystä Procountoriin liitetyillä tileillä. Kassavirtaennusteraportti on maksuton kaikille Procountor Taloushallinto -käyttäjille.

Laskujen ikäjakauma on raportti, joka koostaa samaan näkymään osto- ja myyntilaskut niiden erääntymisen mukaan. Yrityksessä on helppo tarkastella, millaisia summia on erääntymässä milloinkin.

Hyvä konkreettinen hyötytyökalu on myös myyntilaskuilla oleva erikoistilanteet-toiminto, joka on hyödyllinen silloin, jos laskulle on tarpeen merkitä uusi eräpäivä, jos yritys esimerkiksi sopii asiakkaidensa kanssa eräpäivien muuttamisesta. Tällä tavoin ei myyntilasku jää turhaan erääntyneiden laskujen joukkoon ja kokonaisuus pysyy ajan tasalla.

Pankkitilin saldon saa näkyviin reaaliaikaisena tilaamalla omasta pankista Procountoriin kerran päivässä päivittyvät tiliotteet. Viikko- tai kuukausitiliotteiden tilaajien kannattaa pohtia, voisiko päivittäinen tiliotteen nouto olla nyt tarpeen. Tämän saa hoidettua olemalla yhteydessä omaan pankkiin. Päivittäiset tiliotteet kertovat ajantasaisesti tiedot kaikesta tilillä tapahtuvasta, mm. saapuneista ja lähteneistä maksuista ja  kassan saldosta.

2. Varmista laskujen perillemeno verkkolaskujen avulla

Verkkolasku on sähköisesti välitettävä lasku, jossa paperia ei käsitellä missään vaiheessa. Verkkolaskuja on mahdollista hyödyntää sekä yritysten välisessä kaupankäynnissä että kuluttajapuolella. Procountorista verkkolaskuja pääsee välittämään kuluttaja-asiakkaille suoraan heidän verkkopankkeihinsa. Verkkolaskutuksen avulla rahankierto yrityksessä nopeutuu ja mahdollistuu myös esimerkiksi siinä tilanteessa, jos koronavirusvaikutukset hidastavat postin kulkua ja papereiden käsittelyä.

Verkkolasku on myös luotettava tapa laskuttaa. Laskuttaja voi olla varma, että lasku menee perille – ja vastaanottajan päässä laskun käsittely on helppoa. Yrityksillä laskun tiedot siirtyvät suoraan heidän käyttämäänsä taloushallinnon ohjelmistoon.

3. Laadi tarvittavia sopimuksia vaivattomasti

Haastavassa markkinatilanteessa monessa yrityksessä on tarvetta monenlaisille sopimuksille, ovat ne sitten esimerkiksi työsuhteisiin, asiakassuhteisiin tai johonkin muuhun yritystoimintaan liittyviä. Procountorin lisäpalvelu Sopimuskone on hyvä apu tilanteissa, joissa on tarvetta laatia nopeasti juridisesti päteviä ja oikeasisältöisiä sopimuksia. Se sisältää kaikki tärkeimmät yritystoimintaan liittyvät asiakirjamallit juristien laatimilla ja auditoimilla sisällöillä.

Esimerkiksi työsuhteeseen liittyvien asiakirjojen luominen onnistuu palvelussa helposti, ja palveluun sisältyvä sähköinen allekirjoitusmahdollisuus auttaa sopimusten voimaan saamisen nopeallakin aikataululla.

4. Allekirjoita sopimukset ja asiakirjat sähköisesti

Erilaisten sopimusten, kuten asiakassopimusten tai pöytäkirjojen, allekirjoittamiseen helppo tapa on sähköinen Procountor Allekirjoitus. Sen avaaminen on maksutonta, ei vaadi Procountor-ohjelmistoa, siinä ei ole kuukausimaksua ja se maksaa vain 1,50€ per allekirjoitus. Lähetä PDF-dokumentit ja tarvittavat liitteet kerralla allekirjoitettavaksi sähköisesti, oli kyse sitten työsopimuksesta, tilinpäätöksestä tai mistä tahansa muusta dokumentista. Vastaanottajat allekirjoittavat vahvan tunnistautumisen, sähköpostilinkin tai jopa tekstiviestin avulla helposti laitteelta kuin laitteelta.

Sähköinen taloushallinto helpottaa talouden seurantaa ja tuo reaaliaikaisen näkymän yrittäjälle

Miten sähköinen taloushallinto toimii, mitä se maksaa ja mikä olisi sinulle paras vaihtoehto? Tutustu lisää täältä.

Accountor Finago