Ostolaskut ja ostoreskontra Procountorissa

Tarkastele ja hyväksy ostolaskuja suoraan Procountorissa. Ostolaskujen skannauspalvelun avulla yritys voi helposti vastaanottaa paperi- ja sähköpostilaskut ilman käsityötä suoraan ohjelmistoon.

Ostolaskujen käsittely

Procountor mahdollistaa ostolaskujen täysin sähköisen kierrätyksen ja käsittelyn. Laskut voidaan ottaa vastaan verkkolaskuina, skannauspalvelun kautta tai tallentaa käsin. Tallennuksen yhteydessä laskut siirtyvät hyväksyttäviksi, kirjanpitoon ja ostoreskontraan odottamaan maksuunpanoa. Procountor mahdollistaa monipuolisen ostolaskujen hyväksyntäkierron ja laskujen hyväksyntä käy kätevästi myös etänä.

Procountoria käytettäessä ei tarvita erillistä maksuliikenneohjelmaa, sillä taloushallinto-ohjelma sisältää pankkiyhteydet. Ostoreskontra ja kirjanpito päivitetään automaattisesti sähköisten tiliotteiden perusteella. Kaikki laskut tallentuvat sähköiseen arkistoon ja mikäli ostolaskut vastaanotetaan verkkolaskuina tai ne skannataan järjestelmään, ei paperisia ostolaskuja tarvitse enää arkistoida lainkaan.

Ostolaskujen käsittelyn ja ostoreskontran ominaisuudet

 • Ostolaskujen käsittely, asiatarkastus, hyväksyminen ja kirjanpito
 • Ostolaskujen sähköinen kierrätys
 • Ostolaskujen vastaanottaminen verkkolaskuna
 • Ostotilausten käsittely, lähettäminen sekä kirjanpito
 • Ostolaskujen skannaus ja viivakoodin tulkinta Docusend-ohjelmistolla
 • Ostolaskujen skannauspalvelu yhteistyössä OpusCapitan kanssa
 • Skannatun kuvan liittäminen laskuun
 • Toimittaja- ja tuoterekisterien ylläpito
 • Graafiset raportit toimittajista ja ostotuotteista
 • Avointen laskujen luettelo
 • Ostolaskujen maksaminen koti- ja ulkomaanmaksuina
 • Ostoreskontran automaattinen päivitys tiliotteiden perusteella

Laskujen skannaus

Procountor-ohjelmiston ostolaskujen skannauspalvelun avulla yritys voi helposti sähköistää saamansa paperi- ja sähköpostilaskut ja tehostaa laskujen käsittelyprosessiaan.

Asiakasyrityksen laskuttajien postitse lähettämät laskut skannataan ja siirretään automaattisesti Procountor-taloushallinto-ohjelmistoon. PDF-laskut voidaan vastaanottaa suoraan Procountoriin yritykselle annetun sähköpostiosoitteen kautta. Ostolaskujen skannaus on toteutettu yhteistyössä OpusCapitan kanssa.

Miten skannauspalvelu toimii käytännössä?

Paperilaskut:
Skannauspalvelu käyttävälle yritykselle varataan oma postilokero-osoite. Yritys ilmoittaa tämän osoitteen uutena laskutusosoitteenaan paperilaskuja lähettäville laskuttajilleen.

Sähköpostiin tulevat PDF-laskut:
Yritys saa myös yrityskohtaisen sähköpostiosoitteen, jonka kautta voi vastaanottaa PDF-laskut Procountor-ohjelmistoon. Palvelussa OpusCapita esikäsittelee ja skannaa ostolaskut Procountoriin.

Skannatuista laskuista tunnistetaan automaattisesti laskun perus- ja rivitiedot. Tunnistettujen tietojen lisäksi Procountoriin siirretään aina alkuperäisen laskun kuva PDF-muodossa. Skannatut paperilaskut säilytetään sovitun ajan, minkä jälkeen ne hävitetään turvallisesti.

Jo pienempienkin laskumäärien sähköistäminen tuo laskujen käsittelyyn kustannussäästöjä ja tehokkuutta.

Kiinnostuitko? Kokeile veloituksetta!

Tutustu Procountor-ohjelmistoon ja tilaa maksuttomat tutustumistunnukset esittely-ympäristöön.