Hyppää sisältöön
Procountor Store - hero

Kuluttajaverkkolaskut

Procountorin kautta on mahdollista lähettää Finvoice-muotoisia kuluttajaverkkolaskuja ja suoramaksuja eli e-laskuja. E-lasku on kuluttajille tarjottava sähköinen lasku, joka lähetetään asiakkaan verkkopankkiin ja maksetaan verkkopankissa.

  Palvelun kuvaus

  Kuluttajaverkkolasku eli e-lasku on pankkien yhdessä kehittämä ja rekisteröimä tuotenimi, joka käytännössä tarkoittaa kuluttajille toimitettavaa verkkolaskua.

  E-lasku vastaanotetaan kuluttajan omaan verkkopankkiin. Lasku kulkee mahdollisimman nopeasti ja automaattisesti toimijoiden välillä ja vähentää manuaalista työtä, virheitä ja mahdollisia maksamiseen liittyviä virheitä. Laskujen käsittely on helppoa lähettäjän ja vastaanottajan näkökulmasta.

  Tyypillisesti kuluttajaverkkolaskuja ja suoramaksuja käytetään esim. hoivapalveluissa ja kuluttajalaskutuksessa.

  Ominaisuudet

  Asiakas vastaanottaa E-laskun suoraan omaan verkkopankkiin.

  Laskujen lähettäminen on helppoa ja tehokasta, myös ympäristön näkökulmasta.

  Huijauslaskujen lähettäminen e-laskuina on erittäin vaikeaa.

  Palvelun käyttöönotto

  Kuluttajaverkkolaskutuksen käyttöönotto:

  1. Tilaa Kuluttajaverkkolaskutukseen liittyvät toiminnot käyttöösi asiakaspalvelusta yhteydenottopyyntölomakkeen kautta.
  2.  Kuluttajaverkkolaskutus vaatii pankin kanssa sopimuksen verkkolaskujen lähetyksestä ja vastaanotosta.
  3. Tallenna pankin verkkolaskuosoite Procountoriin omiin verkkolaskuosoitteisiin (Hallinta > Yrityksen tiedot > Verkkolasku- ja skannausosoitteet).
  4. Lähetä laskuttajailmoitus pankkiin, ilmoituksella yritys ilmoittaa pankkeihin käyttävänsä e-laskupalvelua. Tämä mahdollistaa yrityksen tietojen näkymisen e-laskun tarjoajissa kuluttajan omassa verkkopankissa. Ohjelman kohdassa Hallinta > Yrityksen tiedot > Verkkolasku- ja skannausosoitteet>Laskuttajailmoitus -painikkeella lähetetään pankkioperaattoreille tieto siitä, että yritys on valmis lähettämään asiakkailleen kuluttajaverkkolaskuja.
  5. Kun laskuttajailmoitus on käsitelty pankeissa, voivat henkilöasiakkaat lähettää omasta verkkopankistaan vastaanottoilmoituksen sinulle suoraan Procountoriin.
  6. Asiakasrekisterissä henkilöasiakkaan laskukanava vaihdetaan ja verkkolaskun vastaanotto-osoite (IBAN-tunnus) kirjataan asiakkaan tietoihin.

  Tarkemmat ohjeet kuluttajaverkkolaskuista löytyvät täältä.

  Kuluttajaverkkolaskutus voidaan myös vaihtaa toisesta ohjelmasta Procountoriin, lue lisää täältä

  Kuluttajaverkkolaskutus voidaan myös ottaa käyttöön ERP/CRM ohjelmiston ja Procountorin välisen integraation yhteydessä, lue lisää täältä

  Lisäominaisuus

  Lisäominaisuus tarkoittaa Procountoriin lisättävää toiminnallisuutta, jonka voit ottaa tarvittaessa käyttöösi. Lisäominaisuudet ovat maksullisia lisäosia, jotka säästävät aikaasi ja tehostavat taloushallintoasi. Laajemmat Procountor-paketit sisältävät automaattisesti määrättyjä lisäominaisuuksia.

  Kuluttajaverkkolaskut

  Toimiala:

  Terveys- ja sosiaalipalvelut


  Ratkaisualue:

  Laskutus


  Toimittaja:

  Procountor


  Tuotteen tuki:
  Hinta:

  Procountor ei veloita erikseen kuluttajaverkkolaskutuksen aktivoinnista tai sen käytöstä normaalien tosite- tai laskun lähetys veloitusten lisäksi.

  Search