CarbonLink hiilijalanjälkilaskuri

Ohjelmiston kuvaus

CarbonLink hiilijalanjälkilaskuri – yrityksille, jotka haluavat laskea hiilijalanjälkensä luotettavasti ja nopeasti.

 

Kuinka laskenta tapahtuu?

Yrityksen hiilijalanjälki lasketaan käyttäen yrityksen talousdataa: matka-, kulu-, ja ostolaskuja. Lisäksi palveluun voidaan tuoda laskuihin linkitetty kirjanpito, mikä mahdollistaa jalanjäljen raportoinnin mm. kustannuspaikoittain ja tileittäin. Talousdatan avulla kaikki organisaation päästöt tulevat lasketuiksi.  Laskuri huomioi erityisesti EU:n kestävyysraportointia koskevassa direktiivissä (CSRD, Corporate Sustainability Reporting Directive) mainitut Scope 3 -päästöt. CarbonLink laskuri visualisoi yrityksen päästöt selkeästi eri kategorioihin, kululuokkien ja tilien mukaan. Laskenta perustuu tutkittuun tietoon. CarbonLink Oy on lähtöisin Helsingin yliopistosta ilmakehätieteilijöiden parista.

Ohjelmisto alkaa laskea hiilijalanjälkeä heti tuotteen aktivoimisesta, joten tuloksia voi seurata jo kuluvan vuoden aikana. Näin toimintoja voi kohdentaa kohti vastuullisempia päätöksiä jo pitkin vuotta. Kirjanpitodataa hyödyntämällä voidaan myös erotella projekteja, tilejä ja kululuokkia paremmin.

 

Miksi CarbonLink?

 • Helppokäyttöinen – Käyttöönotto on nopeaa ja helppoa valmiin integraation avulla.
 • Automatisoitu – Ei Exceleiden täyttöä. CarbonLink laskee talousdatan pohjalta hiilijalanjäljen.
 • Tilaus vaivatonta – Aloita klikkaamalla ”Tutustu ja ota käyttöön”!
 • Nopeat tulokset – Pääset nopeasti analysoimaan tuloksia ja tekemään päätöksiä faktojen pohjalta.
 • Asiantuntija tukenasi – Mahdollisuus saada asiantuntijan analyysi omasta hiilijalanjäljestä ja suositellut toimenpiteet jatkosta.
 • Tiedepohjainen – Helsingin yliopiston ilmakehätieteilijöiden kehittämä.
 • Jatkuva seuranta – Tavoitteiden seuranta ja reagointi aidosti mahdollista.

 

CarbonLinkistä on tarjolla kaksi vaihtoehtoa, jotka löydät alta. Tarkempia tietoja pakettien ominaisuuksista ja hinnoittelusta löydät klikkaamalla ”Tutustu ja ota käyttöön” painiketta.

 

CarbonLink Lite

 • Kuukausikohtainen yksinkertainen hiilijalanjälkiraportti automaattisesti Procountoriin (alkaen tilaushetkestä, aina seuraavan kuun 15. päivä, lisäksi tilaushetkeä edeltävän kuukauden raportti 5 päivän kuluessa yhteyden avaamisesta).
 • Kuluvan vuoden päättyneiltä kuukausilta hiilijalanjälkiraportit Procountoriin.
 • Kerran vuodessa helmikuussa koko edellisen vuoden yksinkertainen Lite-vuosihiiliraportti automaattisesti Procountoriin edellyttäen, että palvelu ollut käytössä edellisenä vuonna.

CarbonLink Premium

 • Kuukausikohtainen hiilijalanjälkiraportti automaattisesti Procountoriin kuluneelta vuodelta.
 • Käyttöoikeus Carbonlinkin sovellukseen. CarbonLinkiin ei tarvita omia tunnuksia vaan palveluun kirjaudutaan organisaation Microsoft 365 (”Office -tunnukset”) tai Google -tunnuksilla.
 • Hiilijalanjälki visualisoituna, esim scope 1,2 ja 3.
 • Mahdollisuus ladata koko hiilijalanjälkidata itselle.
 • Edellisen päättyneen vuoden tiedot Procountoriin automaattisesti.
 • Kerran vuodessa helmikuussa kattavampi edellisen vuoden Premium- vuosihiiliraportti, edellyttäen, että palvelu ollut käytössä edellisenä vuonna.

Integraation kuvaus

CarbonLink noutaa Procountorista osto-, matka- ja kululaskujen tietoja, laskee näiden perusteella hiilijalanjäljen ja tuo Procountoriin raportin hiilijalanjäljestä kuvana, joka on liitetty kirjanpitoon muistioksi.

Miten integraatio aktivoidaan?

CarbonLink Lite: Palvelun tilaaja toimittaa API-avaimet CarbonLinkille. API-avainten toimittamisen jälkeen tilaajalle perustetaan järjestelmään organisaatio ja järjestelmä aloittaa tiedon keräämisen sekä tuottaa raportin Procountoriin kuukausittain.

CarbonLink Premium: Palvelun tilaaja toimittaa API-avaimet CarbonLinkille. API-avainten toimittamisen jälkeen tilaajalle perustetaan järjestelmään organisaatio ja datan nouto aloitetaan. Tilaaja käy kirjautumassa ensimmäisen kerran palveluun ja kirjautumisen jälkeen hänen tilinsä aktivoidaan järjestelmässä ja hän pääsee tarkastelemaan organisaationsa hiilijalanjälkeä. Lisäkäyttäjien kohdalla toimitaan samalla tavalla, ensin kirjaudutaan palveluun, jonka jälkeen oikeudet myönnetään.

Integraation käyttöönotto

API:

 1. Aloita käyttöönotto tämän sivun ”Tutustu ja ota käyttöön” -panikkeesta.
 2. Tutustu avautuvalla sivulla tarkemmin tarjolla oleviin paketteihin ja tilaa haluamasi paketti lomakkeella.
 3. Saat sähköpostiisi tarkemmat ohjeet API-rajapinnan käyttöönotosta. Alla ohjeet pääpiirteittäin.
  • Valitse tai luo Procountorin käyttäjätunnus (API-käyttäjä), johon integraatio liitetään.
  • Varmista, että käyttäjälle on Procountorissa asetettu integraatiossa tarvittavat käyttöoikeudet.
  • Ota integraatio käyttöön kumppanin puolella. Käyttöönotto edellyttää tunnistautumista rajapinnassa. Tunnistautuminen tapahtuu Procountoriin luodulla käyttäjätunnuksella ja salasanaa käyttäen tai API-avaimella. API-avain luodaan joko itse Procountorin käyttöliittymässä tai toisen ohjelmiston API-kirjautumissivulla, jonka jälkeen integraattori voi noutaa API-avaimen rajapinnan kautta.
 4. Kun rajapinta on avattu, saat hiilijalajälkiraportin Procountoriin automaattisesti joka kuukausi.

Kuvat

member

Integraatiot ja hinnat:

API


Kumppanin hinta: Alkaen 9,90 € / kk

Toimittaja:
CarbonLink hiilijalanjälkilaskuri

Toimiala:
Toimialariippumaton

Ratkaisualue:
Raportointi

Kumppanin tuki:
+358 44 502 0022 / myynti@carbonlink.fi / Verkkosivut

Tutustu ja ota käyttöön

CarbonLink hiilijalanjälkilaskuri

Tutustu ja ota käyttöön