EtusivuProcountor Taloushallinnon integraatiot

Tehosta liiketoimintaasi ja yhdistä eri ohjelmistot Procountoriin

Säästä aikaa ja automatisoi manuaaliset työvaiheet. Procountor tarjoaa markkinoiden parhaat reaaliaikaiset rajapinnat.

 • Tehosta toimintaa
 • Vähennä virheitä
 • Helppo ottaa käyttöön
 • Yli tuhat erilaista integraatiota

Näin se toimii

Haluaisitko kysyä ohjelmistojen liittämisestä Procountoriin? Voit ottaa helposti käyttöösi vakioidun ja testatun integraation tarpeidesi mukaan. Tai voit rakentaa kumppanin kanssa uuden.

 1. Valitse ohjelmistokumppani valmiista integraatioista
 1. Aktivoi valitsemasi integraatio 
 1. Autamme mielellämme aloituksessa

Esimerkkejä integraatioista

Jydacom

EG / Jydacom Oy toimittaa maankuulut JYDACOM-tietojärjestelmät rakennusalalle. JYDACOM sisältää tarjouslaskennan, rakennustuotannon, palkkojen laskennan ja taloushallinnon kokonaisuudet. Taloushallinnon ytimenä toimii Procountor-ohjelma.

Kasperi

Kasperi on kotimainen, helppokäyttöinen ja kattava ratkaisu poistolaskentaan ja käyttöomaisuuden hallintaan. Ohjelmalla voi hoitaa kaikki kotimaisen kirjanpidon ja verotuksen sekä IFRS:n edellyttämät poistot.

Tehden

Tehdenin pilvipohjainen toiminnanohjausjärjestelmä sisältää kaiken mitä tarvitaan tehokkaaseen liiketoimintaan: kassajärjestelmä, tuote- ja varastonhallinta, asiakasrekisteri, ajanvaraus, laskutus, osto- ja myyntitilausjärjestelmän sekä monipuoliset raportointimahdollisuudet.

Jydacom

Procountor -integraatio sisältyy vakiona rakennusalan Jydacom Talous PRO -ratkaisuun, jonka hankkimalla saa kattavan integraation kaikkine hyötyineen. Jydacom Talous PRO:ssa yhdistyvät rakennusalan asiantuntemus, alan vaatimat erityistoiminnot sekä Suomen suosituin sähköisen taloushallinnon ratkaisu Procountor.

Integraatioiden hinnat

Hinnoittelu perustuu integraation toteutusteknologiaan. Ne pohjautuvat Procountorissa kolmeen erilaiseen toteutustapaan.

Valmiiden integraatioiden hinnat määräytyvät käytetyn teknologian ja ohjelmistokumppanin oman hinnoittelun perusteella. Rajapinnan kautta Procountoriin luoduista tositteista veloitetaan tositeperusteisesti Procountor-palveluhinnaston mukaisesti.

Procountor-API:n hinta

10,99 € / kk + 1,99 € / kk / integraatio. Ei erillistä avausmaksua. Hintoihin lisätään ALV 24 %.

Procountor-API:n avulla Procountoriin voi liittää erilaisia ohjelmistoja ja automatisoida tiedonsiirtoa ohjelmistojen välillä. Procountor-API on modernein ja kattavin teknologia. Rajapinnan kautta on mahdollista luoda, noutaa, päivittää kuin tarvittaessa poistaakin erilaisia tietoja.

Automaattisiirtoliittymä (SFTP)

Avausmaksu vakioliittymä 550 €, uusi liittymä 1100 €, + kk-maksu 32 €/kk. Hintoihin lisätään ALV 24 %.

Laskujen automaattisiirtoliittymä on Procountor-ohjelmistoon lisäpalveluna tilattava palvelu, joka mahdollistaa laskuaineiston siirron automatisoidusti toisesta ohjelmistosta Procountoriin. Tukee myynti-, osto-, matka- ja kululaskujen siirtoa ja se soveltuu esimerkiksi toiminnanohjaus- ja verkkokauppaohjelmistojen liittämiseksi Procountoriin. Aineiston parametroinnin avulla liittymä on joustavasti mukautettavissa eri käyttötarkoituksiin.

Exportien avulla Procountorista on mahdollista siirtää ajastetusti tietoja toiseen järjestelmään esimerkiksi projektien seurantaa tai myyntilaskujen rahoittamista varten.

Aineiston sisäänluku (CSV)

Maksuton toiminto. Aineiston sisäänluku -toiminnon avulla Procountoriin voidaan tuoda aineistoa, joka on peräisin muista järjestelmistä, tai joka on luotu manuaalisesti esimerkiksi Excel-taulukkoon. Tiedonsiirto muista järjestelmistä Procountoriin helpottaa käytön aloittamista. Perustietojen tuominen taloushallinto-ohjelmaan onnistuu nopeasti.

Toiminnon avulla Procountoriin voidaan tuoda esimerkiksi asiakas- ja tuoterekisteri, kirjanpitoaineisto, laskuaineisto ja budjettiaineisto. Aineeston sisänluvun avulla voidaan tuoda myös esim. työtunnit ja palkkatapahtumat Procountorin palkanlaskentaan siirtotiedoston avulla.

Toimintoon päästään päävalikon kohdasta Hallinta > Aineiston sisäänluku.

Helpota arkeasi integraatioilla

Katso Procountor Akatemian video

Millä tavoin integraatio voi sujuvoittaa arkeasi? Procountorin ja eri ohjelmistojen välille on toteutettu valmiita ohjelmistointegraatioita. Vakiomuotoinen ja helposti käytteenotettava tietojen siirto ratkaisee tyypilliset tarpeet ohjelmistojen välillä. Säästetään aikaa ja automatisoidaan manuaaliset työvaiheet! Nauhoitettu 27.4.2022.

Jätä yhteystietosi, niin jutellaan lisää

Usein kysytyt kysymykset

 • Mikä on integraatio?

  Integraatiosta voidaan käyttää myös nimitystä liittymä, kytkentä, kytkös tai liitäntä. Tietojen automaattinen siirtäminen ohjelmistosta toiseen edellyttää integraation rakentamista ohjelmistojen välille. Integraatio voi olla yhdensuuntainen tai kahdensuuntainen.

 • Mitä minulta vaaditaan?

  Löytyisikö sinulle sopiva vakioliittymä Procountor Storen sivuilta? Kysy ohjelmistojen liittämisestä yhteen Procountorin kanssa. Asiantuntijamme auttavat mielellään ja kartoittavat tarpeesi.

  Integraatiot itsessään ei tee autuaaksi, vaan oikean tiedon siirtäminen oikeaan aikaan. Olennaista on tarpeita vastaavan liittymän valitseminen. Hyvä olisi miettiä jo valmiiksi käytössä olevat järjestelmät, tiedonsiirtotarpeet eli mitä tietoa siirretään ja kuinka usein siirretään. Autamme mielellämme.

 • Mitä eroa on integraatiolla ja rajapinnalla?

  Rajapinnalla tarkoitetaan ohjelmiston tarjoamaa mahdollisuutta rakentaa integraatio joko tietojen tuomiseksi ohjelmaan (import) tai tietojen hakemiseksi ohjelmasta (export).

  Rajapintojen avulla ohjelmat voivat ”keskustella” keskenään ja ne tarjoavat siis mahdollisuuden toteuttaa tietoja siirtävä integraatio. Rajapinta ei siis ole valmis integraatio. Jotta integraatio voidaan toteuttaa kahden eri ohjelmiston välille, tulee molempien ohjelmistojen tarjota jonkinlainen rajapinta tietojen välittämiseksi.

  Integraatiolla tarkoitetaan kahden eri ohjelmiston välistä yhdistämistä tietojen siirtämiseksi ohjelmistosta toiseen.

 • Miten toteutan integraation aktivoinnin?

  Procountor Storen -sivulla on yhteydenottolomake ohjelmistokumppanille. Kumppanilta saat aktivoinnin ohjeet.

 • Mitä integraatiot maksavat?

 • Miten automaattisiirtoliittymä (SFTP) otetaan käyttöön?

  Laskujen automaattisiirtoliittymä on Procountor-ohjelmistoon lisäpalveluna tilattava palvelu. Käyttöönotto tilataan  Accountor Finagon -liittymät asiakaspalvelusta (liittymat@procountor.com) tai yrityksen omalta yhteyshenkilöltä.

  Laskujen automaattisiirtoliittymän käyttöönotto edellyttää, että aineistoja lähettävään toiseen ohjelmistoon on toteutettu tai toteutetaan Accountor Finagon määrittämän tiedostokuvauksen mukainen laskuaineiston muodostus. Valmiit integraatiot -sivulla on vakioituja liittymiä.

 • Olen ohjelmistotalon edustaja, voisinko saada integraation nettisivuillenne? 

 • Löytyykö OpenAPI -kuvaukset?

  OpenAPI Schemat löytyvät täältä.

 • Mitä hyötyä integraatioista on?

  • Säästää aikaa ja automatisoi manuaaliset työvaiheet
  • Kustannussäästöt
  • Päällekkäinen työ vähenee
  • Aikaa vapautuu
  • Prosessien optimointi
  • Nopeus ja ajantasaisuus
  • Virheiden määrä minimoituu
  • Virheiden korjauksiin käytetyn ajan säästö
  • Inhimillinen näkökulma – manuaalinen rutiinityö voi olla monotonista ja turhauttaa tekijänsä
  • Ekologisuus – vähemmän papereiden pyörittelyä
 • Mitä tietoja voidaan siirtää?

  Integraatioden käyttötarkoitukset vaihtelevat ohjelmistoittain. Tyypillisesti toisesta ohjelmistosta siirtyy Procountoriin laskuaineistoja, kirjanpitovientejä tai palkkalaskelmia. Joissakin tapauksissa tietoa siirtyy myös toiseen suuntaan. Integraatioissa on yleensä huomioitu tyypilliset tietojen siirtämisen tarpeet, kuten:

  • Useimmiten siirretään myyntilaskuja reskontraa, lähettämistä ja kirjanpitoa varten Procountoriin. Esim. CRM-, toiminnan- tai tuotannonohjausjärjestelmästä siirretään myyntilaskut Procountoriin ja vastavuoroisesti Procountorista siirretään takaisin laskuun kohdistunut asiakkaan maksusuoritustieto. Usein laskutiedot muodostuvat asiakkuus- ja myynnin hallintajärjestelmässä, jolloin myyntitiedot (laskut, tilaukset) siirretään Procountoriin ja paluupostina voidaan hakea myyntien maksutietoja takaisin päin.
  • ERP järjestelmistä yleensä siirretään myyntitiedot myyntilaskuina Procountoriin ja projektikulut takaisinpäin.
  • Kassa- ja verkkokauppaintegraatioissa käteis- ja korttimyynnit Procountorin kirjanpitoon, myyntilaskut myös lähetettäväksi ja reskontraa varten. Myynti- ja tilaustiedot yleensä siirretään liiketoiminta-alueittain ja maksutavoittain.
  • Työtunnit työvuorojärjestelmistä ja tuntikirjauksista Procountorin palkanlaskentaan ja kirjanpitoon Procountorissa. Palkka-aineistoja kirjanpitoon ja maksatukseen Procountoriin.
  • Raportointijärjestelmiin Procountorista siirretään kirjanpitotietoja sisäisen laskennan kohteineen.
  • Integraatio voi olla kaksisuuntainen, esim. kuluja siirretään projekteille toiseen ohjelmistoon.
  • Integraatiossa on mahdollista siirtää esim. laskutietoja ja erikseen kirjanpitotietoja, kirjanpitotietoja voidaan siirtää myös yhteenvetoina päivittäin.
  • Integraation käyttöönottovaiheessa voidaan noutaa Procountorista tilikartta (käytettävät kirjanpidon tilit), dimensiot (sisäisen laskennan kohteet) jne.
  • Muistiotositteita Procountorin kirjanpitoon esim. poistot, kassamyynnit jne.
  • Matka- ja kululaskuja esim. reskontraa varten ja kirjanpitoon Procountoriin.
  • Tyypillisesti ostolaskut vastaanotetaan Procountoriin reaaliaikaista kassanseurantaa ja kirjanpitoa varten. Ostolaskujen projektikohtaiset kulut voidaan siirtää ERP-ohjelmistoihin kulujen projekteille kohdistamista varten, jolloin projektien kulut siirtyvät myyntilaskuille laskutusta varten.
 • Mitä tarkoitetaan API-integraatiolla?

  Procountor API on ohjelmointirajapinta, jonka avulla on mahdollista tehdä ohjelmallisia kutsuja toisesta ohjelmistosta Procountoriin ”ohjelmistot juttelevat keskenään”. Procountor APIn avulla Procountoriin voi liittää erilaisia ohjelmistoja ja automatisoida tiedonsiirtoa eri ohjelmistojen välillä.

  Procountor API ei ole valmis integraatio, vaan rajapinta, joka mahdollistaa integraation toteuttamisen Procountor-ohjelmiston näkökulmasta. API on lyhenne englannin kielisistä sanoista Application Programming Interface. Tekniikaltaan Procountor API on toteutettu noudattaen REST-periaatetta (Representational state transfer), joka on tapa rakentaa HTTP-kutsuihin pohjautuva rajapinta- tai järjestelmäarkkitehtuuri. Tiedonsiirtomuotona käytetään JSONia. Autentikoinnissa mukaillaan OAuth2-prosessia. REST-pohjainen, tukee JSON-formaattia.

  Päivittyvät normaalien versiopäivitysten yhteydessä. APIn tekniseen toteutukseen voit tutustua tarkemmin dev.procountor.com -sivustolla.

 • Kuka auttaa integraation toteuttamisessa?

  Procountorin asiantuntijat auttavat kartoittamaan tarpeesi millainen integraatio sopisi parhaiten.

  Ota yhteyttä liittymat@procountor.com

 • Miten Procountor-API otetaan käyttöön?

  Käyttöönotossa tulisi tehdä seuraavat toimenpiteet:

  1. Salli API-rajapinnan käyttö Procountor-ympäristössä. Hallinta > Yrityksen tiedot > Käyttöasetukset ”Salli laskutettavien rajapintoja käyttö” -täppä laitetaan päälle.
  2. Valitse tai luo Procountorin käyttäjätunnus (API-käyttäjä), johon integraatio liitetään. Hallinta > Käyttäjät ja käyttöoikeudet >  Lisää käyttäjä.
  • Nimeä käyttäjätunnus esimerkiksi siten, että syötät etunimeksi yrityksen nimen ja sukunimeksi integroitavan ohjelmiston nimen, API tms.
  • Syötä muut pakolliset tiedot (sähköpostiosoite ja puhelinnumero).
  • Valitse Käyttäjätunnus ja salasana -kohdasta valinta Toimitan käyttäjälle henkilökohtaisesti.
  • Aseta käyttäjälle integraatiossa tarvittavat käyttöoikeudet.
  • Valitse Henkilötiedot -kohdasta Älä yhdistä käyttäjää henkilörekisteriin.
  • Klikkaa Valmis ja kopioi käyttäjätunnus ja salasana talteen. Huomioithan, että käyttäjätunnusten ja salasanojen säilyttämisen ja toimittamisen suhteen tulee erityisen huolellinen.
  1. Ota integraatio käyttöön toisessa järjestelmässä. Käyttöönotto edellyttää tunnistautumista rajapinnassa. Tunnistautuminen tapahtuu Procountoriin luodulla käyttäjätunnuksella. Jos autentikointimenetelmä vaatii API-avainta, niin se joko muodostetaan Procountorissa tai rajapinnan kautta Login -sivulta edellisessä vaiheessa perustettua käyttäjätunnusta ja salasanaa käyttäen.  
 • Valmiit integraatiot -listasta ei löydy käyttämääni ohjelmistoa, miten tulisi toimia?

  Ole yhteydessä meihin yhteydenottolomakkeella.

 • Olen kehittäjä, miten tulisi toimia?

  Procountor API -rajapinnan tekniseen kuvaukseen ja ominaisuuksiin voit tutustua erillisellä Procountor API -kehittäjäsivustolla (englanninkielinen), jonne on koottu kattava tietopaketti API-rajapinnastamme teknisestä näkökulmasta integraation kehittäjän avuksi ja tueksi: https://dev.procountor.com/

 • Millaisia käyttötapauksia Procountor-API:n kautta voisi olla?

  Joitakin yleisempiä käyttötapauksia on kuvattu Procountorin sähköisessä ohjekirjassa (kuvaukset vain eng.).