Hyppää sisältöön
Procountor Store - hero

Lisädimensiot

Procountorin dimensiot ovat sisäisen laskennan työkaluja, joilla voidaan seurata erilaisia yritykselle oleellisia seurantakohteita. Kullekin dimensiolle määritetään sen alaiset nimikkeet ja nimikkeille voidaan kohdistaa kirjanpidon tapahtumia.

  Palvelun kuvaus

  Yrityksen sisäinen laskenta on helppoa nykyaikaisella Procountorilla. Sisäistä laskentaa tehdään tyypillisesti yrityksen tarpeiden näkökulmasta ja avustaa yrityksen johtoa päätöksenteossa ja esim. projektien tai erilaisten avustusten seurannassa. 

  Dimensioiden avullon mahdollista tuottaa tarkkaa ja yksityiskohtaista seurantatietoa esimerkiksi projekteja koskien. Dimensiot toimivat tärkeänä projektiseurannan työkaluna, kun kirjanpitoon syntyvät tulot ja kustannukset jaetaan projektikohtaisesti niitä varten perustetuille dimensionimikkeilleProjektikohtaisten laskelmien esittäminen on helppoa ja vaivatonta myös ulkoisille sidosryhmille.

  Raportointi on mahdollista joko dimensiotasolla, jolloin mukaan tulevat kaikki valitun dimension alaisille nimikkeille kohdistettujen tapahtumien yhteissummat, tai nimiketasolla, jolloin kullekin valitun dimension nimikkeelle kohdistettu osuus näytetään raportilla eriteltynä.

  Dimensiointeja voidaan tehdä Procountoriin laadittaville tai vastaanotettaville tositteille, kuten myyntilaskuille, ostolaskuille, tiliotteille sekä muistiotositteille.

  Dimensioita voi olla käytettävästä Procountorin tuoteversiosta riippuen käytössä maksimissaan kuusi kappaletta, joista kaksi on oletuksena nimetty valmiiksi: Projekti ja Henkilö. Dimensioiden nimiä voidaan kuitenkin muokatvapaasti yrityksen tarpeiden mukaisiksi: dimensioita voivat olla esimerkiksi KustannuspaikkaOsasto ja Kaupunki, yrityksen toimialasta ja seurannan tarpeista riippuen.

  Yhdelle dimensiolle voidaan lisätä rajoittamaton määrä nimikkeitä. Osasto-dimension nimikkeitä voivat olla esimerkiksi Myynti, Talous ja Tuotekehitys, joiden perusteella liiketapahtumia jaetaan eri osastoille kuuluviksi. Henkilö-dimension nimikkeitä voivat olla esimerkiksi myyjät tai muut henkilökunnan edustajat (nimikkeinä ovat siis henkilöiden nimet).

  Dimensioinnit voidaan asettaa vienti- tai tositekohtaisesti ja yksi vienti tai tosite voidaan dimensioida useamman eri dimension nimikkeille. Vientiä tai tositetta ei ole pakko kohdistaa kaikkien eri käytössä olevien dimensioiden nimikkeille, vaan käytettävät dimensiot ja niiden alaiset nimikkeet valitaan tilannekohtaisesti. Dimensioiden asettaminen on aina vapaaehtoista, eli niiden asettamista ei ole mahdollista asettaa pakolliseksi. Dimensiointia voidaan automatisoida oletusdimensioiden avulla.

  Ominaisuudet

  Sisäisen laskennan ja esim. projektiseurannan työkalu

  Dimensiot toimivat tärkeänä sisäisen laskennan ja esim. projektiseurannan työkaluna, kun kirjanpitoon syntyvät tulot ja kustannukset jaetaan projektikohtaisesti niitä varten perustetuille dimensionimikkeilleProjektikohtaisten laskelmien esittäminen on helppoa ja vaivatonta.

  Laajat sisäisen laskennan raportit

  Kirjanpitoraporteilla, tuloslaskelma nimikkeittäin tai valituilta nimikkeiltä ja erilaisilla vertailuilla. Tapahtumat dimensioittain, joissa kirjanpitoviennit dimensioittain eriteltynä ja kohdistetuilla kirjanpitoarvolla. Tulosraportti taas näyttää erilaisia tuloksen ja taseen tunnuslukuja.

  Johdon raportointi dimesioittain

  Johdon raportointi dimensioittain -näkymällä voi seurata tuloslaskelman ja taseen kehitystä dimensioiden näkökulmasta valitulla ajanjaksolla. Rekisteri-dimensio-raportointi -näkymällä voi seurata ja verrata dimensionimikkeittäin tuotteille ja liikekumppaneille kohdistuneita tapahtumia esim. asiakkaiden tuotot tuotteittain ja projekteittain.

  Oletusdimensiointi

  Voit laittaa dimensioinnin oletuksena esim. asiakkaille, tuotteille, toimittajille ja henkilöille, jolloin dimensiointi on jo oletuksena kirjanpidossa valmiina.

  Palvelun käyttöönotto:

  Dimensioita voi olla käytettävästä Procountorin tuoteversiosta riippuen käytössä maksimissaan kuusi kappaletta. Dimensiot 6 kpl sisältyvät Taloushallinto Premium ja Rajaton -tuotepaketteihin. Jos et ole varma mikä tuotepaketti sinulla on käytössä, voit kysyä sitä meiltä alla olevan yhteydenottopyyntö-lomakkeen avulla.

  Haluatko keskustella lisäominaisuudesta vielä asiantuntijamme kanssa? Jätä yhteydenottopyyntö tästä. Olemme sinuun pian yhteydessä.

  Hinnoittelu

  Hinnat koskevat Kevyt-, Perus-, Plus- ja Max-tuotepaketteja. Laajemmissa paketeissa palvelu sisältyy hintaan.

  32 €/kk

  Dimensioidien määrä riippuu tuotepaketista. Hintoihin lisätään ALV 24 %. Tutustu Procountorin tarkempaan hinnastoon täällä.

  Lisäominaisuus

  Lisäominaisuus tarkoittaa Procountoriin lisättävää toiminnallisuutta, jonka voit ottaa tarvittaessa käyttöösi. Lisäominaisuudet ovat maksullisia lisäosia, jotka säästävät aikaasi ja tehostavat taloushallintoasi. Laajemmat Procountor-paketit sisältävät automaattisesti määrättyjä lisäominaisuuksia.

  Lisädimensiot

  Ratkaisualue:

  Kirjanpito, Raportointi ja BI


  Toimittaja:

  Procountor


  Tuotteen tuki:
  Hinta:

  32 €/kk

  Dimensioidien määrä riippuu tuotepaketista. Hintoihin lisätään ALV 24 %. Tutustu Procountorin tarkempaan hinnastoon täällä.

  Search