EtusivuBlogiKasvun paikkoja tulevaisuuden ammattilaisille

Kasvun paikkoja tulevaisuuden ammattilaisille

Oppilaitosyhteistyön avulla opiskelijat saavat arvokasta käytännön kokemusta ohjelmistoista, jotka ovat myös työelämässä ammattilaisten käytössä. Yhteistyön avulla Accountor Finago voi tarjota kasvun paikkoja tulevaisuuden osaajille ja mahdollistaa heille taloushallintoalaan tutustumisen.

Tässä blogikirjoituksessa annamme Haaga-Helia ammattikorkeakoulun lehtori Timo Pöystin kertoa, miten Procountor on otettu heillä osaksi taloushallinnon opintoja ja mitä opiskelijat ovat päässeet tekemään.

Taloushallinto opitaan käytännön kautta

Procountor on ollut Haaga-Helia ammattikorkeakoulun käytössä syksystä 2020 alkaen. Vuosittain Procountoria käyttää useampi sata taloushallinnon opiskelijaa, jotka harjaantuvat kustannusyhtiö Editan ja Procountoria kehittävän Accountor Finagon ammattilaisten laatimien, käytännön kirjanpitotyötä simuloivien harjoitustehtävien avulla muun muassa seuraaviin kuukausittaisen kirjanpidon vaiheisiin:

  • pääkirjanpito, alv- ja muut viranomaisilmoitukset
  • verkkolaskujen vastaanottaminen ja lähettäminen
  • myyntireskontran viitesuoritusten ja ostoreskontran maksujen käsittely
  • digitaalisen tiliotteen kirjaaminen

Lisäksi opiskelijat laativat Procountorin avulla tilinpäätöksen välitilinpäätöksineen.

Näin opiskelijat saavat yrityksen taloudesta hyvin laajan kuvan, ja siten jokainen voi löytää itselleen soveltuvan ja mielenkiintoisen taloushallinnon osa-alueen. Kirjanpidon osaamisesta ja numeroiden hallinnasta on varmasti hyötyä jokaiselle liike-elämässä työskentelevälle, ja käytännön avulla teoriassa opitut asiat sisäistyvät tehokkaasti.

Yhteistyö hyödyttää laajasti

Oppilaitosyhteistyön edut eivät rajoitu tähän, vaan myös esimerkiksi opiskelijoiden tulevat työnantajat hyötyvät.

”Yhteistyö antaa Accountor Finagon asiakasyrityksille mahdollisuuden rekrytoida työelämän vaatimuksiin valmentautuneita ja Procountorin käytön hallitsevia opiskelijoita joko osa-aikaisiksi tai täysipäiväisiksi työntekijöiksi. Lisäksi asiakasyritysten on mahdollista tehdä opintojaksokohtaista yhteistyötä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa”, Pöysti kertoo.

Jotta kokonaisuus toimisi mutkattomasti, on Editan oppimateriaaleja muunnettu digitaaliseen muotoon niin, että niitä on helppo käsitellä Procountorissa. Accountor Finagon sovelluskonsultit saavat Pöystiltä kiitosta palvelualttiista asenteesta ja hyvin sujuneesta yhteistyöstä:

”Yhteistyö Accountor Finagon sovelluskonsulttien kanssa on sujunut erittäin mallikkaasti. Accountor Finago on muuntanut Editan oppimateriaaleja, kuten verkkolaskut, viitesuoritukset ja tiliotteet, digitaaliseen muotoon. Opettajien esittämät toiveet tehtävien sisällön suhteen on otettu huomioon ja ohjelman käytön konsultointi on toteutettu palvelualttiisti ja joustavasti”, Pöysti kiittää.

Tarvittaessa myös Haaga-Helia ammattikorkeakoulun lehtorit ovat valmiita auttamaan Procountoria käyttävien oppilaitosten opettajia ohjelman käytössä. Alla yhteystietoja:

Timo Pöysti, timo.poysti@haaga-helia.fiTilaa blogi sähköpostiisi

Saat ajankohtaisia vinkkejä muun muassa talouden sähköistämiseen ja pysyt aina ajan tasalla taloushallinnosta.