Asiakastarina: Lumicomp Oy & Lumi Solutions Oy

Palvelevaa verkkokauppaa ja projektimyyntiä pyörittävät Lumicomp ja Lumi Solutions tarjoavat valaistusratkaisuja laajalle asiakasvalikoimalle – yksittäisistä kuluttajista teollisuuden tarpeisiin. Yritysten kasvun tukena on hyödynnetty Procountoriin yhdistettyä Kassaturvaa.

Lumicomp Oy on pyörittää valaisinratkaisuja tarjoavaa verkkokauppaa Valotehdasta ja myymälää Nummelassa. Valotehtaan rinnalla samat yrittäjät pyörittävät projektimyyntiin keskittynyttä Lumi Solutions Oy:tä, joka valmistaa, tuotekehittää ja toteuttaa valaisinprojekteja myymälöihin ja teollisuuden tarpeisiin.

Yrityksen toimitusjohtaja Markus Narva kutsuu Lumicompin Valotehdasta palvelevaksi verkkokaupaksi.

“Meidän toimintamme kulmakivenä on se, että haluamme kuunnella ja palvella. Valikoimamme ja tuotekehityksemme perustuu asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin”, Markus Narva toteaa.

Pitkät maksuehdot tuovat haasteita yrityksen kassanhallintaan

Sekä kuluttajille että yritysasiakkaille toimittavassa verkkokaupassa erilaisia maksutapoja ja -ehtoja on oltava paljon. Erityisesti isojen asiakasyritysten kanssa joudutaan usein joustamaan maksuehdoissa asiakkaan toiveiden mukaisesti.

“Mitä suurempi asiakasyritys, sitä pidempää maksuehtoa yleensä edellytetään. Esimerkiksi tukkuripuolella maksuaikaa voi olla 45 tai jopa 60 päivää.”

“Tämä vaikuttaa tietysti merkittävästi liiketoimintaamme – etenkin projektimyynnin puolella. Jos tuote ostetaan sisään 30 päivää ennen toimitusta ja asiakkaalle annetaan 2 kuukautta maksuaikaa, niin rahat on kiinni siinä aika pitkään. Sanotaan näin, että on se aika inhottava tilanne.”

”Jos tuote ostetaan sisään 30 päivää ennen toimitusta ja asiakkaalle annetaan 2 kuukautta maksuaikaa, niin rahat on kiinni siinä aika pitkään. Sanotaan näin, että on se aika inhottava tilanne.””

Markus Narva, Lumicomp Oy / Lumi Solutions Oy

Joustavat maksuajat ovat yritykselle myös kilpailuvaltti, josta ei ole haluttu luopua koronan jälkeisessä haastavassa taloustilanteessa. Näin liikevaihdolle merkittävistä, suurista asiakasyrityksistä on saatu pidettyä kiinni.

“Kun maksuajat ovat pitkiä, ei verkkokauppa kasva pelkästään liikevaihdon kasvusta. Onneksi tähän on löytynyt helpottavia elementtejä”, Narva toteaa.

Kassaturva-laskurahoituspalvelu helpottaa pitkissä maksuajoissa

Lumicomp ja Lumi Solutions ovat hyödyntäneet Procountorin Kassaturva-palvelua helpottamaan arkea pitkien maksuehtojen kanssa.

Laskurahoituspalvelu helpottaa kassanhallintaa ja varmistaa yrityksen maksukyvyn esimerkiksi tilanteissa, joissa asiakkaiden maksuajat ovat pitkiä. Kassaturvan tarjoamaa rahoituksen limittiä voidaan nostaa tai laskea tarpeen mukaan: esimerkiksi yrityksen ja laskutuksen kasvaessa. Markus Narva kertoo, että kasvun myötä eteen tulleet limiitin muutokset ovat onnistuneet aina varsin vikkelästi ja Procountorin asiakaspalvelu on toiminut tukena myös laskurahoitukseen liittyvissä kysymyksissä.

”On selkeä helpotus, ettei tarvitse odottaa 60 päivää, että raha tulee tilille. Kassa on paljon terveempi ja meillä on ollut mahdollisuus kehittää toimintaa ja kasvaa.”

Markus Narva, Lumicomp Oy / Lumi Solutions Oy

Kassaturva-sopimuksen tekeminen käy helposti suoraan Procountorissa. Sopimuksen tekemisen jälkeen halutut myyntilaskut voidaan lähettää Kassaturvan kautta – ja rahat laskuista tulevat tilille parhaimmillaan jo samana päivänä.

“Kun sopimus on tehty, meille päin Kassaturvan käyttö näkyy ainoastaan niin, että raha tulee nopeammin sisään. Laskut tehdään ja lähetetään ihan samaan tapaan kuin aiemminkin ja ne näyttävät meidän yrityksen laskuilta – mukana on vain pieni teksti siitä, kenelle lasku lopulta maksetaan”, Narva kertoo.

“Asiakkaat tai kirjanpitäjä eivät ole kommentoineet tätä mitenkään. Yleensä projektipuolella asiakkaat ovat aika tottuneita siihen, että hyödynnetään laskurahoitusta.”

Kassaturvaan sisältyy myös muistutuksen lähettäminen asiakkaalle, jos laskua ei ole maksettu sekä laskun siirtäminen tarvittaessa perintään. Mikäli asiakkaiden maksukyky on epävarma, laskurahoituspalveluun voidaan yhdistää myös erillinen luottovakuus lisäpalveluna.

“Koronan jälkeen ajat ovat olleen aika erilaiset. Meille on tuonut turvaa myös se, että joku muu hoitaa tarvittaessa perinnän”, Markus Narva toteaa.

Helpota kassanhallintaasi ja varmista maksukykysi Kassaturvan avulla

Procountoriin liitettävän Kassaturvan avulla saat myyntilaskuihin sitoutuneet rahat heti käyttöösi.

Laskurahoituspalvelun avulla pidät yrityksesi kassan tasapainossa myös haastavina aikoina.