EtusivuRiihimäen Tilitoimisto

Riihimäen tilitoimistossa sähköiseen Procountoriin siirryttiin Tikon-ohjelmistosta

Riihimäen tilitoimisto on Riihimäellä toimiva kolmen hengen tilitoimisto. Heillä siirryttiin perinteisestä taloushallinto-ohjelmistosta sähköiseen Procountor Taloushallintoon, joka toi mukanaan uusia etuja.

Asiat sujuvat koko ajan helpommin.

Tämä on päällimmäinen tunne Riihimäen tilitoimiston Niina Usva-Kantehilla nyt, kun tilitoimiston ohjelmistonvaihto sähköiseen Procountoriin on tehty. Procountor Onnin nimellä kulkeva ohjelmistonvaihtoprojekti päättyi tilitoimistossa 2019 keväällä. Procountor Onnissa tilitoimisto saa täyden tuen ja koulutuksen siirtyessään Procountoriin.

Riihimäen tilitoimistossa sähköiseen Procountoriin siirryttiin Tikon-ohjelmistosta. Muutoksen myötä asiakkaiden palvelumalli muuttui perinteisestä sähköiseen. Samalla palvelumallinmuutoksen kanssa tilitoimisto uudisti hinnoittelunsa tositepohjaisesta tuntiperusteiseksi. Tuntihinta asetettiin laskelmien pohjalta sellaiseksi, jolla tilitoimiston veloittama asiakaskohtainen maksu pysyi kutakuinkin ennallaan. Erikseen veloitettavia palveluita ovat esimerkiksi kausiveroilmoituksen ja palkat.

Jo nyt, lyhyen käyttökokemuksen jälkeen, on kirjanpitäjien työssä havaittavissa muutoksia. Procountorilla työskentely on aiempaa reaaliaikaisempaa, eivätkä työt kasaannu kuukauden loppuun.

– Niin sanottu alv-kaaos sähköisten asiakkaiden osalta alkaa kadota, Niina kertoo. Toinen työn näkyvä muutos on palkanlaskenta, joka on Procountorilla helppoa.

Myös asiakaskohtainen työaika kirjanpitäjää kohden on laskenut – parhaimmissa, selkeissä tapauksissa jopa puolittunut. Ajansäästön ansiosta tilitoimisto pystyy ottamaan koko ajan uusia asiakkaita.

”Procountorin automaation ansiosta asiakkuuksien määrä kirjanpitäjään kohden nousee, koska työ nopeutuu.”

Kirjanpitäjän työtä helpottamaan Niina vinkkaa ottamaan alusta saakka automaation laajasti käyttöön. Samoin asiakkaan ja tilitoimiston väliseen työnjakoon ja oikeuksien rajaamiseen ohjelmistossa kannattaa kiinnittää huomiota. Kun nämä on saatu hoidettua ja asiakkaat oppimaan uusi toimintatapa, saavutetaan ajansäästöjä ja muita hyötyjä.

– Asiakkaiden näkemä, usein mainittu konkreettinen hyötyä sähköisesti ohjelmistosta on verkkolaskujen lähetys ja vastaanotto, Niina kertoo.

Entä millaisena Niina näkee tilitoimistolan viiden vuoden kuluttua? Mihin ala on menossa?

– Uskon, että isojen toimitilojen aika alkaa olla ohi. Asiakkaat eivät käy enää samalla tavalla paikan päällä tilitoimistossa, kun asiat hoituvat sähköisesti. Myös maantieteelliset rajat katoavat. Enää asiakkaan ja tilitoimiston ei sähköisyyden ansiosta tarvitse sijaita samalla paikkakunnalla.

– Myös robotiikkaa käytetään yhä enemmän, jolloin kirjanpitäjän tehtävänä on automatiikan tekemän työn tarkastaminen.

Kokeile itse!

Tutustu Procountor-ohjelmistoon ja tilaa ilmaiset tutustumistunnukset esittely-ympäristöön

Kokeile ilmaiseksi