Procountorin uudet ominaisuudet joulukuussa 2022

Procountorin joulukuun uusin versio 70.0 tuo lauantaista 17.12.2023 alkaen käyttöösi uuden työajanlyhennysvapaalaskennan. Uuden ammattiyhdistyksen luominen on nyt selkeämpää, ja prosenttiperusteinen AY-jäsenmaksulaskentatapa on saatavilla. Myös käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivun toimintaan on tullut toivottuja parannuksia. Lue alta tarkemmin uusista ominaisuuksista ja tule kuulolle maksuttomaan versiowebinaariin 20.12.

Työajanlyhennyvapaalaskenta

Työajan allokointi kahdelle eri vuodelle

Tarvittaessa työaika voidaan allokoida eri kalenterivuosille (joulu- tammikuun vaihde) käyttäen ansaintajaksoja. Toiminto toimii samalla tavalla kuin lomien allokointi lomanmääräytymisvuosien vaihteessa (maalis-huhtikuun vaihde).

Uusi kenttä vuoden vaihteen työpäivien allokointia helpottamaan

Palkanmaksukauden mennessä vuoden vaihteen yli, ohjelma näyttää kaksi erillistä kenttää riippuen vuosista esimerkiksi ”Työpäivät työajanlyhennysvapaalaskentaa varten: 2022” ja ”Työpäivät työajanlyhennysvapaalaskentaa varten: 2023” jotta käyttäjä voi allokoida työpäivät oikeille vuosille.

Työajanlyhennysvapaa-asetukset kopioidaan automaattisesti uudelle vuodelle

Kopioimme edelliseltä vuodelta seuraavalla vuodelle palkansaajien käyttämät työajanlyhennysvapaa-asetukset sekä työajanlyhennysvapaa-asetuksien ansaintaulukon luvut, ellei käyttäjä ole tehnyt muutoksia näihin. Kopiointi tapahtuu automaattisesti uuden vuoden palkkalistan luomisen yhteydessä. Teemme kopioinnin vain aktiivisille eli palkansaajalla käytössä oleville asetuksille.

Sama työajanlyhennysvapaa-asetus molempina palkanmaksukauden vuosina.

Palkanmaksukauden mennessä vuoden yli palkansaajalla tulee olla sama työajanlyhennysvapaa-asetus molempina palkanmaksukauden vuosina. Ellei näin ole, palkkalaskelmaa ei voi luoda ja näytämme tästä huomautuksen.

Mahdollisuus Työajanlyhennysvapaa-asetusten muokkaamiseen

Kun asetusta ei ole vielä lisätty palkansaajalle, on mahdollista muokata:

  • Kaikki kentät

Kun asetus on lisätty palkansaajalle, mutta sitä ei vielä ole käytetty palkkalaskelmalla, on mahdollista muokata:

  • Nimi
  • Palkkalajit, joista kumulatiiviset työtunnit lasketaan
  • Ansaintataulukko
  • Kuukausipalkan jakaja
  • Päivittäiset työtunnit

Kun asetus on lisätty palkansaajalle ja sitä on käytetty palkkalaskelmalla, on mahdollista muokata:

  • Nimi
  • Ansaintataulukon nykyistä ja tulevaa vuotta

Lue lisää työajanvapaalaskennasta ohjekirjasta

Ammattiyhdistysasetukset ja jäsenmaksu

AY-jäsenmaksuhistoria-painike jatkuvasti näkyvissä

Ay-jäsenmaksuhistoria -painike on muutettu nyt jatkuvasti näkyväksi. Painikkeeseen on lisätty infotekstiä selittämään, miksi sitä ei saa aina auki (eli jos tietoja ei ole tallennettu tai ammattiyhdistyksellä on käytössä manuaalinen laskentatapa).

Suora reitti valitun ammattiyhdistyksen asetuksiin

Aiemmin Ammattiyhdistysasetukset vei ensimmäiseen ammattiyhdistykseen asetuksissa riippumatta siitä, minkä rivin oli palkansaajan palkkatiedoissa valinnut. Nyt valinnalla on väliä, ja painike vie valitun ammattiyhdistyksen asetuksiin.

Uuden ammattiyhdistyksen luominen on entistä selkeämpää

Uuden ammattiyhdistyksen luomista on selkeytetty Hallinta > Ammattiyhdistys -sivulla. ”Luo uusi ammattiyhdistys” on siirtynyt pois alasvetovalikosta, sivun yläreunaan painikkeeksi.

Prosenttiperusteinen AY-jäsenmaksulaskentatapa saatavilla

Luotuasi ammattiyhdistyksen valitse jäsenmaksun laskentatavaksi Prosentti, jonka jälkeen voit antaa varsinaisen prosenttiluvun. Valitse jompi kumpi palkkalajiasetuksista, mistä prosenttiperusteinen ay-jäsenmaksu lasketaan. Muokattavat palkkalajiasetukset julkaistaan tammikuussa.

Kun ammattiyhdistys on luotu, sen pystyy lisäämään palkansaajan taakse palkkatietoihin (Palkansaajarekisteri > Palkkatiedot) kuten kiinteän ay-jäsenmaksunkin.
Erona on käytettävä palkkalaji, joka lisätään automaattisesti palkkaperusteelle: 6043 Ay-jäsenmaksu, prosentti (autom. laskenta).

Palkkalistan ja palkkalaskelman luonnissa tarkistetaan voimassaoleva ay-jäsenyys ja aletaan käyttää uutta prosenttiperusteista laskentaa, mikäli se on asetettu aktiiviseksi.

Ensi vuoden alkupuolella ovat tulossa lisäksi AY-jäsenmaksulasku, jäsenmaksuselvitysraportti ja selvitystiedosto.

Lue lisää ohjekirjasta

Käyttäjät ja käyttöoikeudet sivun Avaa (export)-osio

Avaa-osion tiedostomuotoihin on lisätty tyypiksi PDF, ja listaukset voi nyt ottaa ulos myös ei-muokattavassa tiedostomuodossa.

Nyt avatut tiedostot sisältävät kaikkien valittujen käyttäjien tiedot eivät vain ko. hetkellä kyseisellä sivulla esillä olevien käyttäjien tiedot kuten aiemmin. Ulosotetut tiedostot sisältävät kaikki valitut käyttäjät eikä sivutuksella ole enää merkitystä tiedostostojen sisältöön.

Lue lisää ohjekirjasta

Muut muutokset ja parannukset

Vuoden 2023 Työnantajamaksuprosentit päivitetty Palkkojen perustietoihin

Myös vuoden 2023 auto- ja asuntoetuarvot on lisätty etulaskureihin. Nyt on mahdollista muodostaa palkkalaskelmia vuodelle 2023.

Lue lisää palkkojen perustiedoista täältä

Myyntilaskujen luettavuus paranee tuoterivien otsikko- ja seliteteksteillä

Otsikko- ja selitetekstit voi nyt lisätä tuoteriveihin myyntitilauksissa, myyntitarjouksissa sekä myyntilaskuissa. Tekstit parantavat myyntilaskujen luettavuutta.

Lue lisää

Tapaturmavakuutuksen sopimusnumeron muoto Tulorekisterissä

Tulorekisteri ei enää vuonna 2023 hyväksy välilyöntejä tai muita tulostumattomia merkkejä tapaturmavakuutuksen sopimusnumeroon. Procountor poistaa ne ilmoituksilta lähetettäessään niitä tulorekisteriin. KÄyttäjänä sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Jos alkuperäisellä ilmoituksella, jota halutaan korjata, on tapaturmavakuutuksen sopimusnumerossa ollut välilyöntejä tai tulostumattomia merkkejä, huomioithan, että tulorekisterin muutoksesta johtuen ennen 17.12.2022 annettujen tulorekisteri-ilmoitusten korjaaminen tulee tehdä mitätöimällä alkuperäinen ilmoitus.

Tuloveroilmoituslomake nro 5 ja 6A

Olemme päivittäneet tuloveroilmoituslomakkeen nro 5 sekä julkaisseet tuloveroilmoituslomakkeen 6A vuodelle 2022.

Ilmoittaudu maksuttomaan versiowebinaariin!

Tiistaina 20.12. klo 13 pidettävässä webinaarissa esitellään Procountorin uudet ominaisuudet vaihe vaiheelta.