Procountorin uudet ominaisuudet marraskuussa 2022

Procountorin marraskuun uusin versio 69.0 julkaistiin lauantaina 19.11. Nyt palkkatiedoissa on käytettävissä uusi työajanlyhennysvapaaraportti sekä paranneltuja ominaisuuksia ay-jäsenmaksuun liittyen. Lisäksi päivitys tuo mukanaan Procountor Solo-asiakkaiden kanssa työskentelevien kirjanpitäjien päivittäistä työskentelyä helpottavia ominaisuuksia.


Procountor Solo: Kirjanpitäjänä tarkistat helposti asiakaskohtaisen aineiston toimitustilanteen

Pikainfo-näkymälle on lisätty uusia ominaisuuksia helpottamaan Solo-asiakkaiden kanssa työskentelevien kirjanpitäjien prosesseja ja päivittäistä työskentelyä. Uusien tietojen ja hakukriteerien avulla kirjanpitäjän on helppo tarkistaa, mitkä asiakkaat ovat toimittaneet Solosta materiaalia.

Yritysten tiedoissa on nähtävissä:

  • Odottavat seurantajaksot
  • Odottavat jaksot muutettu

Tiedot ovat näkyvillä vain sellaisten yritysten tiedoissa, joilla on tarkasteluhetkellä seurantajaksoja odottaa-tilassa. Jos odottamassa olevia seurantajaksoja on useampia, näkyy listan sijaan tieto ”useita odottaa”.

”Odottavat jaksot muutettu” antaa aikaleiman viimeiselle muokkaukselle, jonka pohjalta nähdään, koska aineistoa on toimitettu.

Lisäksi pikainfo -näkymältä löytyy uusia hakukriteerejä, joiden avulla voi vaivattomasti luoda itselle sopivat hakuehdot aineistotoimituksen seuraamiseksi:

  • Rajaa tuoteversiolla
  • Rajaa seurantajakson tilan mukaan
  • Mahdollisuus järjestää tulokset seurantajakson muokkausajan mukaiseen järjestykseen.

Raportti työajanlyhennysvapaiden käsittelyyn

Käytettävissäsi on nyt työajanlyhennysvapaaraportti. Raportista näet palkansaajan tiedot, kumulatiivisen työajan, ansaitut työajanlyhennysvapaat, jäljellä olevat työajanvapaat sekä palkan.

Löydät raportin näin:
Palkat > Raportointi > Työajanlyhennysvapaa raportti
tai
Raportointi > Palkkaraportit > Työajanlyhennysvapaa raportti


Palkkalaskelmien tulee olla vähintään hyväksytty-tilassa, jotta ne otetaan mukaan raportille. Raportin alkupäivämäärän tulee olla aina vuoden ensimmäinen päivä, loppupäivämäärän voi määrittää halutuksi. Jos palkkalaskelma on osittain tulevaisuudessa, voidaan se haluttaessa ottaa pois raportilta.

Raportin vieminen exceliin ja PDF:ksi julkaistaan seuraavassa versiopäivityksessä.

Jäsenmaksuasetukset ja kiinteä jäsenmaksu

Palkansaajarekisterissä henkilön palkkatiedoissa on nyt uusittu ammattiyhdistysnäkymä.
Elokuun julkaisussa tuodut ammattiyhdistyksen asetukset pystytään valitsemaan palkansaajalle. Lisäksi kiinteä ay-jäsenmaksu toimii automaattisesti palkkalaskelmalle asti.

Katso yksityiskohtaiset ohjeet uusien ominaisuuksien hyödyntämiseksi Ohjekirjasta.

Seuraavaksi julkaisemme prosenttiperusteisen ay-jäsenmaksun. Ay-jäsenmaksujen ostolaskun teko on myös aloitettu ja otamme ratkaisussa huomioon, mikäli otat laskennan käyttöön jo nyt ja teet niistä manuaalisen laskun ennen automaattisen laskun julkaisua.

Huom. Tallennus-asiakkaiden puuttuvan toimittajarekisterin johdosta automaattista ay-jäsenmaksutoimintoa ei pystytä käyttämään. Asiakkaiden tulisi käyttää jatkossa muistiinpanokenttää.

Muut muutokset ja parannukset

Pakolliset tiedot verkkolaskulla
Verkkolaskujen lähetysvirheiden välttämiseksi lähetettäviltä laskuilta tulee löytyä pakolliset vähimmäistiedot. Katso tarkat lisätiedot ohjekirjasta.

Verkkolasku- ja skannausosoitteet -näkymä
Pääsy Verkkolasku- ja skannausosoitteet -näkymälle rajoitetaan vain niille ympäristöille, joilla on verkkolaskut käytössä.

Automaattinen päivitys korvaa Päivitä raportointitietokanta -painikkeen
Lokakuun julkaisussa Päivitä raportointitietokanta -painike oli harmaana ja poistettu käytöstä Avoimien laskujen täsmäytysraportilla (Kirjanpito > Täsmäytystyökalut > Avoimien laskujen täsmäytysraportti). Tässä versiopäivityksessä olemme poistaneet painikkeen kokonaan, koska näkymä päivittyy sivun latautuessa eikä painiketta enää tarvita.

ALV-statukset ja prosentit Solo-ympäristössä
Solo-ympäristöissä ei voi enää tehdä muutoksia oletus-ALV-statuksille ja -prosenteille. Jos muutoksia oli tehty, on arvot palautettu takaisin oletusarvoihin.

Ilmoittaudu maksuttomaan versiowebinaariin!

Torstaina 24.11. klo 13 pidettävässä webinaarissa esitellään Procountorin uudet ominaisuudet vaihe vaiheelta.