Lisäyksiä raportointiin ja työajanlyhennysvapaisiin -Procountorin uudet ominaisuudet lokakuussa 2022

Procountorin lokakuun uusin versio 68.0 julkaistaan lauantaina 15.10. Tässä versiossa julkaistaan useita pieniä parannuksia mm. raportointiin sekä tuoterivien kommentteihin. Lisäksi työajanlyhennysvapaiden käsittelyä täydennetään entisestään.

Parannuksia kirjanpitoon ja raportointiin

Tulosraportin luettavuutta parannettu

Tulosraportilla erotellaan nyt tuloslaskelma ja tase selkeämmin niin, että tase alkaa seuraavalta sivulta, eikä jatku enää suoraan tuloslaskelman jälkeen.

Parannettu ”Budjetin versio” -luetteloa tulosraportilla

Budjetin versio -luetteloa tulosraportin ”Anna hakuehdot” -ponnahdusikkunassa on kehitetty. Lisäsimme budjetoidun ajanjakson muodossa kk/vvvv-kk/vvvv budjetin nimeen helpottamaan eri budjettiversioiden erottamista toisistaan. Budjettiluettelo järjestetään nimen perusteella.

Päivitä raportointitietokanta -painike pois käytöstä tarpeettomana

Poistimme Avoimien laskujen täsmäytysraportista Päivitä raportointitietokanta -painikkeen käytöstä. Painike on edelleen näkyvissä, mutta harmaana. Kun kursorin vie painikkeen päälle, näytetään teksti: ”Tämä painike ei ole enää käytössä, koska tiedot päivittyvät automaattisesti sivun latautuessa”.

Painike pysyy näkyvissä kuukauden ajan seuraavaan versiopäivitykseen asti, jolloin painike poistetaan kokonaan.

Huom! Olemme myös korjanneet virheen kirjanpitotilin muutosten päivittämisessä. Kun siis laskun kirjanpitotiliä päivitetään, päivittyy tili myös Avoimien laskujen täsmäytysraportilla.

Kirjanpitoraportin tyyppi useammin näkyviin kirjanpitoraporteille

Kirjanpitoraportin tyyppi (esim. ”tuloslaskelma) on nyt aina näkyvissä raporttitulosteessa, huolimatta siitä, onko raportilla käytetty asetusta ”Piilota hakuehdot tulostetiedostoissa”.

Painikkeen nimeä päivitetty kirjanpitoraporteissa

Päivitimme painikkeen nimeä uudella kirjanpitoraporttinäkymällä (tilikarttauudistuksessa julkaistut kirjanpitoraportit). Poistimme (uusi)-liitteen painikkeesta: Raporttikaavat (uusi). Jatkossa painikkeen nimi on siis Raporttikaavat.

Lisäyksiä työajanlyhennysvapaiden käsittelyyn

Työajanlyhennysvapaiden käsittelyyn lisätään nyt uusia ominaisuuksia. Voit tutustua työajanlyhennysvapaiden käsittelyn käyttöohjeisiin ohjekirjassamme.

Työajanlyhennysvapaa-asetusten muokkaaminen palkansaajan Työaikalaskennat-sivulla

Voit nyt vaihtaa työajanlyhennysvapaa asetuksen palkansaajalle Työaikalaskennat-näkymällä. Asetuksen vaihto luo uuden aikajakson, joka tulee myös valittavaksi maksettaessa työajanlyhennysvapaata.

Työpäivien muokkaaminen palkkalistalla

Uusi kenttä, ”Työpäivät työajanlyhennysvapaalaskentaa varten”, on nyt lisätty Palkkalista-näkymälle. Aikaisemmin sama kenttä oli ainoastaan palkkalaskelman näkymällä, mutta nyt on mahdollista tehdä muutoksia työpäiviin heti palkkalistalla.

Kenttä vaikuttaa kumulatiivisiin työpäiviin, joista työajanlyhennysvapaiden ansaita lasketaan. Palkkalistasivun yläosassa hakuehtojen luona on työpäiville yleinen kenttä, jota käytetään oletuksena kaikilla palkansaajilla. Palkansaajittain voi kuitenkin tehdä palkansaajalistaukseen muutoksia, edellyttäen että henkilöllä on työajanlyhennysvapaalaskenta käytössä.

Muutoksia teksteihin palkkalistanäkymällä

Palkkalistasivulla on uudistettu joitain tekstejä kuvaamaan paremmin kentän vaikutusta laskentaan, esim. kenttä ”Työajan kohdentaminen lomalaskentaa varten” on nyt ”Laskentoihin vaikuttava työaika”.

Tuoterivien kommenttien uudistus

Tuoteriveille myyntilaskuille, myyntitilauksille, tarjouksille, ostolaskuille, ostotilauksille sekä matka- ja kululaskuille on mahdollista lisätä kommentteja. Kommentit voivat näkyä myyntilaskulla ym. asiakkaille, jos näin on määritelty laskupohjan asetuksissa. Rivikommentti näkyy myös laskun Kirjanpito-näkymällä vientiselitteessä.

Kommentteihin on nyt tehty muutama parannus.

Kenttien ja painikkeiden nimiä päivitetty

Kommentteihin liittyvien toimintojen nimiä on päivitetty tiiviimmiksi ja kuvaavammiki.

  • ”Rivikommentti” on jatkossa ”Kommentti” (sekä painikkeessa, otsikossa että sarakkeen otsikossa)
  • Kommentti-ikkunan ”Jatka”-painike on jatkossa ”Tallenna”

Maksimimerkkimäärää kasvatettu

Kommenttien maksimimerkkimäärää on kasvatettu 255 merkistä 512 merkkiin. Voit siis jatkossa kirjoittaa tuoteriveille aiempaa pidemmät kommentit.

Uusi ilmoitus maksimimerkkimäärän ylittämisestä

Näet nyt kommentteja muokatessa (kommentti-ikkunassa) käytettävän maksimimerkkimäärän (512 merkkiä) sekä merkkimäärän, joka on jo syötetty. Jos syötät enemmän kuin 512 merkkiä, saat ilmoituksen ylittyneestä merkkimäärästä ja voit tallentaa kommentin vasta, kun merkkejä on vähennetty.

Muut muutokset ja parannukset

Operaattorimuutokseen liittynyt Apix-tietolaatikko poistettu etusivulta

Procountorin operaattorimuutokseen liittynyt Apix-tietolaatikko poistuu etusivulta. Tietolaatikko on sisältänyt tietoa muutoksesta ja vanhoihin osoitteisiin vastaanotetuista laskuista. Lokakuusta alkaen vanhat OpusCapitan osoitteet poistuvat käytöstä, ja laskut siirretään jatkossa ainoastaan Apixin kautta. Lue lisää operaattorimuutoksesta infosivultamme.

Eri näkymien infoteksteja yhtenäistetty, Info-painike käyttöön

Procountorin eri toiminnoissa ja näkymillä on lyhyitä ohjeita, jotka ovat näkyneet joko sivun yläosassa tai erillisen Info-painikkeen (”i”) takana. Ohjetekstejä on nyt yhtenäistetty, ja löydät ohjeet jatkossa Info-painikkeen takaa myös näillä näkymillä:

  • Usean laskun merkitseminen maksetuksi muualla
  • Maksu- ja lähetysvirheet
  • Liikekumppanien joukkomuokkaus
  • Tositteen dimensioiden asettaminen
  • Joukkolasku

Maiden nimet käännetty käyttäjän kielelle ”Maa”-alasvetovalikossa

Eri näkymillä (esim. myyntilaskulla osoitetiedoissa) käytössä ollut ”Maa”-alasvetovalikko/lista on tähän asti näyttänyt valittavat maat englanniksi. Jatkossa maat listataan käyttäjän kielellä.

Ulkomaisten IBAN-tilinumeroiden käyttö rahoitussopimuksilla nyt mahdollista

Voit nyt lisätä ulkomaisia IBAN-muotoisia osoitteita Rahoitussopimukset-näkymälle.
Olemme myös lisänneet BIC-koodikentän automaattisen täytön suomalaisille IBAN-osoitteille. Tämä ei ole saatavilla ulkomaisille IBAN-osoitteille.

Ilmoittaudu maksuttomaan versiowebinaariin!

Keskiviikkona 20.10. klo 13 pidettävässä webinaarissa esitellään Procountorin uudet ominaisuudet vaihe vaiheelta.