Procountorin uudet ominaisuudet versiossa 67.0

Procountorin versio 67.0 julkaistaan lauantaina 17.9.2022.

Yleistä

Syyskuusta lähtien verkkolaskuosoitteet on mahdollista aktivoida itsepalveluna. Esittelemme lisäksi useita parannuksia mm. kirjanpitoraportteihin. Palkanlaskennan puolella keskituntiansiolaskentaa ja työajanlyhennysvapaiden käsittelyä täydennetään entisestään.

Aktivoi verkkolasku- ja skannausosoitteet itsepalveluna

Voit jatkossa aktivoida verkkolasku- ja skannausosoitteet Procountoriin myös itsepalveluna. Verkkolasku- ja skannausosoitteiden avaus kuuluu yhä Procountorin starttipaketteihin ja osoitteet avataan uusille asiakkaille jatkossakin palveluntarjoajan toimesta. Jatkossa itsepalvelu mahdollistaa osoitteiden joustavan avaamisen kuitenkin myös jälkikäteen, jos osoitteita ei ole jostain syystä haluttu ottaa käyttöön heti Procountoria tilatessa.

Tarjoamme lisäksi edelleen mahdollisuuden osoitteiden tilaamiseen asiakaspalvelumme kautta, tällöin avaamisesta veloitetaan hinnastomme mukainen avausmaksu. Itsepalveluna osoitteiden aktivointi on veloituksetonta.

Aktivointi tapahtuu sijainnista Hallinta > Yrityksen tiedot > Verkkolasku- ja skannausosoitteet. Näkymälle on lisätty painike ”Lisää Apix operaattoriksi”. Painikkeen kautta voit aktivoida lähetys- ja/tai vastaanotto-osoitteet sekä valita, haluatko vastaanotto-osoitteen näkyviin TIEKE:n palveluun.

Parannuksia kirjanpitoraportteihin

Raportin kielivalintaa selkeytetty

Kirjanpitoraporttien lisävalinnoista valittu raportin kieli on jatkossa ainoa kieli, jota käytetään raportin tulosteessa, eikä tulosteessa huomioida enää yrityksen kieltä tai käyttäjän kieltä. Raportin Lisävalinta-osiossa olevan Kieli-alasvetovalikon oletuskielenä on aina yrityksen kieli, mutta kieli on vaihdettavissa raportille.

Lisätty ajanjakso näkyviin kirjanpitoraporteille useammissa käyttötapauksissa

Näet nyt haetun ajanjakson taseessa ja tuloslaskelmalla, kun raportin esitystavaksi on valittu ”Alkusaldo, muutos ja loppusaldo” tai ”Alkusaldo, debet, kredit ja loppusaldo” myös silloin, kun käytössä on asetus ”Piilota hakuehdot tulostetiedostoissa”.

Vanhoja näkymiä poistuu käytöstä, navigaatiossa jatkossa ainoastaan uudet versiot

Tilikarttauudistuksessa uusilla versioilla korvattuja vanhoja näkymiä poistuu käytöstä. Samalla uusien näkymien ”uusi”-liite poistuu nimen perästä. Tähän asti navigaatiossa on ollut näkyvissä sekä uusi että vanha versio.

Päivityksessä poistetaan seuraavat vanhat näkymät:

  • Tilikartta
  • Tulosraportti (erikoisoikeuden vaatinut lisäraportti, siirtynyt samalle näkymille uusien kirjanpitoraporttien kanssa)

Ohjeita uusien näkymien käyttöön löydät näistä linkeistä: Kirjanpitoraportit; Tilikartta

Keskituntiansion laskenta

Keskituntiansion laskentaan lisätään nyt uusia ominaisuuksia. Voit tutustua keskituntiansion käyttöohjeisiin ohjekirjassamme.

Minimityötuntirajan määrittely

Olemme lisänneet keskituntiansion laskentaan mahdollisuuden määritellä minimityötuntiraja.

Jos keskituntiansion laskentaan vaikuttavat tunnit jäävät laskentajakson aikana alle minimityötuntirajan, ei työntekijällä käytetä laskettua keskituntiansiota.

Minimityötuntiraja määritellään käyttöön keskituntiansion asetuksissa valitsemalla ”Käytetään työtuntirajaa” sekä antamalla työtuntiraja ”Laskentajakson työtuntiraja” kenttään. Lisäksi määritellään, mitä palkkaa käytetään keskituntiansion sijaan, jos työtunnit ovat jääneet keskituntiansion laskennassa alle työtuntirajan.

Keskituntiansion laskennan tuloksissa tuntimäärän perässä näyteään nuoli-kuvake, jos työntekijän tunnit ovat jääneet alle laskentajakson minimityötuntirajan. Laskennan tuloksen voi silti päivittää työntekijälle, jolloin laskenta päivittyy työntekijän Työaikalaskennat-sivulle, mutta keskituntiansion määrää ei näytetä, eikä tämän laskennan keskituntiansiota käytetä työntekijällä.

Keskituntiansion laskentaan vaikuttaneiden laskelmien tiedot

Voit nyt selvittää Työntekijän työaikalaskennat -sivulla Keskituntiansion tiedot > Näytä laskennan tiedot -painikkeesta, mitkä asetukset ja palkkalaskelmat ovat olleet osa keskituntiansion laskentaa.

Uudet siirtymäpainikkeet keskituntiansionäkymille

Pääset jatkossa navigoimaan sujuvammin seuraavien näkymien välillä:

  • Keskituntiansion asetukset
  • Keskituntiansion laskenta

Siirtyminen onnistuu painikkeesta Siirry laskentaan/asetuksiin.

Työajanlyhennysvapaat

Työajanlyhennysvapaiden käsittelyyn lisätään nyt uusia ominaisuuksia. Voit tutustua työajanlyhennysvapaiden käsittelyn käyttöohjeisiin ohjekirjassamme.

Työajanlyhennysvapaiden maksaminen

Tästä versiosta alkaen on mahdollista maksaa työajanlyhennysvapaita.

Työajanlyhennysvapaiden maksaminen tapahtuu lisäämällä palkkalaji 1459 Työajan lyhennyskorvaus (autom. laskenta) palkkalaskelmalle palkkalajirekisteristä. Jotta palkkalaji 1459 löytyy rekisteristä, tulee työajanlyhennysvapaatoiminto ottaa käyttöön yritykselle Käyttöasetuksissa. Palkkalajin lisääminen palkkalaskelmalle on mahdollista vain henkilöille, joille on määritelty työajanlyhennysvapaa-asetus Työaikalaskennat-näkymällä.

Palkkalajin 1459 rivin lisätiedoissa on mahdollista nähdä, kuinka monta työajanlyhennysvapaa tuntia/päivää palkansaajalla on jäljellä tai/ja maksettu tietyltä vuodelta.

Työajanlyhennysvapaa palkkalajin yksikköhinta tulee työajanlyhennysvapaiden asetusten maksutavasta, johon on mahdollista valita joko keskituntiansio (KTA), tuntipalkka tai kuukausittainen tapa.

Päivitämme lisää ohjeita työajanlyhennysvapaiden laskentaan ja maksamiseen liittyen ohjekirjaamme päivitykseen mennessä.

Maksetun työajanlyhennysvapaan korjaaminen Tulorekisteriin ja henkilön tietoihin

Työajanlyhennysvapaiden maksamisen myötä myös korjausten tekeminen on nyt mahdollista.

Tulorekisteriin tehtävät korjaukset (perusteeton etu ja takaisinperintä) tehdään samalla lailla kuin muillekin palkkarekisteristä lisätyille palkkalajeille. Rivin lisätiedoissa on mahdollista nähdä kuinka paljon työajanlyhennystä (tunteja/päiviä) on jäljellä/maksamatta ja kuinka paljon on maksettu palkansaajalle

Päivitämme lisää tietoja korjausten tekemisestä ohjekirjaamme päivitykseen mennessä.

Jäljellä olevien työajanlyhennysvapaiden näyttäminen palkkalaskelmalla (pdf)

Voit jatkossa laittaa palkansaajan jäljellä olevat työajanlyhennysvapaat (tunnit/päivät) näkyviin henkilön palkkalaskelmalle (PDF). Saat kyseisen toiminnon käyttöön kohdasta Hallinta > Yrityksen tiedot > Käyttöasetukset > Työaikalaskennat ”Näytä työajanlyhennysvapaat palkkalaskelmalla (PDF).

Jäljellä olevat työajanlyhennysvapaat ovat joko tunteja tai päiviä riippuen henkilölle asetetusta työajanlyhennysvapaa asetuksesta Työaikalaskennat-näkymällä.

Palkkalaskelmalla on mahdollista näkyä sekä tunteja että päiviä, jos henkilöllä on erilaiset asetukset eri vuosina ja jos myös vanhoja maksamattomia työajanlyhennysvapaita on jäljellä.

Muut parannukset

VERKKOLASKUOSOITTEET: Apix-osoitteet yhteensopivia nyt myös Danske Bankin ja Säästöpankkien kanssa – toimittajailmoituspohjia päivitetty

Olemme päivittäneet toimittajailmoituspohjien tekstit Apix-osoitteiden kanssa ei yhteensopivista operaattoreista. Danske Bank ja Säästöpankit on poistettu listalla, sillä Apixilla on nyt suora yhteys näiden pankkien kanssa. Lista ja ohjeistus on näin ollen linjassa https://www.apix.fi/ohje kanssa.

Muutos ei edellytä toimenpiteitä toimittajilta. Laskut reititetään Apixin ja pankkien toimesta yhä oikein, vaikka ne lähetettäisiin vanhoihin, ”vääriin” osoitteisiin.

PALKAT: Piilotettu tarpeeton näkymä

Tässä versiossa olemme piilottaneet Palkkojen oletustiliöinnit (-2018) -näkymän (Hallinta > Kirjanpidon tiedot > Tiliöintioletukset> Palkkojen oletustiliöinnit (-2018)). Koska näkymä on tyhjä, sitä ei enää tarvita.

PALKAT: Korjaus verokorttien suorasiirron Tulorajasta käytetty -kenttään

Tähän asti käyttäjien on täytynyt muokata käsin Tulorajasta käytetty -kenttää (asettaa luvuksi nolla), kun on käytetty verokorttitietojen suorasiirtoa ja kenttä on ollut tyhjä. Jatkossa Tulorajasta käytetty -kenttä asetetaan suoraan nollaksi.

PALKAT: Selkeämpi infoteksti lomavuoden uudelleenlaskentaan

Infotekstiä on selkeytetty kertomaan tarkemmin mitä tapahtuu, kun uudelleenlasketetaan lomavuosi. Tällä estetään ongelmia erityisesti niissä tapauksissa, kun on tehty manuaalisia lomapäiväkorjauksia, sillä uudelleenlaskenta ei huomioi niitä.

Ilmoittaudu maksuttomaan versiowebinaariin!

Keskiviikkona 22.9. klo 13 pidettävässä webinaarissa esitellään Procountorin uudet ominaisuudet vaihe vaiheelta.