Procountorin uudet ominaisuudet versiossa 60.0

Procountorin versio 60.0 julkaistaan lauantaina 15.1.2022.

Yleistä

Tammikuun versiojulkaisussa julkaisemme tuloveroilmoituslomakkeen 5 vuodelle 2021 ja lisäämme mahdollisuuden poistaa palkansaaja, jolle ei ole laskettu palkkoja tai luotu laskuja. Lisäksi kehitämme verkkolaskujen lähetystä ja tuomme käytettävyysparannuksia raportointiin.

Palkanlaskenta

Työntekijän poistaminen

Jatkossa työntekijä on mahdollista poistaa, mikäli työntekijä on esimerkiksi luotu vahingossa väärään Procountor-ympäristöön. Poisto on mahdollista vain mikäli työntekijälle on tehty palkkaperuste, mutta ei palkkalaskelmia tai laskuja esim. matkalaskuja. Poiston voi suorittaa käyttäjä, jolla on kaikki oikeudet palkanlaskentaan.

Työntekijä voidaan poistaa Henkilörekisterissä (Rekisterit > Henkilörekisteri) valitsemalla ko. henkilö ja painamalla sitten Muokkaa > Poista.

Vuoden uudelleenlaskenta

Palkansaajarekisterissä (Palkanlaskenta > Palkansaajarekisteri) Vuosilomat-näkymällä oleva Vuoden uudelleenlaskenta -toiminto on saanut info-tekstin, jossa kerrotaan missä tilanteissa uudelleenlaskenta toimii.

Veroilmoitukset

Olemme päivittäneet tuloveroilmoituslomakkeen nro 5 vuodelle 2021.

Verkkolaskutus

Uusi vastaanottaja operaatori

Jatkossa verkkolaskuna lähetettävälle laskulle voidaan valita vastaanottajan operaattoriksi Comarch. Huomioitavaa on, että verkkolaskujen välittäminen ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ole mahdollista OpusCapitan osoitteista, vaan Apixin verkkolaskujen lähetysosoitteista. Lisätietoja OpusCapita -> Apix muutoksesta löytyy ohjekirjastamme.

Verkkolaskun lähetys ulkomaille

Lähetettäessä verkkolaskuja ulkomaille Apixin verkkolaskujen lähetysosoitetta käyttävästä suomalaisesta Procountor-ympäristöstä, voidaan vastaanottajan Operaattori-valinta jättää tyhjäksi. Verkkolaskujen lähetyksestä ulkomaille on tulossa tarkempi ohjeistus ohjekirjaamme mahdollisimman pian.

Käytettävyysparannukset

Myynnin raportointi

  • Olemme lisänneet uudet Tuotekoodi- ja Asiakasnumero-sarakkeet taulukkoon, joka aukeaa painettaessa Rivitietoihin-painiketta Myynnin raportoinnissa.
  • Aiemmin Rivitietoihin-painikkeesta aukeavassa taulukossa näkyi Tuoteryhmä-sarakkeessa N/A tai tyhjä sarake, kun ko. tuote ei kuulunut mihinkään tuoteryhmään. Jatkossa sarakkeessa on aina N/A, mikäli tuote ei kuulu mihinkään tuoteryhmään.
  • Lisää Myynnin raportoinnista pääset lukemaan Procountorin ohjekirjasta.

Kassavirtaraportti

  • Olemme muuttaneet raportin tekstin Tilin saldo kuun lopussa muotoon Tilin saldo ajanjakson lopussa.
  • Lisää Kassavirtaraportista pääset lukemaan Procountorin ohjekirjasta.

Ilmoitaudu versiopäivityswebinaariin

Webinaarissa käsitellään versiopäivityksen myötä tulevia uusia ominaisuuksia konkreettisesti Procountorissa.