Procountor asiakastarina: Digikonttori

Yrittäjäpariskunta Risse ja Jutta Lundiuksella oli unelma, jonka taloushallinnon digitalisointi mahdollisti.

Digikonttorilta asiakas saa ihmisläheistä ja henkilökohtaista palvelua ajasta ja paikasta riippumatta.

Tilitoimiston digiloikka vapauteen

Vuonna 2018 pitkän linjan strateginen talousmestari ja luova ihmisten johtaja yhdistivät voimansa myös yrittäjyydessä. He loivat itselleen maailman parhaan työpaikan. Syntyi Digikonttori, sähköisen taloushallinnon tilitoimisto, joka palvelee asiakkaitaan ihmisläheisesti ja henkilökohtaisesti ajasta ja paikasta riippumatta. Digikonttorin mukana aukesi myös unelmaelämä, jossa työtä voi tehdä missä vain ja milloin vain.

”Nykyteknologia avaa ovia uudenlaiseen vapauteen, kun riippuvaisuus ajasta ja paikasta vähenee. Meille tämä vapaus tarkoittaa muun muassa valon lisääntymistä vuoden jokaiseen päivään”, Espanjan Aurinkorannikolta ison osan vuodesta Digikonttoria yrittäjäpuolisonsa kanssa pyörittävä Risse Lundius kertoo hymyillen.

Vuosien varrella Lundiukset ovat saaneet todistaa vapauden lisääntymistä myös lukuisten sähköiseen taloushallintoon siirtyneiden asiakkaidensa elämässä.

”Ensinnäkin sähköinen taloushallinto vapauttaa valtavasti yrittäjän resursseja, jolloin ajan voi suunnata sinne missä sitä eniten tarvitaan. Harva yrittäjä tinkii ydintekemisestään, joten taloushallinnolliset velvoitteet ovat tyypillisesti pois vapaa-ajasta. Kokemus puhuu puolestaan. Moni asiakkaamme onkin todennut, että digitaaliset palvelut ovat tuoneet päivään yhden kokonaisen tunnin lisää, jolloin aikaa on jäänyt enemmän perheelle tai harrastuksille. Nykyaikaiset työkalut antavat ihmiselle mahdollisuuksia valita, ja pienikin valinta voi parantaa elämänlaatua merkittävästi”, Lundius sanoo.

Harva yrittäjä tinkii ydintekemisestään, joten taloushallinnolliset velvoitteet ovat tyypillisesti pois vapaa-ajasta. Jopa tunti lisää päivään, kun taloushallinto hoidetaan täysin digitaalisesti.

Procountor asiakastarina | Tilitoimisto Digikonttorin Jutta ja Risse

Yrittäjän toiseksi paras kaveri

Digikonttori hoitaa noin 150 yrityksen kirjanpitoa täysin sähköisesti Procountorin avulla, eikä edes neuvottele paperipostista tai perinteisestä kuittirallista. Aidosti sähköinen taloushallinto on sekä tilitoimiston että asiakasyrityksen etu, joista Digikonttorilla ei tingitä.

”Näemme, että tilitoimiston vastuulla on ajaa asiakkaidensa etua, joka tarkoittaa parhaiden mahdollisten työkalujen tarjoamista yrittäjyyden tueksi. Meidän tehtävämme on ohjata asiakkaitamme nykyaikaisten palvelujen käyttöön ja tehdä siirtymästä mahdollisimman yksinkertaista ja vaivatonta. Sitä se onkin, ja siitä se helpotus vasta alkaakin”, Lundius lupaa.

Perusteet sähköiselle taloushallinnolle ovat pettämättömät, joten Digikonttori ei juuri ole kohdannut muutosvastarintaa. Pääsääntöisesti asiakkaille on riittänyt kaksi vahvaa argumenttia.

”Se säästää aikaa ja rahaa. Niitä jokainen yrittäjä pitää arvossaan”, Risse toteaa ja tietää mistä puhuu.

30 vuoden yrittäjäkokemuksellaan ja siitä 10 vuotta Procountoria käyttäneenä Lundiuksen on helppo seistä asiakaslupaustensa takana, eikä yksikään asiakas ole vielä joutunut katumaan. Asiakaspalaute on ollut poikkeuksetta kiitollista, eikä ihme. Digitaalisuus vähentää kustannuksia, yksinkertaistaa tekemistä, nopeuttaa kassavirtaa, keventää kuormaa, helpottaa taloudenhallintaa ja lisää vapautta.

Kiitos, että avasitte silmämme, olisimmepa ymmärtäneet tämän jo aiemmin, kuuluu tyypillinen palaute sähköiseen taloushallintoon siirtyneiltä yrittäjiltä. Tapaankin sanoa, että sähköinen taloushallinto on yrittäjän toiseksi paras kaveri. Kirjanpitäjä tulee aina ensimmäisenä”, Lundius hymyilee.

Ykkösenä ihmisläheinen palvelu

Toisinaan yrittäjien digiloikkaa kepeämpään ja kustannustehokkaampaan taloushallintoon ovat Lundiuksen mukaan jarruttaneet uusien työkalujen vierastaminen ja huoli perinteisen asiakaspalvelun päättymisestä. Sähköinen taloushallinto ja perinteinen henkilökohtainen asiakaspalvelu voivat kuitenkin kulkea sujuvasti käsikkäin, eikä sähköisiä palveluja käyttääkseen tarvitse olla digivelho.

”Reaaliaikainen tieto yrityksen taloudesta mahdollistaa liiketoiminnan kehittämisen ja päätöksenteon yhteistyössä kirjanpitäjän kanssa oikeaan suuntaan. Digitaalisuuden avulla voimme tarjota asiakkaillemme ajasta ja paikasta riippumattoman palvelun relevantteihin numeroihin pohjautuen. Meille sähköinen taloushallinto tarkoittaakin entistä parempaa asiakaspalvelua. Se on muuttanut meidän elämäämme yrittäjinä merkittävästi, ja voi tehdä saman monelle muulle”, Lundius rohkaisee.

Tilitoimisto Digikonttori

Kokeile itse!

Tutustu Procountor-ohjelmistoon ja tilaa ilmaiset tutustumistunnukset demoympäristöön.

Kokeile MAKSUTTA