Procountor-asiakastarina: Domesta Oy

Sähköisen taloushallinnon suurimmat hyödyt Domesta Oy:lle ovat riippumattomuus ajasta ja paikasta sekä taloustietojen ajantasaisuus.

Rakennustyömaalta talousennusteisiin ja takaisin – nopeasti ja tarpeen mukaan

Rakennuspalveluita yksityisille talonrakentajille ja rakennusliikkeille tarjoava Domesta Oy siirsi kolmisen vuotta sitten taloudenpitonsa sähköisen pilvipalvelun järjestelmään Procountoriin. Päätös uuteen järjestelmään siirtymisestä syntyi taloudenhoidon tehostamistarpeesta. Tilitoimistokumppani pysyi mutta ohjelmisto vaihtui.

– Paljon on muuttunut, summaa toimitusjohtaja Kyösti Lehtola. Nyt näemme lukujen taakse reaaliaikaisesti. Ymmärrys omaa tekemistä ja päätöksiä kohtaan on kasvanut, kun taloutta pääsee seuraamaan ajantasaisesti.

Domesta Oy on vuonna 2008 perustettu rakennusalan yritys, joka tarjoaa vuosien kokemuksella ja osaamisella korjaus- ja uudisrakentamisen kokonaispalveluita. Yrityksen arvoja ovat rehellisyys, kunnioitus, ekologisuus ja tulos. Viimeksi mainittuun kytkeytyy myös ajatus kannattavasta yrityksestä hyvänä työpaikkana. Jos yritys ei tee tulosta, ei se elä pitkään. Yrityksen tehokas taloudenhoito mahdollistaa myös asiakkaille merkityksellisten palveluiden sekä hyvän asiakaskokemuksen kehittämisen.

Raksa-olli kuvassa

Yksi silmäys antaa kokonaiskuvan

Kyösti Lehtolan päivät alkavat useimmiten taloudentilan yleiskatsauksen luomisella. Procountorista hän näkee yhdellä silmäyksellä, paljonko rahaa on tulossa sisään ja kuinka paljon laskuja on erääntymässä. Tilannekuvan luominen onnistuu mistä ja milloin tahansa, aina tarpeen mukaan. Ennen esimerkiksi laskujen tarkastamiseen täytyi varata toimistoaikaa, sähköisen taloushallinnon kaudella homman voi hoitaa myös tienpäältä. Tämä sopii hyvin liikkuvaa työtä tekeville.

– Juuri lounastunnilla hyväksyin laskuja, Lehtola kertoo. Asia tuli hoidettua, ja lounaan jälkeen voin taas keskittyä muihin töihin.

Juuri liikkuvuus on Kyösti Lehtolan esille tuoma sähköisen pilvipalvelun hyöty. Toinen on ajantasaisuus. Omien tekemisten ja päätösten vaikutuksia on mahdollista seurata lähes reaaliaikaisesti – aina näkee, missä mennään. Välitön palaute siitä, oliko päätös hyvä vai ei, auttaa reagoimaan tarpeen mukaan hyvinkin nopeasti.

Siirtymä edellisestä järjestelmästä Procountoriin ei vaatinut Domestassa suurempia ponnisteluja. Tilitoimisto oli apuna, mutta Lehtola kertoo, että järjestelmää oppi käyttämään itsekin nopeasti, koska käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen ja varsin helppo.

– Ohjelma on helppokäyttöinen ja automaattinen, Lehtola summaa. Yksi konkreettinen hyöty ovat hakutoiminnot. Esimerkiksi vanhojen ostolaskujen hakeminen uusien ostojen vertailukohdaksi on nopeaa. Aiemmin vanhoja laskuja täytyi kaivella mapeista ja arvailla, mistä mitäkin löytyy.

Sähköinen taloushallinnon ohjelmisto ei silti korvaa tilitoimistoa. Tilitoimiston osaaminen on edelleen tärkeä osa yrityksen talouden hallintaa. Kyösti Lehtola sanoo, että sähköisyys tuo itse asiassa tilitoimiston lähemmäs yrittäjää. Tilitoimiston rooli on olla lukujen tulkitsija, neuvonantaja ja yrityksen rinnalla kulkija.


Yritys: Domesta Oy
Toimiala: Asuin- ja muiden rakennusten rakentaminen
Henkilöstömäärä:
Yrityksen verkkosivut: www.domesta.fi

”Paljon on muuttunut. Nyt näemme lukujen taakse reaaliaikaisesti. Ymmärrys omaa tekemistä ja päätöksiä kohtaan on kasvanut, kun taloutta pääsee seuraamaan ajantasaisesti.”

Kyösti Lehtola
Toimitusjohtaja, Domesta Oy

Voit kokeilla Procountoria heti!

Tutustu Procountor-ohjelmistoon ja tilaa maksuttomat tutustumistunnukset esittely-ympäristöön.