Procountor asiakastarina: Fiksusti Oy

Fiksusti Oy:ssä ollaan tyytyväisiä Procountoriin, koska siellä arvostetaan pientäkin toimijaa. Procountorin tuesta saa vastauksen selkeästi ja nopeasti. Niklas kertoo, että hyvän ohjelman avulla on mahdollista tehdä kannattavaa liiketoimintaa.

Yrittäjän asialla: Fiksusti asiakasta tukien

Fiksusti Oy perustettiin vuonna 2018, ja yritys tarjoaa täyden palvelun sisäremontteja. Yrityksen takana ovat veljekset Niklas ja Renny Oksanen, ja heidän lisäkseen yritys työllistää noin 20 henkilöä.

”Me rekrytoimme jatkuvasti lisää osaavaa henkilöstöä, ja haemme kasvua orgaanisesti työntekijöiden lisäämisen myötä. Olemme kouluttaneet alalle uusia työntekijöitä, ja nyt haemme myös kokeneempia konkareita”, Niklas kertoo.

Niklas Oksaselle on tärkeää auttaa työntekijöitä kehittymään.

Työntekijöihin panostaminen kannattaa

Niklas on huomannut, että tyytyväiset työntekijät tekevät työnsä tasolla, johon myös asiakkaat ovat tyytyväisiä. Tyytyväiset asiakkaat puolestaan suosittelevat yrityksen palveluja muille.

”Saamme paljon asiakkaita ja yhteydenottoja suositusten kautta. Referenssien merkitys on meille tosi iso, ja se tietysti kertoo myös hyvin tehdystä työstä”, Niklas toteaa.

Niklas aloitti rakennusalalla vuonna 2012 yrittäjänä, ja kymmenvuotisen yrittäjäuran aikana osaamista on karttunut. Nyt, kun Fiksusti Oy on kasvanut, on hän kuitenkin siirtänyt fokustaan operatiivisesta toiminnasta johtamiseen ja myyntiin.

Samalla Renny-veli työskentelee operatiivisella puolella, ja heillä on hyviä kokemuksia yhdessä työskentelemisestä.

”Veljen kanssa on mukava tehdä hommia yhdessä. Asiat edistyvät hyvin ja on mukavaa, kun voidaan tehdä aika suoraviivaisesti suunnittelua”, Niklas kertoo.

Työntekijöihin panostaminen näkyy siinä, että heillä viihdytään pitkään, työilmapiiri on hyvä ja tukea saa aina, kun sitä tarvitsee. Uudet tekijät oppivat nopeasti ja kokeneemmat saavat paljon vastuuta.

Kasvua katteella

Yrityksen potentiaali realisoituu kasvun kautta, ja tyytyväiset työntekijät ovat mahdollistamassa yrityksen kehittymistä. Kuitenkin rahallisesti mitattava kasvu vaatii katetta, joten talouden ymmärtäminen ja raportointi on hyvin keskeistä.

Procountor Taloushallinto on ollut Fiksusti Oy:n käytössä noin vuoden. Niklaksen mielestä se mahdollistaa viisaiden päätösten tekemisen älykkään raportoinnin avulla. Tärkeimmiksi ominaisuuksiksi Procountorissa Niklas nimeää hyvät raportit, helposti saatavilla olevan tiedon ja sen, että Procountor kasvaa yrityksen mukana.

”Tärkeä oppi johtamisesta on se, että yrityksen ajantasainen tilanne on hyvä tietää. Lukujen ymmärtäminen on tärkeää, jotta osataan hinnoitella ja laskea kate oikein. Silloin osaamme hinnoitella itsemme asiakasystävällisesti ja silti tehdä tarvittavaa tuottoa”, Niklas kertoo.

Procountoriin Fiksusti Oy:ssä ollaan tyytyväisiä, koska siellä arvostetaan pientäkin toimijaa. Procountorin tuesta saa vastauksen selkeästi ja nopeasti. Niklas kertoo, että hyvän ohjelman avulla on mahdollista tehdä kannattavaa liiketoimintaa.

Laadukkaan työn takana on hyvä seistä

Fiksusti Oy:lla on tällä hetkellä noin kymmenen projektia käynnissä ympäri PK-seutua. Yrityksen nimi syntyi hieman sattumalta, mutta nyt on pyritty tekemään brändityötä. Fiksusti kuvaa myös tapaa, jolla asioita halutaan tehdä.

Yrityksessä halutaan panostaa konseptointiin, ja kuluttajien korjausremonttien lisäksi yritys tekee myös taloyhtiöille urakoita esimerkiksi kylpyhuoneremonttien osalta. Tarvittaessa yrityksessä olevaa osaamista käytetään myös muunlaisiin projekteihin, esimerkiksi muihin kuin sisäpuolen remontteihin. Kaikki työ tehdään aina laatu edellä.

Kun projekteja on samaan aikaan käynnissä useita, joskus tulee myös vastoinkäymisiä. Niklas kuitenkin painottaa sitä, miten tärkeää on voida seistä työn jäljen takana. Se on vastuunkantoa, joka on Fiksusti Oy:n dna:ssa.

Vinkit uusille yrittäjille

Niklas vannoo intohimon nimeen, ja tämän asian hän myös mainitsee ensimmäisenä, kun puhutaan vinkeistä uusille yrittäjille. Intohimoa tasapainottaa kuitenkin järki, joka kannattaa pitää mukana. Järkevästi taloudesta huolehtimalla kasvua voidaan hakea, kun ymmärretään katteen päälle.

Toinen Niklaksen teesi liittyy työntekijöiden viihtymiseen; työntekijöiden täytyy viihtyä töissä, jotta he pysyvät mukana mahdollisimman pitkään. Raha ei itsessään motivoi, vaan muut asiat vaikuttavat viihtyvyyteen ja menestyspotentiaaliin.

Lopuksi Niklas suosittelee luotettavaa ja eteenpäin katsovaa taloushallinnon ohjelmistokumppania. Niklas suosittelee Procountoria hyvillä mielin, sillä sieltä saatavien raporttien avulla yrityksen reaaliaikainen tilanne pysyy hallinnassa. Ansaitut kiitokset saa myös yrityksen luotettava tilitoimistokumppani, joka on ollut erittäin hyvä.