Procountor Solo kokemuksia tilitoimistolta – Agrotaloushallinto

Me kysytään – Noora vastaa

Sinulla on useampia Solo-yrittäjiä asiakkainasi, miten näet Solon työkaluna yksinyrittäjien kasvavan määrän palvelemiseksi?

Solo on työkaluna erinomainen palvelemaan yksinyrittäjiä. Solon hinnoittelu asiakkaalle on saatu erittäin houkuttelevaksi, se on monella suurin syy valita Solo.

Meidän näkökulmastamme helpotusta tuo se, että kaikki tositteet löytyvät yhdestä paikasta, jolloin kirjanpito on helppo tehdä. Pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin kun aikaa säästyy rutiineilta itse palveluun.

Kuinka yrittäjäasiakkaasi ovat ottaneet Solon vastaan?

Suurin osa todella hyvin. Ne yrittäjät, joilla ei ole muita maksutapoja kuin laskutus, ovat olleet erityisen tyytyväisiä. Moni kehuu, että järjestelmä on helppo käyttää ja hinnoittelu on todella kannustava. Se mistä asiakkaat ovat hieman sanoneet, on palkkalaskelman hinnoittelu. Sitä on toivottu hieman alemmaksi per laskelma. Tämä ei kuitenkaan ole ollut kynnyskysymys kenellekään.

Kuinka Solo-kirjanpito eroaa muista Procountorin tuoteperheen ratkaisuista?

Ero tulee siinä, että tilitoimisto ei näe mitään tositteita ennen kuin asiakas on ne kuukauden vaihteen jälkeen lähettänyt tilitoimistolle Solosta. Tämä tuo välillä haasteita esim EU-myyntilaskujen osalta.

Lisäksi eroavaisuus on, että Solossa ei ole mahdollista tehdä kuin maksuperusteista kirjanpitoa ja kerran kuukaudessa. Tilinpäätöstä varten pitää asiakkaalta pyytää erikseen luettelo avoimista myyntilaskuista ja ostolaskuista.

Mitä mieltä olet Solosta kirjanpitäjän näkökulmasta?

Kun systeemiin tottuu, asiakas toimittaa kaiken materiaalin – on Solo erinomainen työväline. Procountor käyttäjälle se on tietysti helppo, kun ymmärtää sen, että tositteet tulevat näkyville vasta kun asiakas on ne lähettänyt. Lisäksi Solon kautta helppo toimittaa muita dokumentteja sekä asiakkaalle, että vastaanottaa. Palkanlaskenta on täysin samanlaista kuin Procountor Taloushallinnon puolella, joten sekin onnistuu helposti.

Mitä kehitettävää Solossa olisi kirjanpitäjän näkökulmasta?

Solon ohjekirjaa tulisi kehittää. Se on paikoin sellainen, että sieltä ei löydy kovin helposti yksityiskohtaisia ohjeita. Lisäksi kun selaat tiliote näkymällä kuitteja, on ”välikkö” niin pieni, että kuittien selaaminen on vaikeaa. Lisäksi jos tiliotteella on kymmeniä tapahtumia samassa näkymässä, kuitit eivät ole missään järjestyksessä – menee aikaa löytää aina oikea kuitti kyseiselle tiliotteen tapahtumalle. Tämä on eniten aikaa vieviä asioita kirjanpidossa Solon kautta.

Minkälaiset sooloyrittäjät sopivat Soloon?

Soloon sopii erityisesti ne, joilla on pelkästään laskutusmyyntiä ja raportointi riittää kerran kuukaudessa. Solon kautta on myös tosi helppo toimittaa esim. pankkikorttimyynnin raportteja, joten sekään ei ole missään nimessä ongelma! Yleisesti sanottuna, Solo on erinomainen yksinyrittäjälle.

Voitko suositella Soloa kirjanpitäjille?

Ehdottomasti! Minusta Solo on tuonut erinomaisen lisän sähköistää taloushallinto myös yksinyrittäjille sekä pienempään liiketoimintaan. Se on kustannustehokas tehdä myös tilitoimistoille ja oikein mukava työväline.

Solossa on erinomaista se, että kaikki tositteet tulevat kerralla ja voit vain ryhtyä hommiin. Kun kirjanpito on valmis, voi raportit lähettää asiakkaalle tietoturvallisesti Solon kautta. Asiakkaiden palaute Solosta on myös kannustanut erityisesti käyttämään Soloa. Asiakkaat pitävät Solon hinnoittelusta ja käyttöliittymästä. Huomion arvoista on myös Solon ilmaiset koulutukset asiakkaille viikoittain sekä hyvä asiakaspalvelu.

Maksuton koulutus Procountor Solosta

Osallistu ja kutsu kollegasi keskiviikkoisin toistuvaan kirjanpitäjille suunnattuun Solo koulutukseen.