Procountor Solo kokemuksia tilitoimistolta – Tilitarhuri

Outi Poikajärvi on tilitoimistoyrittäjä, joka palvelee pienyrittäjäasiakkaitaan Procountor Solon avulla. Katso video ja lue hänen kokemuksistaan!

Me kysytään – Outi vastaa

Sinulla on useampia Solo-yrittäjiä asiakkainasi, miten näet Solon työkaluna yksinyrittäjien kasvavan määrän palvelemiseksi?

Solo on tehostanut työntekoa huomattavasti. Erityisen tehokas se on suhteessa manuaaliseen kirjanpitoon käytettävään aikaan.

Olen ollut useasti sitä mieltä, että kapasiteetti on täynnä, enkä voi palvella enää useampia yrittäjiä. Mutta kun olen siirtänyt asiakkaitani Soloon, tästä on aiheutunut se, että työaika on lyhentynyt, asiakkaat ovat tyytyväisempiä, ja sen takia on pystynyt ottamaan lisää asiakkaita, koska oma toiminta on tehostunut.

Kuinka yrittäjäasiakkaasi ovat ottaneet Solon vastaan?

Todella positiivisesti. Myynti nostetaan lukuna Solon etusivulle ja lähtevät maksut näkyvät yhdellä näkymällä. Myynnin näkeminen etusivulle antaa yrittäjille tsemppiä, että nyt on tuon ja tuon verran myyntiä kasassa, ja he saavat heti kuvan, kuinka paljon myyntiä vielä tarvitaan. Se auttaa keskittymään oleelliseen, mistä yrittäjyydessä on kyse.

Solo on yksinyrittäjille näppärä käyttää ja selkiyttää tosi paljon hommaa yrittäjien kannalta, kun kaikki tieto on yhdessä paikassa, ei ole systeemit levällään.

Kuinka Solo-kirjanpito eroaa muista Procountorin tuoteperheen ratkaisuista?

Solo tehostaa työhön käytettävää aikaa, koska asiakas on liittänyt tilitapahtumiin kuitit valmiiksi ja valinnut kululajin, johon on liitetty sopiva kirjanpidon tili. Minun tehtäväni on tarkistaa, että asiakas on valinnut oikean kululajin ja alvit. Automatiikka hoitaa esityön ja kirjanpitäjän tehtäväksi jää tarkistaa kirjaukset.  Työ käy rivakasti ja puutteita on hyvin vähän verrattuna aikaisempaan paperiseen, tai muuhun sähköiseen kirjanpitoon. Näissä muissa ratkaisuissa asiakas helposti jättää käymättä tiliotteen läpi, jolloin puutteita aineistossa syntyy.

Mitä mieltä olet Solosta kirjanpitäjän näkökulmasta?

Tykkään selkeydestä ja siitä, että aineisto tulee niin valmiina. Vapauttaa työaikaa asiakkaan auttamiseen. Ei tarvitse enää lähettää listaa puuttuvista asioista, vaan voi mennä suoraan muihin tarpeellisiin asioihin. 

Tykkään ettei tarvitse enää olla niin monelle pelkkä nillittävä aineistopoliisi, vaan voi olla aidosti yrittäjän tukena.

Mitä kehitettävää Solossa olisi kirjanpitäjän näkökulmasta?

Myyntien laajempi automaattinen tiliöinti eli myyntien kirjaaminen automaattisesti eri tileille. Sanoisin että myyntien tuoterekisteri pitäisi saada toimimaan samalla tavalla kuin ostojen tuoterekisteri eli kun tietty tuote valitaan myyntilaskulle, niin sen mukana seuraa kirjanpidon tili. Pienillä yrityksillä voi olla esim. alvillista myyntiä ja alvitonta myyntiä, jotka on kirjattava eri myyntitileille.

Minkälaiset sooloyrittäjät sopivat Soloon?

Yksinyrittäjät, joilla ei ole yhtiökumppaneita. Tietoteknisesti ”näppärät”, jotka käyttävät tietokonetta muutenkin kuin täydenkuun aikaan. Hyvin monelle Solo kuitenkin sopii.

Itse suosittelen aloittaville yrittäjille ehdottomasti Soloa, muita ratkaisuja en oikeastaan edes päästä kokeilemaan. Pankkitili ja sen linkittäminen, maksuliikenne, verkkolaskutus ja kuittien kuvaus ovat kaikki Solossa ja alkuun pääsy todella helppoa. Yrittäjät ymmärtävät kyllä kuinka hyvä Solo on, kun pääsevät kokeilemaan.

Voitko suositella Soloa kirjanpitäjille?

Kyllä voin. Jos Procountor on hallussa, niin Solon oppii helposti. Solossa tehdään kirjanpitoa vähän eri tavalla, eli hieman joutuu opettelemaan, mutta hyvin vähän. Ehdottomasti voin suositella. Jos vähänkin tuntuu siltä, että haluaa pieniä yrittäjiä palvella, niin tämä on se paras ratkaisu heille. Solo on kaikkien puolesta kaikista kätevin.

Maksuton koulutus Procountor Solosta

Osallistu ja kutsu kollegasi keskiviikkoisin toistuvaan kirjanpitäjille suunnattuun Solo koulutukseen.