Procountor asiakastarina: Smooth it

Procountor helpottaa Irinan arkea, kun tuotteiden myynnit näkee helposti ja myyntipisteiden menekkiä pääsee seuraamaan näppärästi. Näin aikaa jää olennaiseen eli blenderin pyörittämiseen ja yritystoiminnan kehittämiseen.

Välipalakonseptin yritystä pyörittävä Irina Nurmi tekee unelmatyötään, joka sai alkunsa opiskeluprojektista. Tuolloin K-Citymarket Kupittaalla työskentelevä Irina mietti yhdessä ystävänsä kanssa, miten hävikkihedelmiä voisi vielä hyödyntää ennen roskiin kippaamista. Syntyi ajatus herkullisesta välipalasta, josta alkoi pikkuhiljaa kehittyä yritys nimeltä Smooth it.

Konseptia testattiin aluksi kaupan maistatuspisteellä ja suosio yllätti heti. Kauppias innosti nuoria yrittäjiä visiossaan ja pian ensimmäinen Smooth it shop-in-shop oli perustettu K-Citymarket Kupittaalle. Toiminta lähti heti reippaasti liikkeelle ja aamusta iltaan ystävät pyörittivät omaa välipalabaariaan. Ei aikaakaan, kun aluksi kivalta harrastukselta tuntunut tekeminen muuttui oikeaksi ja inspiroivaksi työpaikaksi.

Irina Nurmi, yrittäjä, Smooth it
Irina Nurmi, yrittäjä, Smooth it

Procountor otettiin käyttöön ennen kuin mentiin metsään

Kasvun kynnyksellä Procountor-ohjelmisto otettiin käyttöön, kun oma pää ei enää riittänyt tiedon hallintaan eikä paperin pyörittämiseen ollut aikaa.

”Selvitin itse monia eri ohjelmistoja ja Procountor vaikutti yritykselleni parhaalta vaihtoehdolta. Myös uusi tilitoimisto suositteli Procountoria”, Irina kertoo.

Yritystoiminta oli tässä kohtaa suhteellisen pientä, joten siirtyminen paperin pyörittämisestä paperittomaan taloushallinnon ohjelmistoon meni sujuvasti. Procountor virallisti osaltaan myös sen, että harrastustoiminta muuttui oikeaksi työpaikaksi. Merkittävä muutos entiseen oli, että yrityksen kannattavuutta voitiin nyt mitata aidosti eikä päätöksiä tehty mutulla.

”Ennen Procountoria, yrityksen kannattavuusluvut olivat vain omassa päässäni. Nyt pystyn seuraamaan päivittäin lukuja ja porautumaan myyntipisteiden menekkeihin”, Irina iloitsee.

Konkreettisena hyötynä Irinalle on ollut myös ohjelmiston helppokäyttöisyys ja ajansäästö, kun aikaa jää muuhunkin kuin datan keräämiseen.

”Yrityksessä on vastuuhenkilöt, joille saan toimitettua raportit. Näin vastuunjako ja ajanhallinta on helpompaa, kun kaikki tieto ei ole omassa päässä”, Irina toteaa.

Procountor mahdollistaa, että raporteilta saadaan ajantasaista tietoa liiketoiminnan kannalta tärkeistä osa-alueista, kuten eri yksiköiden henkilöstökuluista, mitkä tuotteet toimivat missäkin yksikössä, mitä raaka-aineita kuluu jne.

”Paljon on alueellisia eroja ja tämän olen ymmärtänyt vasta Procountorin käyttöönoton jälkeen. Data ei valehtele, kun näen tasan tarkkaan mitä on ostettu missäkin”, Irina summaa.

Irina on tyytyväinen myös Procountorin asiakaspalveluun, jonka tavoittaa nopeasti ja apua saa heti.

”Tarvittaessa saan kädestä pitäen apua ja selkeät ohjeet ongelmaani”, Irina kiittelee.

Smooth it mullistaa yritysten pullakahvitarjoilut

Smooth itin tulevaisuuden suunnitelmat ovat Irinalle selkeät.

”Hyvään suuntaan ollaan menossa kohti Suomen valloittamista ja tulevaisuudessa myös kansainvälisille markkinoille. Lisäksi tavoitteena on kasvattaa yritysmyyntiä ja Smooth it aikookin mullistaa perinteiset pullakahvitarjoilut. Ihmiset halutaan takaisin toimistoille, joten tässä Smooth it on avainasemassa”, Irina valottaa suunnitelmiaan.

Kasvusuunnitelmissa Irinan merkittävä tuki on luotettava tilitoimisto, EMU Growth Partners, jonka kanssa yhteistyö sujuu hyvin.

”Heti ensi tapaamisesta tuli fiilis, että EMUlla halutaan auttaa ja kasvattaa Smooth itin liiketoimintaa. Yrittäjänä en mitenkään ehdi selvittää kaikkea ja olen kiitollinen, kun saan tilitoimistolta hyviä vinkkejä, mitä kannattaa kokeilla”, Irina iloitsee.

Lisäksi EMUn kanssa on kehitetty Smooth itin myyntiraporttia, joka kertoo kaupan kassojen läpimenneet tuotteet eli mitä on myyty missäkin ja mitkä tuotteet ovat suosituimpia.

Irina on unelmatyössään Smooth itin yrittäjänä ja samalla hän mahdollistaa monelle työntekijälle inspiroivan työpaikan välipalabaarissa.

”Yrittäminen antaa paljon koko ajan. Mitä enemmän kasvetaan, sitä enemmän on vaatimuksia, mutta oppi ja kehitys palkitsee sekä innostaa”, Irina summa.

”Aikaa säästyy niihin asioihin, mihin minun pitää keskittyä eli blenderin pyörittämiseen ja toiminnan kehittämiseen. Kaikki paperin pyöritys on jäänyt historiaan, ja minä pystyn keskittymään vain tärkeisiin juttuihin.”

Procountor Taloushallinto - Ostoraportti

Kokeile itse!

Tutustu Procountor-ohjelmistoon ja tilaa ilmaiset tutustumistunnukset esittely-ympäristöön

Kokeile MAKSUTTA