Tilitoimisto Eqvitia

Controller-yhteistyötä asiakkaiden talousjohdon kanssa

Tilitoimistot hyödyntävät yhä enemmän täysin sähköisiä palveluita. Eqvitia Oy on tarjonnut jo pidempään palvelujaan täysin sähköisesti. Silti myös fyysinen läsnäolo järjestyy tarvittaessa. Siitä ovat osoituksena yrityksen controller-palvelut.

Jyväskylässä vuonna 2012 perustettu Jyväskylän yrityskonsultit Oy muutti nimensä Eqvitia Oy:ksi vuonna 2017.

”Halusimme muuttaa yrityksemme nimen, sillä aiempi nimi ei antanut meistä mielestämme oikeaa kuvaa. Emme olleet yrityskonsultteja, eikä maantieteellinen nimi ollut enää oleellinen digitaalisessa maailmassa toimittaessa. Sähköiset palvelut ja sähköinen yhteydenpito vapauttavat fyysisistä ja maantieteellisistä rajoituksista. Toimipisteemme on edelleen Jyväskylässä, mutta toimimme valtakunnallisesti koko maan alueella. Uusi nimemme, Eqvitia, sisältää viittauksen englanninkieliseen Equity-sanaan, joka tarkoittaa kirjanpitomaailmassa omaa pääomaa ja muussa yhteydessä myös kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta”, kertoo Eqvitia Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Hakola.

Näkemyksellistä asiakaspalvelua ja tiivistä yhteistyötä

Procountorin Platina-kumppani Eqvitia, toimitusjohtaja Jarkko Hakala

Jarkko Hakola, Eqvitia

Eqvitian palveluihin kuuluvat controller-toiminta sekä talous- ja palkkahallinnon palvelut. Taloushallintopalvelut sisältävät laajasti yritysten tarvitsemia toimenpiteitä, kuten kirjanpito- ja tilinpäätöstyöt, reskontrapalvelut sekä verotukseen liittyvät toimenpiteet.

”Olemme erityisen vahvoja etenkin teollisuusyritysten talous- ja palkkahallinnossa. Pystymme tarjoamaan erikoisosaamista sisäisen laskennan ja johdon raportoinnin kehittämiseksi. Siksi tarjoamamme controller-palvelut ovat olleet erityisen suosittuja”, Hakola kertoo.

Eqvitian controller-ammattilaiset ovat tiiviissä yhteistyössä asiakasyritysten toimitusjohtajien ja talousjohdon kanssa, ja usein myös mukana johtoryhmissä. Controllerit tekevät siten analyysejä ja antavat suosituksia aina tapauskohtaisesti, osana asiakkaiden taloushallintoa.

”Syvällinen perehtyminen asiakasyritystemme toimintaan, ja pitkä ammatillinen kokemus antavat siihen hyvät valmiudet. Toiminnan hyödyt ovat selkeästi nähtävissä ja mitattavissa. Ulkoistamalla controller-toiminnan, saavat yritykset palvelua ulkoiselta ammattilaiselta aina tarvittaessa, ja säästävät samalla palkkakustannuksissa”, Hakola jatkaa.

”Pystymme tarjoamaan erikoisosaamista sisäisen laskennan ja johdon raportoinnin kehittämiseksi. Siksi tarjoamamme controller-palvelut ovat olleet erityisen suosittuja.”

Jarkko Hakola, toimitusjohtaja

Asiakaslähtöistä mukautumista

Eqvitian periaatteisiin kuuluu mukautuminen asiakasyritysten toimintaympäristöön. Periaate koskee myös mukautumista asiakkaiden sähköisiin järjestelmiin, kuten käytössä oleviin kirjanpito- ja palkanlaskentaohjelmistoihin.

”Tämä on ollut tietoinen valinta. Olemme ajatelleet ja kokeneet, että se madaltaa osaltaan yritysten kynnystä tulla asiakkaaksemme. Jonkin verran se lisää oman henkilöstömme työtä, kun pitää opetella uusia ohjelmistoja ja toimintamalleja, mutta toisaalta helpottaa asiakkaidemme asemaa yhteistyössämme. Kyse on palvelusta. Mikäli asiakasyrityksellä ei ole omaa kattavaa tietojärjestelmää, suosittelemme Procountor-ohjelmistoa”, Hakola kertoo.

Eqvitialta löytyy erinomaista Procountor-osaamista ja osoitus siitä on ohjelmiston Platina-kumppanuus. Tilitoimistossa ollaan hyvin sisällä ohjelmiston käytettävyydessä ja ominaisuuksista. Tarpeen tullen Procountorin asiakaspalvelusta saa tukea, opastusta ja myös lisäkoulutusta. Sama tietotaito siirtyy Procountoria käyttäville tilitoimiston asiakkaille. Procountor saa kiitosta sekä Eqvitian omalta tiimiltä että sen asiakkailta.

”Ohjelman ominaisuudet ovat kehittyneet ajan ja vaatimusten muuttumisen myötä. Aloittaville pienille yrityksille alkukustannukset voivat tuntua haasteelta, varsinkin jos yrityksellä on runsaasti tositteita, mutta pieni liikevaihto. Procountor on kuitenkin yhteinen ohjelma meidän ja asiakkaidemme välillä. Voimme aina sopia miten ohjelmaa parhaiten hyödynnetään. Pidemmällä aikavälillä hyödyt tulevatkin parhaiten esiin, ja syntyy kustannussäästöjä”, Hakola summaa.

”Yrityksemme tavoitteena on palveluidemme ja toimintamme jatkuva kehittyminen. Myös uutta automatiikkaa hyödynnetään aina tarvittaessa. Taloushallintoala muuttuu jatkuvasti enemmän asiantuntijatyöksi ja ulkoistaminen tuntuu myös jatkuvan. Lisäksi tekoälyratkaisujen käyttöönotto ja hyödyntäminen näyttävät olevan tulevaisuudessa yhä enemmän esillä. Olemme omalta osaltamme valmistautuneet tähän, eli näkymät ovat oikein hyvät”, toteaa Jarkko Hakola.

”Aloittaville pienille yrityksille alkukustannukset voivat tuntua haasteelta, varsinkin jos yrityksellä on runsaasti tositteita, mutta pieni liikevaihto. Pidemmällä aikavälillä hyödyt tulevatkin parhaiten esiin, ja syntyy kustannussäästöjä.”

Jarkko Hakola, toimitusjohtaja

Lisätietoja

Tilitoimisto, mikäli harkitsette Procountorin käyttöönottoa, voitte ottaa yhteyttä Jarkkoon, kuullaksenne lisää heidän kokemuksistaan Procountorin käytöstä ja kumppanuudesta.

Jarkko Hakola
Eqvitia Oy
www.eqvitia.fi

Eqvitia Oy

Kuva: Emmi Virtanen / ByEmmi

Procountor Taloushallinto - Ostoraportti

Kokeile itse!

Tutustu Procountor-ohjelmistoon ja tilaa ilmaiset tutustumistunnukset esittely-ympäristöön

Kokeile MAKSUTTA