Tilitoimisto Mandaatti

Sparrausta ja mentorointia taloushallinnon kehittämiseksi

Panostaminen asiakaspalveluun ja jatkuva kouluttautuminen ovat keskeinen osa Tilitoimisto Mandaatin toimintafilosofiaa. Myös erikoisosaamisella on iso merkitys. Näistä lähtökohdista on ollut hyvä laajentaa toimintaa.

Tilitoimisto Mandaatti on perustettu 2000-luvun alussa Oulussa. Paikallisena perheyrityksenä aloittanut yhtiö on laajentanut toimintaansa viimeisen 10 vuoden aikana myös Etelä-Suomeen. Määrätietoisen kasvun seurauksena yrityksellä on nyt 40 työntekijää ja toimipisteet seitsemällä paikkakunnalla. Samassa tahdissa ovat laajentuneet yrityksen tarjoamat palvelut ja osaamisalueet.

”Mandaatin toimintafilosofiaan on alusta asti kuulunut asiakaspalveluun ja henkilöstön kouluttautumiseen panostaminen. Jatkuvan kasvun periaatteeseen liittyy myös jatkuva kehittyminen. Haluamme pysyä alan aallonharjalla sekä palveluidemme että teknisten valmiuksiemme osalta. Henkilöstön ammatillisen osaamisen lisäksi myös työhyvinvointi on tärkeää. Noteeraamme kaikki työntekijöidemme ideat, ja pyrimme kehittymään siten myös kollektiivisesti”, Mandaatti Group Oy:n toimitusjohtaja Karoliina Ahola kertoo.

”Haluamme pysyä alan aallonharjalla sekä palveluidemme että teknisten valmiuksiemme osalta.”

Karoliina Ahola, toimitusjohtaja

Kirjanpitäjä = sparraaja ja mentori

Mandaatti auttaa asiakkaitaan aidosti liiketoiminnan kehittämisessä. Kirjanpitäjä toimii tarvittaessa mentorina ja sparraa myös yritysneuvojana. Suuri osa kirjanpitäjistä on koulutettuja yritysneuvojia, joista monella on toimialakohtaista erityisosaamista ja osaamista yritysjärjestelyistä.

”Konsernillamme on yli 1000 asiakasta, ja objektiivisten asiakastyytyväisyysmittausten perusteella korkea asiakastyytyväisyys. Se ei ole itsestäänselvyys, vaan määrätietoisen työn tulos, josta olemme iloisia ja ylpeitä. Tarjoamamme erikoisosaaminen on tehnyt mahdolliseksi monilla eri aloilla toimivien yritysten palvelemisen. Lisäksi pystymme tarjoamaan palveluja sekä kotimaassa että ulkomailla toimiville yrityksille. Palvelemme asiakkaitamme suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi”, Ahola summaa.

Mandaatin toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Limingassa, Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella ja Turussa.

Tilitoimiston palvelut jakaantuvat neljään osa-alueeseen

  1. Kirjanpito ja yritysneuvonta sisältää kirjanpitopalvelut aina toiminimikirjanpidosta isojen yritysten sähköiseen taloushallintoon, jossa hyödynnetään nykyaikaisimpia kirjanpitoteknisiä ominaisuuksia.
  2. Palkanlaskenta tarjoaa palkanmaksuun liittyvät asiat.
  3. Talouspäällikköpalvelu sopii yrityksille, jotka haluavat hyödyntää liiketoiminnan kehittämisessä monipuolisesti taloudellista näkökulmaa, mutta eivät halua palkata omaa täysipäiväistä talouspäällikköä.
  4. Lakipalveluja on saatavilla monipuolisesti yritystoimintaan ja sopimuksiin liittyen.

”Asiakkaamme saavat kirjanpitäjän, joka toimii tarvittaessa mentorina ja sparraa myös yritysneuvojana, eli auttaa siten asiakastamme liiketoiminnan kehittämisessä. Iso osa kirjanpitäjistämme on koulutettuja yritysneuvojia, joista monella on toimialakohtaista erityisosaamista sekä osaamista yritysjärjestelyistä.”

Karoliina Ahola, toimitusjohtaja

Tehokkuutta ja helppokäyttöisyyttä

Mandaatti-konsernissa hyödynnetään uusinta informaatioteknologiaa ja käytetään eri taloushallinnon ohjelmistoja, joista Procountor on eniten käytetty myös asiakasyritystensä keskuudessa. Mandaatti onkin Procountorin Platina-tason kumppani, mikä on merkki korkeatasoisesta taloushallinnon ja liiketoiminnan ymmärtämisestä.

”Selvitimme ja vertailimme seitsemän vuotta sitten vastaavia ohjelmistoja ja päädyimme Procountoriin. Valinta oli lopulta helppo. Ohjelman käytettävyys ja kustannukset olivat kokonaisuutena houkuttelevimmat. Lisäksi se on loppukäyttäjien, eli myös asiakkaidemme kannalta helppokäyttöisin. Uusien, aloittelevien pienyritysten silmissä ohjelmiston käyttökustannukset saattavat aiheuttaa empimistä, mikä on tietenkin ymmärrettävää, koska kaikki kulut ovat tarkkailun alla. Ohjelmiston täysimittainen hyödyntäminen säästää kuitenkin pidemmällä aikavälillä yrittäjän aikaa ja rahaa”, Ahola kertoo.

Mandaatti-konsernissa nähdään alan tulevaisuus valoisana. Yritys on myös edelleen kasvuhakuinen.

”Vaikka palvelut digitalisoituvat ja hyödyntävät entistä enemmän tekoälyä, tarvitaan ihmisiä edelleen. Jopa enemmän kuin aiemmin. Työ muuttuu yhä enemmän asiantuntijatyöksi. Ja kun lainsäädäntö muuttuu jatkuvasti myös tällä alalla, niin tarvitaan ihmisiä tulkitsemaan asioita uudessa, muuttuneessa toimintaympäristössä”, toteaa Karoliina Ahola.

Lisätietoja

Tilitoimisto, mikäli harkitsette Procountorin käyttöönottoa, voitte ottaa yhteyttä Karoliinaan kuullaksenne lisää heidän kokemuksistaan Procountorin käytöstä ja kumppanuudesta.

Karoliina Ahola
Mandaatti Group Oy
www.mandaatti.fi

Kuva: Eevi Konttinen

Procountor Taloushallinto - Ostoraportti

Kokeile itse!

Tutustu Procountor-ohjelmistoon ja tilaa ilmaiset tutustumistunnukset esittely-ympäristöön

Kokeile MAKSUTTA