EtusivuBlogiHyvää kansainvälistä kirjanpidon päivää – mistä on tulevaisuuden kirjanpitäjä tehty?

Hyvää kansainvälistä kirjanpidon päivää – mistä on tulevaisuuden kirjanpitäjä tehty?

Iloista kansainvälistä kirjanpidon päivää! Kansainvälistä kirjanpidon päivää juhlistetaan 10.11. Juhlapäivän juuret juontavat vuoden 1494 Venetsiaan, jolloin kirjanpitoalan ensimmäisiin ammattijulkaisuihin lukeutuva teos ”Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni et Proportionalita” julkaistiin. Näistä ajoista kirjanpitäjän rooli on eittämättä muuttunut, joten suunnataankin katseet näin juhlapäivän alla perinteikkään ammatin tulevaisuuden näkymin!

Tulevaisuuden kirjanpitäjä

Kirjanpitäjän roolikuvaus on muutoksen pyörteissä uusien teknologioiden myötä. Automatisoinnin lisääntyessä perinteiset rutiininomaiset tallennustehtävät ovat kuitenkin katoamassa, mikä nostaakin odotuksia itse kirjanpitäjän osaamisalueita kohtaan.

Mitkä kolme avainkyvykkyyttä tulevaisuuden kirjanpitäjältä tulee löytyä?

1. Kirjanpidon osaaminen

Vaikka kirjanpitotyö olisikin laajalti automatisoitua, vaaditaan kirjanpitäjältä kuitenkin edelleen ammattitaitoa ja perehtyneisyyttä kirjanpitoon. On ymmärrettävä lukujen taakse ja kyettävä kaivautumaan niihin, jos jokin olisikin hullusti. Jos kirjanpidon raporteissa on jotain silmiinpistävää, tulee kirjanpitäjän reagoida ja toimia.

Automatisointi rakentaa kirjanpitäjä roolia siis enemmän taloudellisen neuvonantajan suuntaan mutta vaatii edelleen vankan kirjanpidon ymmärryksen.

2. Tekninen osaaminen

Tekniset taidot tukevat kirjanpitäjiä tiedon keräämisessä, raporttien luomisessa sekä analyysien koostamisessa uudenaikaisista ohjelmistoista. Lisäksi tekninen osaaminen tukee, että kirjanpitäjä saa ohjelmistostaan kaiken irti – onko ohjelmistossa oikeat asetukset ja ovatko työtä tehostavat aputoiminnot aktiivisina?

Tämän takia tiettyyn ohjelmistoon erikoistuminen voikin olla kannattavaa, sillä se takaa sen, että tekniikkaa hyödynnetään parhaalla mahdollisimmalla tavalla.

3. Hyvät vuorovaikutustaidot

Kirjanpito voi näyttäytyä monimutkaisena, jos ei ole asiaan vihkiytynyt. Tämän takia on erityisen tärkeää osata selittää asiat asiakkaalle ymmärrettävässä muodossa.

Kirjanpitäjän rooli on kehittymässä aiempaa enemmän taloudellisen neuvonantajan muottiin, jolloin on tärkeä osata esittää taloustieto tavalla, joka luo arvoa asiakkaan liiketoiminnalle ja auttaa heitä saavuttamaan tavoitteensa.

Lue seuraavaksi:  Mitä kirjanpitäjä tekee ja millaisia asioita kirjanpitäjän valinnassa pitää huomioida?

Sujuvoita sinun ja asiakkaasi arkea

Tuemme ja autamme tilitoimistoja tavoitteiden saavuttamisessa — olipa kyseessä nykyisen toiminnan ylläpitäminen tai liiketoiminnan kasvattaminen.

Heti alusta alkaen käytössäsi on täysi tuki ja pidämme huolen, että tilitoimisto saa aina tarvitsemansa avun.



Tilaa blogi sähköpostiisi

Saat ajankohtaisia vinkkejä muun muassa talouden sähköistämiseen ja pysyt aina ajan tasalla taloushallinnosta.