Procountorin uudet ominaisuudet versiossa 57.0

Procountorin versio 57.0 julkaistaan lauantaina 20.11.2021.

Yleistä

Marraskuun versiojulkaisussa tuomme lisää parannuksia tase-erittelyyn. Osa uudistuksista on saatavilla kaikkiin Procountor-ympäristöihin ja osa ainoastaan ympäristöihin, joissa on jo käytössä Procountorin uusi tilikartta. Mikäli uusi tilikartta ei vielä ole käytössänne, saatte kaikki tase-erittelyn uudistukset käyttöönne heti, kun ympäristönne on migratoitu uuteen tilikarttaan. Informoimme migraatioiden aikataulusta erikseen.

Tase-erittelyn uudistusten ohella tuomme marraskuun versiojulkaisussa mahdollisuuden tehdä pyyntöjä sopimus- ja tuotemuutoksista suoraan Procountorissa. Lisäämme myös uusia pankkeja Ajantasasaldo-ominaisuuden piiriin ja julkaisemme useita pienempiä käytettävyysparannuksia mm. palkanlaskentaan ja raportointiin.

Tase-erittely (Muutokset kaikkiin Procountor-ympäristöihin)

Tase-erätunnisteen sarake Tase-erittely-näkymälle

Olemme lisänneet tase-erätunnisteelle oman sarakkeen Tase-erittely-näkymälle. Sarakkeessa naytetään tase-erätunniste manuaalisen tai automaattisen erittelyn jälkeen.

  • Tase-erätunniste sarake näyttää tase-erätunnisteen vain Hae avoimet tase-erät, Hae viennit ja Tuo ed. tilikauden tase-erittely -toimintojen kanssa.
  • Tuo ed. tilikauden tase-erittely -toiminnon käytön jälkeen tilillä näkyy tase-erätunniste omassa sarakkeessaan, mikäli vienneille on laitettu tase-erätunniste.
  • Jos käytetään Yhdistä rivit -toimintoa, uudella yhdistetyllä rivillä ei näy tase-erätunnistetta.

Ilmoitus keskeneräisistä tositteista

Olemme muuttaneet Tase-erittely-näkymällä näytettävää ilmoitusta keskeneräisisitä tositteista. Ilmoitus näytetään, mikäli käyttäjä vaihtaa päivämääräväliä manuaalisesti tai käyttäen Vaihda kautta -painiketta, ja vaihdetulla kaudella on avoimia tositteita.

Tase-erittely (Muutokset uuden tilikartan Procountor-ympäristöihin)

Mistä tiedän, onko Procountor-ympäristössäni uusi tilikartta?

Procountor-ympäristössäsi on uusi tilikartta, mikäli pääset siirtymään ympäristössä Tilikartta (uusi) -näkymälle. Mikäli ympäristössä on käytössä uusi tilikartta, näkymälle päästään siirtymään valitsemalla Hallinta > Kirjanpidon tiedot > Tilikartta (uusi). Procountor ympäristöt, joissa on uusi tilikartta ovat joko hiljattain uudella tilikartalla perustettuja tai vaihtoehtoisesti ympäristö on migratoitu uuteen tilikarttaan. Migraatiot aloitetaan syksyn 2021 aikana ja tiedotamme niistä erikseen.

Alla luetellut tase-erittelyominaisuudet tulevat käyttöön, kun ympäristössä on uusi tilikartta.

Tasetilien asetukset tase-erittelylle -näkymän asetukset

Jatkossa on mahdollista laittaa samanaikaisesti päälle asetukset Hae avaussaldo ja Hae avoimet laskut Tasetilien asetukset tase-erittelylle -näkymällä.

Lisätietoja näkymästä ja näkymän asetuksista löydät Procountorin ohjekirjasta.

Ajantasasaldo

Uudet Ajantasasaldoa tukevat pankit

Ajantasasaldo-toiminto on otettavissa käyttöön myös Säästöpankin ja POP Pankin tileille.

Ajantasasaldo mahdollistaa pankkitilien reaaliaikaisten saldotietojen tarkastelun suoraan Procountorissa.

Sopimus- ja tuotemuutokset

Olemme toteuttaneet uuden lomaketyökalun Yrityksen perustiedot -näkymälle (Hallinta > Yrityksen tiedot > Perustiedot). Lomakkeiden kautta käyttäjät voivat pyytää sopimus- ja tuotemuutoksia suoraan ympäristönsä kautta seuraaville muutoksille: Tilitoimiston muutos, Tuotepaketin vaihto sekä Procountor-sopimuksen irtisanominen. Lisäksi työkalussa on mahdollisuus lähettää muu avoin pyyntö Muu tilausmuutos -lomakkeen kautta. Työkalun kautta lähetetyt tiedot käsitellään Procountorin hallinnon asiantuntijoiden toimesta.

Palkanlaskenta

Palkkalaskelman PDF-tuloste

Olemme siirtäneet palkkalaskelman verokorttitiedot PDF:n loppuun. Lisäksi olemme lisänneet tiedon siitä, paljonko verokortissa on rajaa jäljellä, mikä helpottaa mahdollisen uuden verokortin hakemista loppuvuodesta.

Palkkalistan PDF-tuloste

Palkkalistalle on lisätty PDF-raporttimahdollisuus. Uusi PDF-tuloste sisältää esim. tiedot kirjanpito- ja palkkakausipäivämääristä.

Tulorekisteri-ilmoitukset

Työnantajan erillisilmoitukselle on lisätty seuraava ilmoitus:

”Huomioithan, että ennakonpidätyksen maksettavaan summaan sisältyy palkkalaskelmia, joilla on merkintä ”Ei huomioida kummallakaan ilmoituksella” kohdassa Tulorekisteri-ilmoittaminen. Tarkista onko tarvetta hyvityslaskelmalle.”

Ilmoitus näytetään, mikäli tekstissä kuvatun kaltaisia palkkalaskelmia sisältyy ilmoitukselle.

Uusi validointi palkkalistan luomisessa

Palkkalistan luontiin on lisätty uusi validointi. Kun palkkalistaa luodaan manuaalisesti, eli ei käytetä ennakkoon luotuja palkkakausia, järjestelmä tarkistaa, onko eräpäivä ennen maksupäivää. Mikäli eräpäivä ei ole ennen maksupäivää, Procountor antaa asiasta ilmoituksen.

Palkkatietoilmoitusten haku

Aiemmin palkkatietoilmoituksen hakua käytettäessä käyttäjä saattoi saada Ei hakutuloksia viestin, mikäli käyttäjä oli navigoinut hakutulosten viimeiselle sivulle ja muokannut hakuehtoja uudemman kerran. Tämä johtui siitä, että hakutulos ei navigoinut takaisin hakutulosten ensimmäiselle sivulle.

Tilanne on nyt korjattu, siten, että hakutulos näytetään aina ensimmäiseltä sivulta lähtien.

Käytettävyysparannukset

Myynnin raportointi

  • Olemme lisänneet tuotenumerolle ja asiakasnumerolle omat sarakkeet Myynnin raportointiin.
  • Olemme lisänneet Myynnin raportoinnissa tuoteryhmä- ja asiakasryhmäkenttiin aina N/A, jos Ryhmä-kenttä on tyhjä.
  • Lisää Myynnin raportoinnista pääset lukemaan Procountorin ohjekirjasta.

Maksuhuomautus

  • Maksuhuomautusten kanssa havaittiin virhe tilanteessa, jossa maksuhuomautuksen lähettäjä on eri kuin alkuperäisen laskun lähettäjä. Mikäli asiakas vastasi maksuhuomautusviestiin, vastaus menikin huomautuksen lähettäjän sijaan alkuperäisen laskun lähettäneelle käyttäjälle. Tämä korjattiin nyt niin, että mahdollinen vastaus ohjautuu huomautuksen lähettäjälle.

Johdon raportointi

  • Jatkossa Johdon raportointi (uusi) näyttää vain tilinumerot joiden pituus on suurempi kuin 3 numeroa.

Katso versiopäivityswebinaari!

Webinaarissa käsitellään versiopäivityksen myötä tulevia uusia ominaisuuksia konkreettisesti Procountorissa.