Procountorin uudet ominaisuudet versiossa 62.0

Procountorin versio 62.0 julkaistaan lauantaina 19.3.2022.

Yleistä

Maaliskuun versiopäivityksessä julkaisemme Procountorin etusivulle tietolaatikon käynnissä olevasta operaattorimuutoksesta sekä ensimmäisen version uudesta toimittajailmoitustyökalusta. Lisäksi palkanlaskentaan lisätään keskituntiansion käsittely.

Operaattorimuutokseen liittyvät työkalut

Uusi työkalu toimittajailmoituksen luomiseen

Procountorin operaattorikumppani on vaihtunut asteittain uuteen operaattoriin, Apix Messaging Oy:hyn. Keväällä 2022 toteutamme laskujen vastaanottoon liittyvät muutokset.

Osana operaattorimuutosprojektia olemme lisänneet uuden toimittajailmoitustyökalun. Toimittajailmoituksella voidaan ilmoittaa toimittajarekisterin toimittajille uudet laskutusosoitteet operaattorimuutoksen jälkeen. Uusi työkalu korvaa vanhen, aiemmin käytössä olleen toimittajailmoituksen.

Uusi ilmoitustyökalu julkaistaan asteittain. Ensimmäiseksi julkaistaan osa, jonka myötä käyttäjillä on mahdollisuus valita ilmoitukselle lisättävät laskutusosoitteet. Ilmoitukselle tulee valita vähintään yksi verkkolaskuosoite. Ilmoituksen kieleksi voidaan tässä vaiheessa valita suomi tai englanti.

Osoitteiden valinnan jälkeen ilmoitusteksti voidaan kopioida leikepöydälle tai pohjan voi ladata Word-pohjana omalle koneelleen. Ensimmäisessä versiossa ilmoitusta ei voi vielä lähettää itse työkalun kautta.

Apix-tietolaatikko Procountorin etusivulla

Procountorin etusivulle on lisätty uusi tietolaatikko eli nk. widget, jossa tiedotetaan käyttäjiä meneillään olevasta operaattorimuutoksesta. Tiedotteessa kerrotaan, että ympäristölle on avattu uudet Apix-palvelut. Alla oleva linkit vievät lisätietoihin sekä Verkkolasku- ja skannausosoitteet -näkymälle, jossa voidaan mm. ilmoittaa uudet laskutusosoitteet toimittajailmoituksen avulla.

Widget on nähtävillä ainoastaan ympäristöissä, joille on jo luotu uudet Apix-osoitteet osana operaattorimuutosta. Widgetiä ei näytetä uusissa ympäristöissä, joille aktivoidaan heti uudet Apix-palvelut. Näkyvyyttä rajataan myös käyttöoikeuksien mukaisesti. Tiedot ovat nähtävissä vain käyttäjille, joilla on vähintään katseluoikeudet kaikissa näissä kohdissa: ostolaskujen haku, toimittajarekisteri sekä ympäristön perustiedot.

Palkanlaskenta

Keskituntiansion käsittely

Procountoriin on lisätty keskituntiansion käsittely. Keskituntioansiolaskentaa kehitetään asteittain.

Ohjelmalla voidaan laskea keskituntiansio niille työntekijöille, joille työtuntien lukumäärä annetaan palkkatapahtumalla, esimerkiksi tuntipalkkalaisille. Niille työntekijöille, joille työtuntien lukumäärää ei anneta palkkatapahtumille, voidaan keskituntiansion arvo syöttää työntekijän tietoihin käsin.

Laskettua tai käsin syötettyä keskituntiansiota voidaan käyttää palkkaperusteella ja palkkalaskelmalla halutuilla palkkalajeilla. Tässä versiossa käytössä on rajattu joukko palkkalajeja, joilla keskituntiansiota voi käyttää. Myöhemmissä versioissa tulemme mahdollistamaan keskituntiansion käytön useammilla palkkalajeilla. Lisäksi tulemme julkaisemaan mm. mahdollisuuden hakea laskentaan mukaan otettavat palkkalaskelmat palkkalaskelman maksupäivän tai palkkakauden perusteella, antaa laskentajaksolle vähimmäistyötuntien määrä sekä näyttää keskituntiansio palkkalaskelmalla.

Ohjeet keskituntiansiokäsittelyn käyttöönottoon julkaistaan Procountorin ohjekirjaan versiopäivitykseen (19.3.) mennessä.

Työnantajan tunnuksen piilottaminen palkkalaskelmalta

Työnantajan y-tunnus tai henkilötunnus on nyt mahdollista piilottaa palkkalaskelmilta. Toiminnallisuutta voidaan käyttää esim. jos työnantaja on yksityinen henkilö ja tunnuksena käytetään henkilötunnusta.

Tunnuksen näyttämiseen ja piilottamiseen liittyvä asetus löytyy Procountorin valikosta kohdasta: Hallinta > Yrityksen tiedot > Käyttöasetukset.

Ilmoittaudu maksuttomaan versiowebinaariin!

Torstaina 24.3. pidettävässä webinaarissa esitellään Procountorin uudet ominaisuudet vaihe vaiheelta.