Procountorin uudet ominaisuudet versiossa 63.0

Procountorin versio 63.0 julkaistiin lauantaina 23.4.2022.

Yleistä

Huhtikuun versiopäivityksessä julkaisimme useita parannuksia toimittajailmoitusten luomiseen sekä keskituntiansiolaskentaan. Toteutimme lisäksi verolomakkeiden vuosittaiset päivitykset Verohallinnon antamien ohjeiden mukaisesti.

Toimittajailmoituksiin liittyvät parannukset

Toimittajailmoitustyökalulla voidaan muodostaa tiedotepohja, jota voi hyödyntää omien laskutusosoitteiden ilmoittamisessa toimittajille. Löydät käyttöohjeet toimittajailmoituksen muodostamiseen tästä artikkelista.

Julkaisemme nyt tomittajailmoituksiin parannuksia käyttäjiemme palautteiden pohjalta.

Yrityksen tiedot näkyvämmin esille ilmoitukselle

Olemme lisänneet uuden toimittajailmoituspohjalle yrityksen nimen sekä y-tunnuksen. Tiedot on lisätty tekstin alkuun, jotta ilmoituksen vastaanottajan on helppo tunnistaa kenen tietojen päivittämisestä on kyse ja kohdistaa tiedot oikeaan asiakkaaseen omissa rekistereissään. Huomioithan, että Word-pohjalle ei ole tehty samoja muutoksia, sillä yrityksen nimi ja y-tunnus ovat valmiiksi havaittavissa kirjeen allekirjoituksesta sekä alatunnisteesta.

Toimittajailmoitukselle navigointia selkiytetty

Olemme parantaneet Toimittajailmoitukselle navigointia. Navigointi on nyt estetty, jos Procountor-ympäristöllä ei ole aktiivisia verkkolaskujen vastaanotto-osoitteita. Toimittajailmoituksen painike on poissa käytöstä ja käyttäjälle esitetään ilmoitus, jos hän siirtyy hiirellä painikkeen päälle.

Uusi navigoinnin rajaus näyttää selkeämmin, miksi toimittajailmoitus on poissa käytöstä. Käyttäjä voi tarvittaessa samalla näkymällä lisätä puuttuvat verkkolaskuosoitteet, jotta painike tulee käyttöön.

Toimittajailmoituksen luonti ruotsiksi

Olemme lisänneet uudelle toimittajailmoitustyökalulle mahdollisuuden luoda ilmoituksia ruotsin kielellä. Kieli on valittavissa suoraan työkalulta. Kieli vaikuttaa sekä leikepöydälle kopioitavaan tekstiin että avattavaan Word-pohjaan.

Verolomakkeiden vuosittainen päivitys

Toteutamme verolomakkeille vuoden 2022 päivityksia Verohallinnon ohjeiden mukaisesti.

Verolomakkeen 6C päivitys

Verolomakkeen 6C osalta vuosittaiset päivitykset on tehty Verohallinnon ilmoittamien muutosten mukaisesti. Ainoastaan vuosiluku on muuttunut verrattuna edelliseen vuoteen. Lisäksi liitetietotositteet on päivitetty vuoden 2022 osalta.

Verolomakkeen 6B päivitys

Verolomakkeen 6B osalta vuosittaiset päivitykset on tehty Verohallinnon ilmoittamien muutosten mukaisesti. Vain vuosiluku on muuttunut edellisvuoteen verrattuna. Lisäksi liitetietotositteet vuodelle 2022 on päivitetty.

Verolomakkeen 4 päivitys

Verolomakkeen 4 osalta vuosittaiset päivitykset on tehty Verohallinnon ilmoittamien muutosten mukaisesti. Ainoastaan vuosiluku on muuttunut edellisvuoteen verrattuna. Myös liitetietotositteet vuodelle 2022 on päivitetty.

Palkanlaskenta

Työttömyysvakuutusmaksujen maksuvelvollisuuden alaikärajan muutos

Työttömyysvakuutusmaksujen maksuvelvollisuuden alaikärajan muuttuu 17-vuotiaasta 18-vuotiaaseen. Muutos astuu voimaan 1.8.2022 alkaen, mutta on nyt valmiiksi huomioitu Procountorissa siten, että laskenta muuttuu 1.8. alkaen.

Tutustu työllisyysrahaston uutiseen aiheesta täällä.

Keskituntiansion käsittely

Huhtikuun päivityksessä lisäämme joitain parannuksia keskituntiansion laskentaan. Huomioithan myös, että keskituntiansion kehittäminen on yhä käynnissä, ja että lisätoimintoja tullaan julkaisemaan seuraavina kuukausina enemmän.

Keskituntiansion päivitys palkkapäivän muuttuessa

Jos palkkalaskelman palkkapäivää muutetaan, palkkalaskelmalle päivitetään uuden palkkapäivän mukainen keskituntiansio niille palkkalajeille, joilla käytetään keskituntiansiota.

Uusi sarake palkkalajitaulukkoon

Keskituntiansion asetuksissa olevaan ”Palkkalajit, joilla käytetään keskituntiansiota” -taulukkoon on lisätty Yksikkö-sarake, jossa näytetään, onko palkkalajin yksikkönä tunnit vai kappaleet.

Keskituntiansiota ei tallenneta, jos sillä ei ole arvoa

Keskituntiansion laskennassa uutta keskituntiansiota ei päivitetä työntekijän tietoihin, jos laskettu keskituntiansio on 0,00 tai sen alle.

Palkkalaskelman kopioinnissa säilytetään keskituntiansion arvo

Palkkalaskelman kopioimisessa uudelle palkkalaskelmalle tulee sama keskituntiansion arvo, joka oli alkuperäisellä kopioitavalla palkkalaskelmalla, vaikka maksupäivänä voimassa oleva keskituntiansio olisi muuttunut. Näin hyvityspalkkalaskelmalle tulee samat tiedot kuin alkuperäisellä palkkalaskelmalla.

Selkeämpi tieto siitä, jos työntekijällä ei käytetä KTA:ta

Palkansaajarekisterin Työaikalaskennat-välilehdellä määritellään, mitä keskituntiansion asetusta työntekijällä käytetään, jos yrityksellä on otettu Keskituntiansio-toiminto käyttöön. Asetus-valintalistaa on muutettu siten, että ensimmäisen tyhjän valinnan tekstiksi on muutettu Keskituntiansio ei käytössä. Tätä valintaa käytetään työntekijällä, jolla ei käytetä ohjelman uutta Keskituntiansio-piirrettä.

Jos työntekijälle on valittu Keskituntiansio ei käytössä, työntekijällä ei näytetä voimassa olevaa keskituntiansiota, eikä ohjelma käytä keskituntiansiota, vaikka työntekijällä olisi olemassa keskituntiansion arvoja.

Ilmoittaudu maksuttomaan versiowebinaariin!

Torstaina 28.4. pidettävässä webinaarissa esitellään Procountorin uudet ominaisuudet vaihe vaiheelta.