Procountorin uudet ominaisuudet versiossa 64.0

Procountorin versio 64.0 julkaistaan lauantaina 21.5.2022.

Yleistä

Toukokuun versiopäivityksessä julkaisemme uusia hyödyllisiä työkaluja, joiden avulla voit paremmin seurata ja edistää uusien APIX-osoitteiden käyttöönottoa. Lisäämme myös uusia toimintoja keskituntiansion laskentaan.

Verkkolaskuosoitteiden ilmoittaminen ja APIX-migraatio

Hae toimittajien osoitetiedot helposti rekisteristä ja lähetä ilmoitukset suoraan työkalusta

Olemme jatkaneet uuden toimittajailmoitustyökalun kehittämistä. Toimittajailmoitustyökalun avulla voit muodostaa tiedotepohjan, jota voi hyödyntää omien laskutusosoitteiden ilmoittamisessa toimittajille.

Nyt on mahdollista lähettää toimittajailmoitukset suoraan toimittajailmoitustyökalusta toimittajarekisteriin lisätyille toimittajille. Voit edelleen ladata ilmoituspohjan ja lähettää sen pohjalta ilmoitukset omasta sähköpostistasi, mutta jatkossa ilmoitukset voi lähettää myös kootusti suoraan työkalusta.

Toimittajailmoituksen luonti aloitetaan kohdasta Hallinta > Yrityksen tiedot > Verkkolasku – ja skannausosoitteet. Vastaanotto-osoitteiden sekä kielivalinnan jälkeen voit jatkaa eteenpäin valitsemaan toimitustavan (Sähköposti, Posti, Sähköposti + Posti).

Toimitustavan jälkeen voit valita toimittajat, joille ilmoitus lähetetään. Oletuksena työkalu tarjoaa toimittajat, joilta on saapunut laskuja edellisen 18 kk aikana. ”Näytä toimittajat” -kriteerin kohdalta voit kuitenkin valita myös kaikki rekisteristä löytyvät toimittajat. Lisäksi toimittajia voi rajata haun avulla.

Ennen ilmoituksen lähetystä voit vielä tarkistaa ilmoituksen yhteenvedon ja esikatselun.

Ilmoituksen lähettämisestä suoraan työkalusta joukkokirjeenä laskutetaan tosite- ja lähetysmaksut voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Päivitetyt ohjeet uudistuneen työkalun käytöstä julkaistaan ohjekirjaamme.

Seuraa etusivulta, miten moni laskuttaja lähettää laskuja vanhoihin verkkolaskuosoitteisiisi

Procountorin etusivulle on lisätty aiemmin keväällä uusi APIX-osoitteiden käyttöönottoon liittyvä tiedotelaatikko eli nk. widget, joka sisältää tietoa käynnissä olevasta operaattorimuutoksesta. Widget on nähtävillä ainoastaan ympäristöissä, joille on jo luotu uudet Apix-osoitteet osana operaattorimuutosta.

Kyseiseen widgettiin lisätään nyt uusi laskuri, jonka avulla voit helposti seurata, lähettävätkö toimittajasi edelleen laskuja vanhoilla, pian suljettavilla osoitetiedoillasi. Näin voit paremmin seurata ja arvioida, ottavatko toimittajat käyttöön uudet Apix-osoitteesi ja onko vanhoja osoitetietoja käyttäviä liikekumppaneita tarve kontaktoida.

Laskuri listaa edelliseltä täydeltä kalenterikuukaudelta toimittajat, jotka ovat lähettäneet laskuja vanhoihin osoitteisiin. Lista päivitetään kuukausittain laskun luontipäivän mukaisesti. Esimerkiksi kesäkuussa näet widgetissä toukokuun toimittajalistan.

Klikkaamalla laskuria tai ”Näytä toimittajat” -painiketta avautuu ikkuna, jossa toimittajat ja heidän osoitetietonsa ovat listattuna. Taulukosta voi valita toimittajat ja merkitä ne käsitellyiksi, jolloin kyseisiä toimittajia ei enää näytetä widgetin laskurissa. Toimittajien merkitseminen käsitellyksi helpottaa pitämään yllä listaa tiedotetuista toimittajista ja jakamaan tietoa, jos ympäristössä on useampia käyttäjiä, jotka hoitavat tiedottamista.

HUOM! Tämä laskuri on käytössä poikkeuksellisesti vasta 1.6., eikä heti 25.5. päivityksen jälkeen. Näin laskurissa voidaan heti näyttää tiedot koko edeltävältä kuukaudelta (toukokuulta).

Keskituntiansion laskenta

Keskituntiansion laskentaan lisätään nyt uusia ominaisuuksia ja muita parannuksia. Voit tutustua keskituntiansion käyttöohjeisiin ohjekirjassamme.

Uudistunut näkymä: Keskituntiansio

Kun keskituntiansio on otettu käyttöön, tehdään keskituntiansion laskenta Palkat > Työaikalaskennat > Keskituntiansio -näkymällä. Laske-painike listaa nyt näkymälle esiin kaikki palkkalaskelmat, jotka täyttävät hakukriteerit ja jotka ovat tulossa mukaan laskentaan. Käyttäjä voi vielä tarkistaa listan ja tehdä lopulliset valinnat mukaan otettavista laskelmista.

Listassa oleva palkkalaskelma on oletuksena jätetty pois laskennasta

  • jos hakukriteerinä on palkanmaksukausi
  • ja palkkalaskelman palkanmaksukausi osuu vain osittain valitulle laskentajaksolle
  • ja palkkalaskelma on otettu mukaan jo jossain aiemmassa laskennassa

Listalla olevan palkkalaskelman tietoja pääsee tarkastelemaan henkilön nimeä klikkaamalla.

Keskituntiansion näyttäminen pdf-palkkalaskelmalla

Työntekijän keskituntiansio voidaan näyttää työntekijälle pdf-muotoisella palkkalaskelmalla. Keskituntiansio tulostetaan palkkalaskelmalle, kun sivulla Hallinta > Yrityksen tiedot > Käyttöasetukset on valittuna asetus ”Näytä keskituntiansio palkkalaskelmalla (PDF)”.

Muut parannukset

Palkkalaskelmien haku palkanmaksukauden perusteella

Aiemmin keskituntiansion laskentaan mukaan otettavien palkkalaskelmien hakuperusteena oli palkkapäivä. Nyt palkkapäivän lisäksi palkkalaskelmat voidaan hakea laskentaan mukaan myös palkanmaksukauden perusteella.

Palkkalajin yksikköhinta, kun ei löydy soveltuvaa keskituntiansiota

Keskituntiansion sijaan palkkalajin yksikköhinnaksi palautetaan palkkalajin oletusarvo, jos työntekijällä tai palkkalajilla ei käytetä enää keskituntiansiota tai työntekijälle ei löydy voimassa olevaa keskituntiansiota.

Keskituntiansion arvo kopioidulla palkkalaskelmalla

Palkkapäivän muuttaminen ei muuta palkkalaskelman rivillä olevaa keskituntiansion arvoa kopioidulla palkkalaskelmalla.

Ilmoittaudu maksuttomaan versiowebinaariin!

Keskiviikkona 25.5. pidettävässä webinaarissa esitellään Procountorin uudet ominaisuudet vaihe vaiheelta.