Procountorin uudet ominaisuudet versiossa 65.0

Procountorin versio 65.0 julkaistaan lauantaina 18.6.2022.

Yleistä

Kesäkuun versiopäivityksessä julkaisemme lisää uusia hyödyllisiä työkaluja, joiden avulla voit paremmin seurata uusien APIX-osoitteiden käyttöönottoa. Lisäämme myös uusia toimintoja Procountorin palkanlaskentaan: ensimmäinen vaihe työajan lyhennysvapaiden eli ns. pekkasten laskennasta sekä lisäyksiä keskituntiansion laskentaan.

Laskutusosoitteiden hallinta ja APIX-migraatio

Hae tositteiden haussa laskut, jotka on toimitettu valitun operaattorin osoitteisiin

Olemme toteuttaneet (uuteen) tositteiden hakuun hakukriteerin ostolaskujen hakemiseksi niiden vastaanotto-operaattoritiedolla. Uuden hakukriteerien avulla voit siis rajata hakutuloksia sen mukaan, mitä operaattoriasi toimittajat ovat käyttäneet laskuttaessaan. Näin voidaan esimerkiksi selvittää, miten saapuneet ostolaskut jakaantuvat eri laskukanavien ja operaattoreiden välille. Apix-migraatiossa voidaan näin ollen seurata mm. sitä, mitkä laskut on lähetetty uusiin Apixin osoitteisiin.

Uusi hakukriteeri löytyy tositteiden haun Tarkennettu haku -osion kriteereistä. Vastaanotto-operaattori alasvetovalikossa on valittavissa ne operaattorit, jonka verkkolaskujen tai skannauspalvelun vastaanotto-osoite ollut ollut tallennettuna Procountor-ympäristön osoitteisiin. Listassa ovat valittavissa kaikki tallennetut operaattorit, eli myös mahdolliset epäaktiiviset operaattorit.

Hae tiedot vanhoista, lähetetyistä toimittajailmoituksista

Olemme jatkaneet uuden toimittajailmoitustyökalun kehitystä toteuttamalla ”Toimittajailmoitusten historia” -toiminnallisuuden. Voit nyt tarkastella vanhojen, jo lähetettyjen toimittajailmoitusten tietoja Verkkolasku- ja skannausosoitteet -näkymän (Hallinta > Yrityksen tiedot > Verkkolasku ja skannausosoitteet) Toimittajailmoitusten historia -painikkeesta.

Toimittajailmoitusten historia -näkymällä näet ympäristöstä lähetetyt ilmoitukset lähetystietoineen (lähetyspäivä, lähettäjä, toimitustapa). Lisäksi näkymälle listataan lähetysten vastaanottajat osoite- ja toimitustapatietoineen.

Työajan lyhennysvapaiden laskenta

Procountorin palkanlaskentaan on nyt julkaistu työajanlyhennysvapaiden laskenta. Työajanlyhennysvapaiden laskenta tapahtuu automaattisesti palkkalaskelmilta palkansaajalle asetettujen asetuksien mukaisesti. Työajanlyhennysvapaalaskentaa varten on mahdollista muodostaa monia erilaisia työehtosopimusten mukaisia asetuksia. Työajanlyhennysvapaalaskenta on oletuksena poissa päältä. Jos haluatottaa laskennan käyttöön yrityksessä, onnistuu se yrityksen käyttöasetuksissa.

Pikaopas työajanlyhennysvapaalaskennan käyttöönottoa varten

Työajanlyhennysvapaalaskennan saat käyttöön yritykselle kohdassa Hallinta > Yrityksen tiedot > Käyttöasetukset, valitsemalla asetuksen: Työaikalaskennat > Ota työajanlyhennysvapaalaskenta käyttöön.

Käyttöönoton jälkeen voit määrittää työajanlyhennysvapaalaskentaan liittyvät asetukset uudella näkymällä: Hallinta > Palkanlaskennan tiedot > Työajanlyhennysvapaa asetukset.
Asetusten luomisen jälkeen laskenta tulee vielä ottaa käyttöön valituille palkansaajille: Palkat > Palkansaajarekisteri > Työaikalaskennat > Työaikalaskennat > Työajanlyhennysvapaa
. Ensimmäistä kertaa tullessa Työaikalaskennat-näkymälle Työajanlyhennysvapaalaskennan ollessa käytössä avautuu ponnahdusikkuna, jossa voit helposti asettaa haluamasi asetuksen palkansaajalle. Työajanlyhennysvapaalaskennan aloituspäivä on esitäytetty kuluvalla päivällä, mutta päivän voi tarvittaessa vaihtaa, jos automaattisen laskennan halutaan alkavan vasta tulevaisuudessa.

Automaattista työajanlyhennysvapaalaskentaa ei tehdä takautuvasti, mutta jo ansaitut maksamattomat työajanlyhennysvapaat on kuitenkin mahdollista määrittää erikseen omaan sarakkeeseensa: Jäljellä olevat työajanlyhennysvapaa tunnit/päivät. Vaihtoehtoisesti voit laittaa kumulatiiviset työtunnit/työpäivät kohtaan aikaisemmat tunnit/työpäivät, joiden perusteella ohjelma laskee asetuksen mukaisesti aikaisemmin ansaitut vapaat sekä lisää tuloksen myös Jäljellä oleviin työajanlyhennysvapaa tunteihin/päiviin.

Tarkat ohjeet uusiin ominaisuuksiin ja asetuksiin saat päivityksen jälkeen ohjekirjastamme.

Työajanlyhennysvapaiden maksaminen toteutetaan seuraavassa julkaisussamme. Myöhemmin syksyllä julkaisemme raportin ja käyttöparannuksia nykyiseen työajanlyhennysvapaalaskentaan.

Keskituntiansion laskenta

Keskituntiansion laskentaan lisätään nyt uusia ominaisuuksia. Voit tutustua keskituntiansion käyttöohjeisiin ohjekirjassamme.

Uusi asetus: Jos keskituntiansio on peruspalkkaa pienempi, maksetaan palkka peruspalkan mukaan

Keskituntiansion asetuksissa on nyt mahdollista määritellä, että palkkalajilla käytetään peruspalkkaa keskituntiansion sijaan, jos keskituntiansio on pienempi kuin peruspalkka.

Piirre otetaan käyttöön laittamalla keskituntiansion asetuksissa rasti kohtaan ”Jos keskituntiansio on peruspalkkaa pienempi, maksetaan palkka peruspalkan mukaan”.

Kun piirre on otettu käyttöön, ohjelma tarkistaa palkkalaskelmalla ja palkkaperusteella, onko keskituntiansio pienempi kuin Palkkatiedot-sivun Tuntipalkka. Jos palkkalaskelman tai palkkaperusteen keskituntiansio on pienempi kuin tuntipalkka, ohjelma käyttää palkkalajilla tuntipalkkaa, vaikka palkkalaji olisi määritelty käyttämään keskituntiansiota.

Keskituntiansion laskennassa (laskennan tuloksissa) näytetää nuoli-kuvakkeella, onko uusi laskettu keskituntiansio pienempi vai suurempi kuin tuntipalkka. Vaikka uusi laskettu keskituntiansio on pienempi kuin tuntipalkka, laskennan tuloksen voi silti päivittää työntekijälle, koska ohjelma tarkistaa arvot uudelleen palkkalaskelmalla ja palkkaperusteella ja käyttää sitä arvoa, joka on suurempi.

Myös Työaikalaskennat-sivulla näkyy tieto, jos voimassa oleva keskituntiansio on pienempi kuin tuntipalkka.

Palkkalaskelmien muokkaustoiminnot pois käytöstä KTA-laskennan yhteydessä

Palkkalaskelmien muokkauspainikkeet, kuten palkkalaskelman kopiointi ja muokkaus, ovat poissa käytöstä silloin, kun palkkalaskelmalle siirtyy Keskituntiansion laskenta -näkymältä. Vastaavasti palkkalaskelmien eri navigointitoiminnot, kuten palkkalistalle siirtyminen, ovat poissa käytöstä, ja ainoa navigointivaihtoehto on KTA-listaan palaaminen. Näin varmistetaan, että palkkalaskelmaa tarkasteltaessa päästään aina helposti palaamaan edelliselle näkymälle keskituntiansion laskentaan.

Graafiset raportit

Olemme lisänneet parannuksia ja korjauksia graafisiin raportteihin:

Tilien käännöstekstit näkyviin raporteille

Korjattu virhe, jonka vuoksi seuraavat raportit eivät näyttäneet tilikartan tilien käännöksiä, vaikka käyttöliittymän kieleksi oli valittu kyseinen kieli ja käännös oli määritelty.

  • Johdon raportointi (uusi)
  • Johdon raportointi dimensioittain (uusi)
  • Rekisteri-dimensio-raportointi (uusi)

Lisätty asiakkaan y-tunnus raportille

Lisätty graafiseen myynnin raportointiin asiakkaiden y-tunnus taulukon rivitietoihin.

Ilmoittaudu maksuttomaan versiowebinaariin!

Keskiviikkona 22.6. klo 13 pidettävässä webinaarissa esitellään Procountorin uudet ominaisuudet vaihe vaiheelta.