25.09.2024

Mukana Tilitoimistopäivässä: CarbonLink – Seuraa yrityksesi hiilijalanjälkeä helposti

Tilitoimistopäivässä 26.9.2024 nähdään myös Procountorin ohjelmistokumppaneita. Yksi kumppaneistamme on CarbonLink.

“Vaikka kestävyys ja hiilineutraalisuus ovat globaaleja trendejä, konkreettisia keinoja on vähän. CarbonLink on tuonut markkinoille yrityksille kehitetyn hiilijalanjälkilaskurin, joka käyttää taloushallinnon dataa ja on helposti jokaisen organisaation hyödynnettävissä”, kertoo Ville Miettinen, CarbonLink käyttöönotto ja järjestelmä vastaava.

CarbonLinkistä saat kuukausikohtaisen hiilijalanjälkiraportin automaattisesti Procountoriin. Yrityksesi hiilijalanjälki lasketaan käyttäen tietoja yrityksen matka-, kulu-, ja ostolaskuilta. Laskudataa hyödyntämällä saadaan laskettua myös yrityksen epäsuorat, eli scope 3 päästöt.

“CarbonLinkillä meille vastuullisuus on muutakin kuin pakollista raportointidataa, ja tavoitteemme onkin olla vastuullisuustyön edelläkävijöitä erityisesti omassa toiminnassamme. Lisäksi automaatio vapauttaa runsaasti työaikaa myös itse vastuullisuustyölle, kun asiantuntijan työaika ei kulu pelkästään laskemiseen vaan konkreettisten tekojen edistämiseen”, kertoo Ville.

Automaattiset raportit mahdollistavat tehokkaan analysoinnin ilman työlästä tiedonkeruuta ja vastuullisuuspäätöksiä päästään tekemään faktojen pohjalta. CarbonLinkin raportit ja jatkuva seuranta mahdollistavatkin nopean reagoinnin.

CarbonLinkissä on ihan vastikään lanseerattu uusi ominaisuuus. CarbonLink tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden tehdä myös konsernitason hiilijalanjälkilaskentaa. Konserni pystyy tarkastelemaan jokaista yhtiötä erikseen tai konserninäkymässä. Konserninäkymässä asiakas pystyy eliminoimaan konserninsisäiset siirrot pois ja saamaan näin tarkan ja auditoitavan hiilijalanjälkilaskelman myös konsernitasolla.

Tule mukaan Tilitoimistopäivään ja kuule lisää hiilijalanjälkiraportoinnin automatisoinnista CarbonLinkin ständillä.