06.10.2022

Tilitoimistopäivä 2022 – jälleennäkemisen riemua

29.9.2022 oli pitkään odotettu päivä, sillä silloin järjestettiin Tilitoimistopäivä 2022. Kahtena edellisenä vuonna Tilitoimistopäivä järjestettiin etätoteutuksena, joten tämän vuoden hybriditoteutusta ja kasvokkain kohtaamista odotettiin pitkään innolla.

Odotus palkittiin, ja ensimmäistä kertaa moneen vuoteen pääsimme jälleen tapaamaan asiakkaitamme, kumppaneitamme sekä taloushallintoalan vaikuttajia. Tapahtuman hybriditoteutus mahdollisti helpon osallistumisen myös heille, keillä Helsingin Messukeskukseen on pidempi matka.

Tässä jutussa palaamme vielä Tilitoimistopäivän tunnelmiin tekstin, kuvien ja videoiden muodossa.

Tilitoimistopäivä toi yhteen lähes 1400 taloushallintoalan ammattilaista, ja miten mahtava päivä meillä olikaan! Päivän täytti laadukas ja mieleenpainuva ohjelma, mutta tärkeintä olivat kuitenkin päivän aikana olleet kohtaamiset. Vaikka olemme oppineet hoitamaan tapaamiset myös etänä, ei kasvokkain kohtaamista voi korvata. Etäosallistujia oli paikalla yli 700, ja oli ilo huomata, kuinka aktiivisesti taloushallintoalan ammattilaiset osallistuivat tapahtumaan myös etänä. Keskustelu oli vireää ja molemmissa toteutustavoissa keskeisenä elementtinä ollut viestiseinä mahdollisti yhteisen vuorovaikuttamisen.

Messukeskuksessa päivä alkoi aamiaistarjoiluilla, ja jo päivän alusta asti oli selvää, miten odotetusta tapahtumasta oli kyse. Kuulumisia vaihdettiin kollegoiden kanssa, yhteistyökumppaneiden osastoilla riitti liikennettä ja tunnelma oli muutenkin hyvin lämmin.

Mikko Soirola ja Mikko Leppilampi Tilitoimistopäivässä 2022

Tilitoimistopäivän juonsi valovoimainen Mikko Leppilampi, ja heti alussa kuulimme Accountorin FMS-liiketoimintayksikön johtajan Mikko Soirolan tervetulopuheenvuoron, jossa hän puhui rohkeudesta, edelläkävijyydestä sekä tiedolla johtamisesta. Tapahtuman alkupuolella kuulimme puheenvuorot myös laskutuskanavan valinnan tärkeydestä sekä Procountorin tuotehallinnan terveiset, jossa puhuttiin myös älykkäästä taloushallinnosta.

Päivän aikana kuulimme mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja osakevaihdon verohyödyistä, riskienhallinnasta sekä Procountorin uusista ominaisuuksista ja tulevista tuotelanseerauksista. Ohjelmaan kuului myös asiantuntijapaneeli, jossa aiheena oli tiedolla johtamisen merkitys taloudellisesti epävarmoina aikoina.

Saimi Hoyer Tilitoimistopäivässä 2022

Yksi päivän odotetuimmista puheenvuoroista oli keynote-puheenvuoro, jonka piti inspiroiva Saimi Hoyer. Hänen puheenvuoronsa rohkeudesta oli henkilökohtainen sekä liikuttava, mutta myös hyvin innostava. Saimin haastattelun Pilvi-lehdessä voit lukea täältä.

Tilitoimistopäivässä jaettiin tunnustuksia vuoden aikana tehdystä arvokkaasta työstä. Vuoden rohkeimmaksi valittiin Rhea Törnwall Tilipositiiva Ay:sta, Vuoden digitoimistoksi valittiin RR-Tili Oy, Vuoden kasvaja -tunnustuksen sai D-House Oy ja arvostetun Vuoden kirjanpitäjä -tittelin sai Varpu Sivula Accotilit Oy:sta. Paljon onnea palkituille!

Päivä huipentui cocktail-tilaisuuteen, jossa Anssi Kela esitti hittibiisejään mies ja kitara -tunnelmassa.

Anssi Kela Tilitoimistopäivässä 2022

Annoitte meille hyvin arvokasta palautetta Tilitoimistopäivästä, joten iso kiitos siitä! Palautteissa korostuivat muun muassa ohjelman sisältöön liittyvät toiveet, verotuksen ja palkkahallinnon ajankohtaiset muutokset sekä Procountor-koulutukset. Tuleviin Tilitoimistopäiviin toivoitte esimerkiksi etäosallistujien parempaa huomioimista, kehitettyjen ominaisuuksien tarkempaa esittelyä sekä iltaohjelmaa. Käymme kaikki palautteet tarkkaan läpi ensi vuotta suunniteltaessa, jotta voimme vastata paremmin odotuksiin.

Ensi vuonna juhlistamme Tilitoimistopäivän 20-vuotista taivalta, joten 28.9. kannattaa merkitä jo nyt kalentereihin. Nähdään silloin!