Procountor asiakastarina: Aura Rakennus Oy

Yrityksen perustaminen voi osua oikeaan aikaan ja paikkaan. Näin kävi Aura Rakennus Oy:lle, joka siirsi taloushallinnon omiin käsiinsä.

Nyt yrityksen taloushallintojärjestelmän perustana on Procountorin ja Jydacomin muodostama yhdistelmä.

Rakentamisen kärjessä

Aura Rakennus Oy perustettiin vuonna 2019 neljän kokeneen rakennusalan ammattilaisen toimesta. Mikko Kilpi, Kimmo Kotro, Petri Hyttinen ja Santtu Saukkonen olivat tulleet siihen päätökseen, että halusivat kokeilla omia siipiään ja tehdä asioita oman yrityksen puitteissa.

Aura Rakennus Oy sai lentävän lähdön, ja yritys on ottanut lyhyessä ajassa paikkansa rakennusalan keskisuurten joukossa. Viime vuonna yritys muutettiin konserniksi, sillä se koettiin mahdollistavan yrityksen kasvun valtakunnalliseksi toimijaksi.

Aura Rakennus Oy

Tarkoituksenmukaisuutta ja tehokkuutta

”Tulin Aura Rakennus Oy:n palvelukseen vuonna 2021. Aiemmin tilitoimisto oli hoitanut yrityksen kirjanpidon ja muun taloushallinnon. Nyt taloushallinto haluttiin kuitenkin ottaa omiin käsiin. Se sopi hyvin yrityksen strategiaan, jossa asioita haluttiin tehdä omalähtöisesti ja tehokkaasti. Vaikka työtä olikin jonkin verran, saatiin ohjelmistojen vaihto lopulta tehtyä sujuvasti”, kertoo Aura Rakennus Oy:n talouspäällikkö Sami Valkama.

Aura Rakennus -konsernissa on tällä hetkellä 46 työntekijää. Rakennushankkeita on käynnissä yhteensä 12, joissa on asuntoja rakenteilla noin 700. Liikevaihto oli vuonna 2022 noin 43 miljoonaa euroa ja kuluvalle vuodelle odotetaan yli 57 miljoonan euron liikevaihtoa.

Yrityksen yhtenä keskeisenä ajatuksena on ollut tulevaisuuden vastuullinen rakentaminen. Vastuullisuus halutaan näkyvän arvona sekä yrityksen sisällä että sidosryhmien ja asiakkaiden keskuudessa. Toimintaa on haluttu tehostaa ja laajentua valtakunnalliseksi toimijaksi perustamalla alueellisia tytäryhtiöitä, kuten Aura Rakennus Uusimaa Oy, Aura Rakennus Pirkanmaa Oy ja Aura Rakennus Pohjois-Suomi Oy.

Vastuullisuus halutaan näkyvän arvona sekä yrityksen sisällä että sidosryhmien ja asiakkaiden keskuudessa.

Ohjelmistot tukevat kasvua

Aura Rakennus Oy on halunnut perustaa taloushallinnon kokonaisuuden selkeään ja loogiseen toimintamalliin, minkä pohjana käytetään Jydacom– ja Procountor-ohjelmistoja.

”Jydacomia käytämme muun muassa tuotannonhallintaan sekä työmaiden seurantaan ja Procountoria kirjanpitoon. Järjestelmät sopivat hyvin yhteen ja täydentävät toisiaan. Teemme Jydacomilla esimerkiksi oman käytön ALV- laskennat, osatuloutuskirjaukset sekä maksuerien ja ostolaskujen käsittelyt, jotka siirtyvät vaivatta Procountoriin. Edellisen tilikauden tilinpäätöksen laadimme Procountorilla ensimmäistä kertaa konsernitilinpäätöksenä. Ohjelman konserniyhdistely ja konsernin kirjausympäristö on toteutettu toimivaksi ja tämä sopii hyvin nykyiseen yritysrakenteeseen”, Valkama kertoo.

Ohjelman konserniyhdistely ja konsernin kirjausympäristö on toteutettu toimivaksi ja tämä sopii hyvin nykyiseen yritysrakenteeseen.”

”Olemme halunneet, että käyttämämme järjestelmät ja ohjelmistot tukevat kasvuamme. Olen ollut tyytyväinen järjestelmiimme. Esimerkiksi oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen on toteutettu Procountorissa hyvin ja tapahtumien selailu on helppoa. Myös tytäryhtiöidemme perustaminen järjestelmiin on mennyt Jydacomin ja Procountorin avustuksella sujuvasti. Voin suositella ohjelmaa lämpimästi muillekin alan toimijoille”, toteaa Valkama.

Aura Rakennus Oy

Kuvat: Aura Rakennus Oy

Kokeile ilmaiseksi ja ilman sitoutumista

Tutustu Procountor-ohjelmiston monipuolisiin ominaisuuksiin ja tilaa ilmaiset tutustumistunnukset.

  • Ilman luottokorttia
  • Ilman asennuksia laitteelle
  • Ilman erillistä peruutusta

KOkeile Ilmaiseksi