EPA-Lattioilla taloushallinto on ollut sujuvaa jo yli 20 vuotta – lue parhaat opit

EPA-Lattiat on pintakäsittelyiden erityisosaaja, jossa perinteinen kädentaito on merkittävä osa työtä. Kuitenkin perinteinen eli manuaalinen kirjanpito on historiaa ja liiketoimintaa pyöritetään nykyaikaisilla ratkaisuilla.

Toiminnanohjaus ja talouden hallinta on yhdistetty toisiinsa, jotta ajantasainen tieto löytyy molemmista järjestelmistä. Manuaalisesta tietojen siirrosta ei tarvitse huolehtia.

Procountor on auttanut EPA-Lattioita kasvamaan ja kehittymään jo yli 20 vuoden ajan

Pintakäsittelyalan urakointiyritys EPA-Lattiat on tehnyt vaikuttavaa työtä yli kolmen vuosikymmenen ajan. Heidän palvelunsa jakautuvat kolmeen päälinjaan: laattatöihin, mattotöihin ja pinnoitustöihin. Toimitusjohtaja Jouni Rilla kertoo, että yritys on panostanut moniosaajien kehittämiseen alalla, jossa perinteinen kädentaito on edelleen tärkeä osa päivittäistä työtä.

Kun Jouni Rilla tuli mukaan EPA-Lattioihin vuonna 2003, Procountor oli jo yrityksessä käytössä. Hän uskookin, että EPA-Lattiat on yksi alansa pioneereista taloushallinto-ohjelmiston hyödyntämisessä. Procountorin avulla yritys hoitaa myynti- ja ostolaskut, palkanlaskennan ja talouden seurannan.

”Taloushallinto-ohjelma on todennäköisesti viimeisiä asioita, mitä lähtisin tässä firmassa muuttamaan. Perusasiat toimivat loistavasti, enkä muista näiden 20 vuoden ajalta sellaista tapausta, että olisimme olleet pulassa Procountorin toiminnan tai puutteiden takia”, Rilla toteaa.

EPA-Lattiat | Procountor-asiakastarina

Toiminnanohjauksessa apuna rakennusalan ohjelmisto Easoft

Toiminnanohjausjärjestelmän hankintaa EPA-Lattioilla alettiin harkita jo pari, kolme vuotta sitten. Vielä tuolloin yrityksessä hoidettiin töiden järjestely ja tuntikirjaukset vanhanaikaisesti paperilapuilla ja Excelillä. Toden teolla projekti lähti käyntiin, kun Rilla antoi 1,5 vuotta sitten IT-henkilölleen toimeksiannon kartoittaa markkinoiden tarjonta. Kartoituksen seurauksena käyttöön otettiin Easoft.

”Easoft toimii työajan leimaamisessa sekä projektien hallinnoinnissa ja koordinoinnissa ja jakamisessa työntekijöille. Olemme käyttäneet sitä aktiivisesti nyt reilu puoli vuotta. Ohjelmistoa testannut pilottiryhmämme on päässyt aika hyvin juoneen käsiksi, ja nyt olisi ajatus laajentaa käyttöä”, Jouni Rilla kertoo.

Easoftin ja Procountorin välillä on valmis API-rajapinta, joka tekee tiedon siirtämisestä ohjelmistosta toiseen helppoa ja nopeaa.

Tieto ohjelmistojen välillä toimii niin, että projekti tehdään Easoftissa tarjouksesta tilaukseksi ja aina laskutusvalmiiksi. Lasku siis tehdään Easoftissa, josta se siirtyy rajapintaa pitkin Procountoriin. Myös palkka-aineisto tehdään Easoftin puolella ja siirretään Procountoriin, mistä sitten palkat maksetaan.

Toiminnanohjausjärjestelmä on urakointialalla tietyn kokoiselle yritykselle paitsi hyödyllinen, myös jopa välttämätön.

”Tämän kokoisella yrityksellä, jossa on parikymmentä henkeä töissä ja jotain liikevaihtoakin pyöritetään, toiminnanohjausjärjestelmä kuuluu asiaan”, Rilla tiivistää.

Päätelaiteriippumattomuus helpottaa yrittäjän arkea

Yksi Procountorin suurimmista eduista on ollut Jouni Rillalle alusta alkaen mahdollisuus tehdä taloushallinnon töitä missä ja milloin vain.

”Yrittäjän arkea helpottaa, kun ei ole sidottu mihinkään työpisteeseen, vaan Procountoriin pääsee kiinni läppärillä mistä tahansa. Voin tsekata ostolaskut ja tehdä tarvittaessa laskutuksia ja tarjouksia mistä vaan”, Jouni iloitsee.

Jouni Rilla arvostaa myös sitä, että ulkopuolisena palveluntarjoajana Procountor huolehtii, että yrityksen tiedot ovat tietoturvankin näkökulmasta hyvässä tallessa ja ylläpitää siihen liittyvää infraa.

”Tärkeää on tietty luotettavuus siinä, että homma toimii oikein. Procountorissa on sellainen uskottavuus ja luotettavuus, että sitä ei tarvitse arpoa”, Jouni toteaa.

Alkuaikoinaan EPA-Lattioissa Jouni Rilla maksoi itse myös palkat, eli “pyöritteli koko homman A:sta Ö:hön” Procountorissa. Nykyään kirjanpidon hoitaa Tilikirjurit Järvenpäästä ja palkanlaskentakin on ulkoistettu. Rillalle on tärkeää, että töitä pystyy jakamaan Procountorissa helposti ja uudet työntekijät oppivat järjestelmän nopeasti.

Procountorin asiakastukeen Jouni Rilla ei ole joutunut olemaan yhteydessä vuosikausiin. Kuitenkin niistä asiakaspalvelukokemuksista, joita Rillalla on, hänellä on pelkkää positiivista sanottavaa.

”Asiakastuki on toiminut hyvin. Asioihin on tartuttu särmästi ja ne ongelmat, mitä on ollut, on säpäkästi hoidettu. Minulle on jäänyt sellainen fiilis, että otetaan vakavasti ja asiaan tartutaan ripeästi”, Jouni kertoo.

”Ei ole mitään syytä, miksi en suosittelisi Procountoria. Ja olenkin suositellut: olen kertonut, että Procountor on ollut käytössä alusta asti ja homma on toiminut. Ei ole mitään tarvetta lähteä sitä muuttamaan”, Jouni toteaa.

EPA-Lattiat

  • Työllistää noin 20 henkeä
  • Pintakäsittelyn osaaja: laattatyöt, mattotyöt, pinnoitustyöt, erikoisosaamisena ESD-lattiat
  • Kotipaikka Hyvinkäällä, toimialueena koko Etelä-Suomi
  • Lattiatöitä yli 30 vuoden kokemuksella
EPA - logo

Kokeile itse!

Tutustu Procountor-ohjelmistoon ja tilaa ilmaiset tutustumistunnukset demoympäristöön.

Kokeile MAKSUTTA