EtusivuJelouPalvelut

Procountor oppilaitosyhteistyö tulevien asiantuntijoiden tukena – Asiakastarina: JelouPalvelut

Procountorilla haluamme olla tukemassa taloushallinnon ammattilaisten koulutusta tarjoamalla oppilaitoksille Procountorin opetuskäyttöön.

Asiakkaamme, JelouPalvelut, on kokenut oppilaitoisyhteistyömme hyödyn käytännössä.

Procountor haltuun opintojen aikana

Teemme paljon yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa tarjoamalla Procountoria opetuskäyttöön. Näin pystymme tukemaan opintoja ja varmistamaan, että opiskelijat ottavat haltuun jo opintojen aikana työelämässä yleisesti käytetyn ohjelmiston. Asiakkaamme, JelouPalvelut, on kokenut oppilaitosyhteistyömme hyödyn käytännössä.

Jelou pyrkii ottamaan vuosittain harjoittelijoita mukaan tiimiinsä ja heidänkin harjoittelija, joka on nykyisin jo työntekijänä heillä, on opiskellut Procountoria jo opintojen aikana.

”Tuli jopa hieman yllätyksenä, että Procountor oli harjoittelijalle jo tuttu opinnoista. On hienoa huomata, että Procountor tekee myös yhteistyötä oppilaitoksissa, sieltä ne uudet tekijät tulevat”, Niko Koistinen, Jeloun toimitusjohtaja kertoo

Konkreettisia hyötyjä opinnoista

”Procountor osaaminen ennen harjoittelua säästi varmasti perehdytyksestä jopa muutaman viikon.”

Niko Koistinen, toimistusjohtaja, JelouPalvelut

Harjoittelu on tärkeä niin opiskelijalle kuin tilitoimistollekin. Niko on itsekin aikoinaan harjoittelun kautta tullut tilitoimistoon töihin ja viihtynyt siellä jo 8 vuotta.

”Harjoittelussa pääsee konkretiaan kiinni. Opintojen aikana on tärkeää, että opiskelija saa yleisestä ymmärrystä alasta ja peruskäsitteet haltuun. Näin harjoittelussa päästään suoraan asiaan”, toteaa Niko.

Niko kokee Procountorin hyvänä tukena perusasioiden opetteluun ja yleisesti kirjanpitoon sekä erilaisiin toimintoihin tutustumiseen. Erityisesti Niko oli kokenut, että Procountorin opiskelusta opintojen aikana on hyötyä perehdytykseen töissä. Harjoittelu on usein suhteellisen rajattu aika oppia uutta ja koulussa opituilla tiedoilla sekä taidoilla on paljon vaikutusta myös siihen, kuinka paljon itse harjoittelusta saa irti.

”Procountor osaaminen ennen harjoittelua säästi varmasti perehdytyksestä jopa muutaman viikon. Harjoittelija pääsee haastavampiin tehtäviin käsiksi nopeammin ja näin myös oppimaan uutta sekä ylipäätänsä kerryttämään enemmän kokemusta harjoittelun aikana”, Niko kertoo

Procountor sertifioituminen kertoo osaamisesta

”Sertifiointi varmasti tukee harjoittelupaikan hakemista ja voi olla hyvinkin vaikuttava tekijä harjoittelijan valintaan tilitoimiston näkökulmasta.”

Niko Koistinen, toimistusjohtaja, JelouPalvelut

Tarjoamme opiskelijoille myös mahdollisuuden suorittaa opintojen aikana Procountor sertifiointikokeen. Koe käsittää laajasti eri osa-alueita Procountorista ja näin kertoo varmasti osaamisesta sekä kannustaa tutustumaan eri osioihin Procountorissa.

”Koe on haastava ja onhan se iso juttu, jos sen suorittaa jo opintojen aikana. Sertifiointi varmasti tukee harjoittelupaikan hakemista ja voi olla hyvinkin vaikuttava tekijä harjoittelijan valintaan tilitoimiston näkökulmasta”, korostaa Niko.

Niko vielä kehottaa tilitoimistoja ottamaan rohkeasti harjoittelijoita mukaan tiimeihin, mutta mielellään hieman rauhallisempaan aikaan, jotta perehdytys voidaan tehdä huolella ja opiskelija pääsee näkemään, millaista työ on aidosti.

”Annetaan harjoittelijalle rohkeasti vastuuta, jotta hän pääsee kehittymään ja toisaalta nähdään mihin harjoittelija kykenee, jos tarkoitus on tarjota jatkoa harjoittelun jälkeen. Harjoittelu on mahdollisuus niin opiskelijalle kuin tilitoimistollekin nähdä, miten erilaiset tehtävät luonnistuvat”, Niko summaa.

työtodistus kuvassa nainen läppärin takana

Tuomme yhteen opiskelijat ja tilitoimistot

Tarjoamme oppilaitoksille Procountorin opetuskäyttöön, ja oppilaitoksista valmistuu sertifioituja Procountor-osaajia työelämän tarpeisiin.

Procountor Oppilaitosakatemia on yhteistyömallimme, joka tuo yhteen sertifioituneet opiskelijat sekä työnantajat: Procountor-tilitoimistot. Tilitoimistot ilmoittavat tarpeensa uusista osaajista meille, ja me jaamme tiedot oppilaitoksille.