Asiakaslupauksena unelmatiimien kokoaminen

Ensin rakennettiin itselle työpaikka, jossa on hyvä olla, jonka jälkeen autetaan muita yrityksiä rakentamaan unelmatiimejään.

Kasvuyhtiön päätöksenteossa korostuu luotettava taloushallinto ja raportointi.

Witted Finland Oy on vuonna 2016 perustettu IT-palvelualan yhtiö, joka omien sanojensa mukaan kutsuu itseään “ATK-yritykseksi”. Wittedin asiakkailla on paljon digitaalisen kehityksen projekteja ja tarpeita, mitkä liittyvät olennaisesti heidän liiketoimintaansa. Witted auttaa asiakkaitaan unelmatiimin rakentamisessa näille projekteille. Näin yritykselle itselleen saadaan kyvykkyys johtaa ohjelmistokehitystä sekä digitaalisia hankkeita ja saattamaan ne onnistuneesti maaliin.

“Alun perin idea lähti siitä, että nykyisen konsernin toimitusjohtajan Harri Siepin kanssa lähdettiin rakentamaan yhtiötä, jossa olisi itsellä kiva olla. Sen jälkeen alettiin auttamaan meidän kavereitamme rakentamaan hyviä yrityksiä heille itselleen”, kertoo Witted Suomen toimitusjohtaja Teemu Tiilikainen.

“Jos tuntuu, ettei ole vielä digitaalisen maturiteetin kärjessä, niin me autetaan rakentamaan roadmap asiakkaalle. Näin he ovat itse kykeneväisiä tekemään ohjelmistokehityshankkeita, jotka tukevat olennaisesti heidän liiketoimintaansa. Myöskin, jos asiakkaalla tulee vaativia digitransformaatiohankkeita, kuten esimerkiksi ERP-päivitystä, integraatiohankkeita tai M&A-tapauksia, me autetaan heitä johtamaan nämä hankkeet onnistuneesti maaliin”, Teemu jatkaa.

Yhtiön tähänastisen historian tärkein merkkipaalu on listautuminen First North –markkinapaikalle keväällä 2022.

“On ollut melkoinen matka, kun pian tulee seitsemän vuotta yhtiön kyydissä täyteen. Jossain kohtaa Kauppalehti tituleerasi meidän sarjatuplaajaksi. Eli aika kova vauhti on ollut”, Teemu summaa.

Kirjanpito Procountorissa ja ennustaminen sekä raportointi Finazillassa

”Kumppanit ovat auttaneet meitä kehittämään olemassa olevia järjestelmiä, jotta niistä saadaan kaikki tehot irti.”

Teemu Tiilikainen, toimitusjohtaja, Witted Finland Oy

Wittedillä on tällä hetkellä pieni inhouse taloushallinnon tiimi, joten yrityksessä tukeudutaan vahvasti kumppaneihin kirjanpidon ja raportoinnin osalta. Toimivat prosessit ja järjestelmät ovat olennaisessa osassa, jotta pystytään pyörittämään listayhtiön ja kansainvälisen yrityksen taloushallintoa. Wittedillä on liiketoimintaa Suomen lisäksi Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Pohjois-Amerikassa.

Kasvuyhtiönä joudumme koko ajan miettimään, mihin ohjaamme rajallisia resursseja. Tässä taloushallinto on olennaisessa osassa, jotta pystymme tekemään päätöksiä ja tukemaan niitä. Finazillan avulla olemme onnistuneet rakentamaan todella toimivan ennustamisen mallin meidän konsernille, johon sisältyy tällä hetkellä noin 10 yhtiötä. Se on ollut menestyksen avain. Kumppanit ovat auttaneet meitä kehittämään olemassa olevia järjestelmiä, jotta niistä saadaan kaikki tehot irti”, Teemu kertoo.

Witted käyttää Procountorin taloushallinnon ohjelmistoa kirjanpitoon ja Finazillan ohjelmistoa ennustamiseen sekä raportointiin. Ohjelmistojen rooli päätöksenteossa on merkittävä, kun puhutaan ennustamisesta. Historiadatan varmuus ja luotettavuus on olennaisessa osassa, jotta pystytään poimimaan erilaisia trendejä datasta.

Talouden johtaminen mahdollistaa kasvutarinan

Hyvällä taloushallinnolla ja talouden johtamisella on olennainen merkitys Wittedin kasvutarinan mahdollistajana. Ilman tätä listayhtiön taloushallinnon pyörittäminen tai listautuminen ylipäänsä ei olisi ollut mahdollista.

“Sen lisäksi, että pystymme luottamaan käytettyihin järjestelmiin, niin voimme myös tukeutua kumppaneihin, mikäli tarve vaatii. Aina saadaan apua, kun pyydetään”, Teemu kiittelee.

“Finazillan ja Procountorin kokonaisratkaisu on tehnyt minun työni helpommaksi. Se on loistavaa, että järjestelmät puhuvat niin sujuvasti keskenään ja voin luottaa siihen. Jos menen Finazillasta katsomaan jotain raportointia, niin luvut tulee Procountorista. Procountor mahdollistaa, että kirjanpitäjät pystyvät tekemään oman työnsä tehokkaasti ja vaivatta. Rajapinta, millä nämä kaksi järjestelmät keskustelevat keskenään, on olennaisessa osassa ja se tekee minun elämästä helppoa”, Teemu summaa.

Finazillan ja Procountorin kokonaisratkaisu on tehnyt minun työni helpommaksi. Se on loistavaa, että järjestelmät puhuvat niin sujuvasti keskenään ja voin luottaa siihen.”

Teemu Tiilikainen, toimitusjohtaja, Witted Finland Oy

Kaikki tarvittava
yrityksen kirjanpitoon

Procountor Taloushallinto | Mobiili
  • Automatisoi toistuvia rutiineja ja kirjanpitoa
  • Kaikki mitä tarvitset samassa järjestelmässä
  • Työskentele yhdessä kirjanpitäjäsi kanssa

KOkeile Ilmaiseksi

Budjetointi ja
ennustaminen

  • Budjetointi ja raportointi
  • Luo ennusteita ja skenaarioita
  • Konserniraportointi