Anssi Muurikainen / 08.04.2024

Modernilla toiminnanohjausjärjestelmällä ketteryyttä taloushallintoon 

Figuro


Sekä yrittäjälle, että kirjanpitäjälle kalleinta on aika. Ajan käyttö modernissa työyhteisössä on muuttunut ja kohdistetaan hyvin eri tavalla. Vanhojen toimintamallien ollessa joissakin tilanteissa edelleen perusteltuja, on vierelle noussut uusia automatisoituja tapoja työn tekemiseen.

Tästä hyvänä esimerkkinä on ohjelmistojen väliset integraatiot

Enää ei ole tarpeen valita ohjelmistoa, jonka sisältä itsestään löytyy kaikki yritystoimintaan tarvittavat ominaisuudet. Pilvipalveluna toimitettaviin ohjelmistoihin voidaan rakentaa integraatioita, joiden avulla tuotteiden käytettävyys kasvaa ja niiden monipuolisuus on huipussaan.

Toiminnanohjausjärjestelmän integrointi taloushallinnon ohjelmistoon mielletään usein hankalana ja kalliina projektina. Olemme halunneet tehdä tästä suomalaisille pk-yrityksille helppoa – yhdistämällä Procountorin ketterään Fikuro toiminnanohjaukseen – saat asiat sujumaan sujuvammin, nopeammin ja tarkemmin.

Toiminnanohjauksen integroinnissa taloushallinnon järjestelmään on tietenkin paljon hyviä puolia. Yksi parhaista kuitenkin on se, että molemmat palveluntarjoajat voivat keskittyä täysin omaan ydinosaamiseensa. Lopputuloksena on oman alansa parhaat ohjelmistot, jotka toimivat saumattomasti yhteen ja tuovat käyttäjälleen juuri sen lisäarvon kuin hän tarvitsee.

Konkreettiset hyödyt Fikuron ja Procountorin välisessä integraatiossa

  • Tarkkuuden ja tehokkuuden lisäys: Tietojen siirron automatisointi kahden järjestelmän välillä vähentää virheitä ja lisää tehokkuutta. Se on kuin robottiassistentti, joka ei koskaan tee virheitä. Tämä säästää aikaa, rahaa ja päänsärkyä.
  • Varastonhallintaan: Fikuro varastotoimintojen avulla voit seurata varastoasi reaaliajassa. Ei enää arvailua tai epätarkkoja varastosaldoja. Kun varasto on ajantasalla säästät rahaa välttämällä ylivarastoitumista ja alivarastojen aiheuttaman myynnin menetystä.
  • Tilausten toimittamisesta tulee salamannopeaa: Fikuron avulla voit virtaviivaistaa tilausten toimitusprosessia ja saada tuotteesi asiakkaille nopeammin. Tyytyväiset asiakkaat tarkoittavat toistuvaa liiketoimintaa ja positiivisia asiakaspalautteita.
  • Talousraportointi saa lisäpotkua: Fikuron integrointi Procountoriin antaa sinulle selkeämmän ja reaaliaikaisemman kuvan taloudellisesta tuloksesta. Kristallipalloa emme uskalla luvata, mutta saat paremmin apua kun teet tietoisia päätöksiä.
  • Vaatimusten noudattamisesta tulee helppoa: Selkeän ja helppokäyttöisen Fikuron avulla pääset eroon paperinpyörittelystä, ja Exceleistä. Rutiinit sujuvat kuin tanssi.

Tässä on muutamia arkisia esimerkkejä siitä, kuinka Fikuron integrointi Procountoriin voi auttaa

  • Voit syöttää asiakkaiden tarjoukset ja tilaukset ohjelmistoon helposti, ja muodostaa niistä työkortteja valmistuksen seurantaa varten.
  • Tuotannollisessa toiminnassa voit seurata töiden etenemistä, käytettyjä raaka-aineita ja syntyviä valmiita tuotteita Fikuron kautta.
  • Tukku- ja erikoistavarakaupassa teet osto- ja myyntitilauksia, ja hallitset toimituksia sekä varastosaldoja. Käsittelet tehokkaasti tavaroiden liikkumisen toimittajilta asiakkaille, ja tieto on kaikkien sitä tarvitsevien käytettävissä asiakaspalvelussa.
  • Hyväksytty myyntilasku tiliöintitietoineen siirtyy suoraan Procountoriin, josta laskun lähettäminen asiakkaalle ja myyntisaamisten kotiuttaminen on helppoa.

Fikuron integrointi Procountoriin on kuin antaisit yrityksellesi lisävirtaa. Se auttaa toimimaan tehokkaammin, säästämään aikaa, rahaa ja päänsärkyä. Yhteiskäytön avulla kehität yrityksesi varastonhallintaa, tuotantoa, myyntiä ja ostoja ilman turhaa säätöä tai vaativaa ohjelmistoprojektia. Ei sen tarvitse olla niin kallista ja vaikeaa. Kokeile vaikka.

Anssi Muurikainen

Anssi työskentelee Visma Ampliolla Partner Business Managerina