EtusivuBlogiJackbot – Tilitoimistojen muutoksen mahdollistaja

Jackbot – Tilitoimistojen muutoksen mahdollistaja

Jackbot | Paranna tilitoimiston tehokkuutta tiedon avulla

Tilitoimistojen murros kohti konsultoivaa kumppanuutta vaatii tuekseen tiedolla johtamisen työkaluja. Jackbot noutaa taloustietoa Procountorista ja julkisista tietolähteistä, analysoi dataa ja tunnistaa poikkeamia. Tehokkaampi tiedon hyödyntäminen vapauttaa kirjanpitäjien aikaa lisäarvopalveluiden tuottamiseen ja helpottaa mahdollisuuksia hyödyntää talouden tunnuslukuja päätöksenteon tukena.

Kirjanpitäjän työn muutos on puhuttanut tilitoimistoalaa jo kymmeniä vuosia. Kuinka kirjanpitäjän rooli muuttuu, kun digitalisaatio automatisoi ja tehostaa arkiset perustehtävät? Moni toivoo työtehtävien muuttuvan aiempaa konsultoivampaan suuntaan: tulevaisuuden tilitoimistoissa analysoidaan talousdataa reaaliajassa, vertaillaan asiakkaan taloustilannetta toimialalla yleensä, budjetoidaan, ennustetaan, konsultoidaan ja toimitaan neuvonantajina yrityksen päätöksenteossa.

”Todellisuus on kuitenkin usein se, että toimistoissa ollaan kiireisiä. Aika kuluu edelleen lakisääteisten perusasioiden hoitoon”, Antti Eerola, tilitoimistojen tiedolla johtamista edistävän Jackbot-palvelun perustaja kertoo.

Jackbot analysoi, tunnistaa ja oivaltaa

Eerola perusti Jackbotin yhdessä yhtiökumppaninsa kanssa vuonna 2018. Yritysidea syntyi tarpeesta tukea tilitoimistoja alan murroksessa ja tarjota kirjanpitäjille konkreettisia työkaluja muutoksen tueksi.

”Tilitoimistot haluavat tuottaa proaktiivista palvelua: toimia asiakkaidensa neuvonantajina, konsultoida ja auttaa monipuolisesti. Haasteena on, että aikaa jää vain harvoin talouslukujen analyysille – asiakkaiden neuvomisesta nyt puhumattakaan”, Eerola kuvailee Jackbotin syntytarinaa.

Palvelua lähdettiin alusta alkaen kehittämään tiiviissä yhteistyössä tilitoimistojen kanssa. Työkalun avulla haluttiin automatisoida tilitoimistojen työtä, jotta asiakkaiden dataa voidaan haravoida ja hyödyntää tehokkaammin.

Jackbot noutaa integraation avulla automaattisesti tietoa sekä Procountorista että julkisista tietolähteistä, kuten YTJ:stä ja kaupparekisteristä. Palvelu tunnistaa poikkeamia ja oivaltaa tilanteita, joiden pohjalta tilitoimisto voi neuvoa ja konsultoida asiakkaitaan. Arkiseen asiakkaiden taloustilanteen läpikäymiseen kuluvat työtunnit voidaan siis korvata automaation avulla, jolloin kirjanpitäjien aikaa säästyy muuhun – kuten asiakkaiden neuvomiseen työkalun poimimien havaintojen ja analyysien pohjalta.

Esimerkiksi asiakasyritysten alv-ilmoitusten tai erääntyvien laskujen tila voidaan tarkistaa koko tilitoimiston asiakasmassalta kerralla ja samalla lähettää muistutukset niille, joiden kohdalla tilanne vaatii reagointia.

Työkalut muutoksen mahdollistamiseen

Jackbotin tekemien analyysien perusteella tilitoimisto voi tarjota asiakasyrityksilleen kullanarvoisia vinkkejä yritystoiminnan tehostamiseksi ja riskien ennakoimiseksi.

Kaikki on automatisoitua, jotta tilitoimisto voi tarkkailla asiakkaidensa taloustilannetta jatkuvasti ja palvella heitä proaktiivisesti.

Antti Eerola, Jackbot

Lisäksi palvelu voi haluttaessa lähettää automaattisesti raportteja ja muistutuksia loppuasiakkaille. Eerolan mukaan tilitoimistot ovat kokeneet tämän paitsi säästävän aikaa, myös helpottavan tasalaatuisen ja monipuolisen palvelun tarjoamisessa.

Jackbot tuo tilitoimistojen murroksen konkretian tasolle. Tiedolla johtaminen avaa tilitoimistoille mahdollisuuksia tarjota asiakkailleen uusia korkealaatuisia asiantuntijapalveluita ja parantaa asiakastyytyväisyyttä.

”Tiedon avulla tilitoimistot voivat rakentaa uusia palvelukonsepteja. Käynnissä oleva muutos on enää tilitoimistojen asenteesta kiinni”, Eerola toteaa.

Tilitoimisto – kehity datalla ja helpota arkea

Jackbot helpottaa jo yli 500 tilitoimiston ammattilaisen arkea. Nosta tilitoimistosi suorituskyky uudelle tasolle ja ota Jackbot käyttöön.Tilaa blogi sähköpostiisi

Saat ajankohtaisia vinkkejä muun muassa talouden sähköistämiseen ja pysyt aina ajan tasalla taloushallinnosta.