Jussi Räsänen / 20.12.2021

Procountor Solo tekee yksinyrittäjistä tilitoimiston kannattavimpia asiakkaita

Procountor Solon avulla tilitoimisto hoitaa yksinyrittäjän kirjanpidon ennennäkemättömällä tehokkuudella.

Yksinyrittäjiä on Suomessa jo yli 200 000 ja uusia aloittaa keskimäärin 1300 joka kuukausi. Ne muodostavat 70 % koko Suomen yritysjoukosta. Yrittäjien kasvava lukumäärä ja sähköinen taloushallinto tarjoaa ainutlaatuisen liiketoiminnallisen mahdollisuuden tilitoimistoille.

Kirjanpitäjät elävät keskellä voimakasta digitalisaation murrosta, jossa rutiinityöt automatisoidaan. Loppuuko heiltä siis työt? Ei huolta. Vakuutamme, että töitä riittää jatkossakin. Muutos voi olla tilitoimistolle myönteinen asia ja asiakashankintaa on mahdollista sujuvoittaa entisestään.

Procountor Solossa yrittäjällä on käytössään helppokäyttöinen ohjelmisto, jolla hän kuvaa kuitit, lähettää laskut ja maksaa ostolaskut. Kuun päätteksi yrittäjä toimittaa kirjanpitoaineiston parilla klikkauksella kirjanpitäjän käyttöliittymään Procountoriin.

Procountor Soloa kannattaa hyödyntää yksinyrittäjien palvelemisessa:

  1. Yksinyrittäjät saavat juuri heille suunnitellun ohjelmiston
  2. Teet heidän kuukausikirjanpitonsa vartissa
  3. Kiihdytät asiakashankintaasi, sillä Solo on hinnoiteltu yrittäjäystävällisesti

Yksinyrittäjien määrä on kiihtyvässä kasvussa ja kilpailu asiakkaista kiristyy

“Solo on työkaluna erinomainen palvelemaan yksinyrittäjiä. Solon hinnoittelu asiakkaalle on saatu erittäin houkuttelevaksi, se on monella suurin syy valita Solo. Meidän näkökulmastamme helpotusta tuo se, että kaikki tositteet löytyvät yhdestä paikasta, jolloin kirjanpito on helppo tehdä. Pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin kun aikaa säästyy rutiineilta itse palveluun.”

– Noora Piili / Agrotaloushallinto

Viimeksi kuluneiden 20 vuoden aikana merkittävin yritystoiminnassa tapahtunut rakenteellinen muutos on ollut yksinyrittäjien määrän kasvu.

Huomattavana kehityksenä vuosina 2020 ja 2021 perustetuissa yrityksissä toiminimiyrittäjien määrä on kasvanut suhteessa osakeyhtiöihin ja Q2 / 2021 uusien yritysten määrä oli vuodessa kasvanut jopa  27 %.

Tämän lisäksi uutena ilmiönä Suomeen on syntynyt viime vuosina 150 000 kevytyrittäjää, joilla ei ole y-tunnusta ja jotka käyttävät laskutuspalvelua talousasioidensa hallinnointiin. Moni kevytyrittäjistä perustaa myöhemmin oman yrityksen hankittuaan ensin kokemuksia liikeideansa toimivuudesta. 

Yksinyrittäjien joukko on hyvin heterogeeninen. Heitä työskentelee kaikilla talouden lohkoilla ja heidän asemansa ja tilanteensa vaihtelee paljon aloittain ja ammateittain.

Jokainen näistä yksinyrittäjistä tarvitsee kuitenkin jonkinlaisen ratkaisun taloushallintonsa hoitamiseen. Vain harva yrittäjä todella nauttii kirjanpitonsa tekemisestä itse ja siksi kasvava yksinyrittäjien määrä on suuri mahdollisuus tilitoimistoille.

Täti lattialla

Näin hoidat pienyrittäjän taloushallinnon tehokkaasti

Yksinyrittäjän liikkuvassa arjessa taloushallinnon tulee hoitua osana työpäivää, helposti ja nopeasti. Tällä hetkellä lähes puolet Procountor Solon käyttäjistä käyttää palvelua mobiililaitteilla ja määrä kasvaa jatkuvasti.

Ketterät toimintamallit vaativat ketterän ohjelmiston, joka myös varmistaa, että yrittäjä osaa ja haluaa tehdä itselleen mieluisia kevyitä taloushallinnon työvaiheita, kuten laskuttaa ja maksaa laskujaan – myös puhelimellaan. Niitä töitä mitkä eivät oletuksena kuulu tilitoimistoille, vaan yrittäjän tehtäväksi. Kuun päätteeksi yrittäjä toimittaa kirjanpitoaineiston Procountoriin parilla klikkauksella. 

Procountorin tehokkailla työkaluilla hoidat aineiston tarkistamisen ja kirjanpidon viimeistelyn. Kun kirjanpitoon saadaan kaikki aineisto sähköisesti, voit keskittyä asiakkaiden palveluun kuittien metsästämisen sijaan.

Olennaista tehokkuuden ja kannattavuuden saavuttamiseksi on muodostaa yksinyrittäjien kanssa toimintamallit, jossa yrittäjän ja tilitoimiston roolit ja työnjako on selkeä. 

Procountor Solossa työnjako on selkeä ohjelmiston käytön osalta. Yksinyrittäjä hoitaa omat tehtävänsä Solo ohjelmiston avustamana ja kirjanpitäjä Procountorissa.  Solon avulla voit hoitaa yksinyrittäjien kirjanpidon ennennäkemättömällä tehokkuudella toimialasta riippumatta.

Solon hinnat

Solon edullinen hinnoittelu tukee yksinyrittäjiä

Mitä yksinyrittäjien trendinomaisesti kasvava määrä mahdollistaa tilitoimistoille?

  1. Enemmän kannattavia yksinyrittäjäasiakkaita. Procountor Solon hinnoittelu lisää olemassa olevien sekä uusien asiakkaiden halua siirtyä Soloon, joka taas vapauttaa resursseja asiantuntijatyöhön tai uusien asiakkuuksien avaamiseen. 
  2. Tehokkaampaa työntekoa. Mitä rutiininomaisempaa työ on, sitä todennäköisemmin robotti hoitaa sen tulevaisuudessa. Automaatiota ei kannata kuitenkaan pelätä, sillä rutiinityön väheneminen vapauttaa aikaresursseja toiminnan kehittämiseen, lisäarvoa asiakkaalle luovaan palvelutyöhön ja yhä useamman asiakkaan palvelemiseen tehokkaammin.
  3. Enemmän palvelevaa ja lisäarvoa tuottavaa työtä. Miten sinä kirjanpitäjänä voisit osoittaa välittäväsi asiakkaastasi enemmän? Kuinka varmistat, että asiakas saa sinut mahdollisimman nopeasti kiinni ja että yrittäjä saa vastaukset kaikkiin kirjanpidon kysymyksiin?

Tämän lisäksi tarjoamme  Procountor Solo -ohjelmiston käyttöön ilman kuukausimaksua vuoden ajaksi niille yrityksille, jotka on perustettu kuluneen 6 kk aikana (etu jopa 348 €). Edun avulla saat houkuteltua aloittavat yrittäjät heti toiminnan alusta lähtien asiakkaaksesi. Lisätietoa tästä.

Nyt on paras hetki aloittaa palvelemaan pienyrittäjien alati kasvavaa määrää entistä tehokkaammin ja kannattavammiin Procountor Sololla. Isot trendit sekä koko Finagon poppoo ovat puolellasi.

Lue tästä artikkelista Tilitarhurin Outi Poikajärven kokemuksia ja katso video, mitä mieltä hän on Procountor Solosta.

Maksuton koulutus Procountor Solosta

Katso kollegasi kanssa kirjanpitäjille suunnattu Solo -koulutus. 

 

Jussi Räsänen

Jussi työskentelee Accountor Finagolla markkinoinnin ja myynnin asiantuntijana. Otan hyvin mielelläni palautetta ja asiantuntijakommentteja vastaan jussi.rasanen[at]finago.com