Accountor Finago / 14.01.2020

”Nyt tiedän, kenelle tilitoimistoni palveluita kannattaa myydä”

Tiekartta-projektista oli suuri apu, kun Jenna Haapala päätti vanhempainvapaansa jälkeen panostaa tilitoimistonsa uusasiakashankintaan. Procountor Kasvu -projekti on parantanut Talous-Haapalan verkkonäkyvyyttä, ja projektin myötä valtaosa tilitoimiston asiakkaista on siirtynyt sähköiseen taloushallintoon.

Myynti ja markkinointi eivät ole kirjanpitäjän keskeisintä ammattitaitoa, joten miksi käyttää aikaansa niihin? Näin ajatteli Talous-Haapalan yrittäjä Jenna Haapala, kun palasi vanhempainvapaansa jälkeen täyspäiväisesti töihin ja päätti keskittyä yrityksensä uusasiakashankintaan.

– Luonnollinen kasvu oli ollut riittävää, kun töiden ohella oli kaksi pientä lasta hoidettavana. Mutta kun lasten päivähoito alkoi, päätin keskittyä kunnolla firmaani, Jenna sanoo.

Samoihin aikoihin Accountor Finago tarjosi Talous-Haapalalle maksutonta Kuntotestiä, jolla selvitettiin tilitoimiston vahvuudet ja kehityskohteet. Tuloksena tilitoimistolle tarjottiin Kasvu-projektia myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen.

– Tiedostin itsekin, että myyntiä pitää tehdä, mutta oli hyvä, että joku muu pystyi auttamaan siinä hommassa.

Procountor Kasvu – apua tilitoimiston myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen

Procountor Kasvu on tilitoimiston myynnin ja markkinoinnin kehitysprojekti, joka toteutetaan aina tilitoimiston tarpeiden mukaisesti. Accountor Finagon projektitiimiltä tilitoimisto saa apuja niin uusasiakashankintaan kuin brändinrakennukseen, verkkomarkkinointiin, sosiaalisen median näkyvyyden kehittämiseen ja markkinointisisältöjen tuotantoonkin. Jos tilitoimiston nettisivut kaipaavat päivitystä, voidaan tämäkin hoitaa kustannustehokkaasti projektin puitteissa.

Talous-Haapalan kohdalla Kasvu-projekti kesti puoli vuotta, marraskuulta toukokuulle. Aloituspalaverissa käytiin läpi Jenna Haapalan toiveet, tarpeet ja yhteisen projektin eteneminen. Projektitiimi kartoitti, missä voisi auttaa Talous-Haapalaa luontevasti. Lopputuloksena projekti koostettiin Kasvu-projektin Markkinointi- ja Sisältö-paketeista.

Jenna sai henkilökohtaista ohjausta verkkomainontaan, hakukonenäkyvyyden kehittämiseen ja Google- ja Facebook-mainosten tekemiseen.

– Oma kohderyhmäni konkertisoitui huomattavasti. Nyt hahmotan paremmin, ketä pystyn palvelemaan ja kenelle minun kannattaa myydä palveluitani. Projektin aikana sain myös paljon palautetta tekemästäni markkinoinnista ja siitä, miltä se näyttää asiakkaan suuntaan.

Markkinointisisältöjen tuotantoon nimettiin alan ammattilainen, joka vastasi esimerkiksi projektin aikana perustetun Facebook-tilin päivitysten kirjoittamisesta. Nämä sisällöt Jenna on ostanut ulkopuoliselta ammattilaiselta myös projektin päätyttyä.

– En näe mitään järkeä siinä, että kirjanpitäjä kirjoittaa mainoksia. Yhteistyö sisällöntuottajan kanssa toimii hyvin. Minä saan kehittää ideat, mutta tilitoimiston markkinointiin keskittynyt ammattilainen kirjoittaa ne ymmärrettävään muotoon ja minä voin keskittyä omaan työhöni, Jenna sanoo.

Sähköistä toimintaa

Markkinoinnin lisäksi Procountor Kasvu antaa vauhtia tilitoimistopalveluiden myyntiin. Accountor Finagon pitämän myyntikoulutuksen jälkeen tilitoimiston asiakkaille pidetään yhdessä asiakastilaisuuksia, ja tavoitteena on siirtää tilitoimiston olemassaolevia ja uusia asiakkaita sähköisen taloushallinnon pariin.

– Projektin aikana sisäistin täysin, mitä Procountorin taloushallinto sisältää ja miten asiakkaat voivat siitä hyötyä, sanoo Jenna Haapala.

Kasvu-projektin aikana valtaosa Talous-Haapalan asiakkaista siirtyi sähköiseen taloushallintoon, ja sen päätyttyä syntyneet uudet asiakkuudet on käynnistetty suoraan sähköisinä. Tilitoimisto hyötyy, kun käsin tehtävää työtä on vähemmän.

– Jälkikäteen näen tärkeäksi myös sen, että meille syntyi Finagon kanssa yhteistyö. Palvelemme yhdessä minun asiakkaitani, ja varmistamme, että he saavat Procountorista kaiken irti.

– Voin suositella Procountoria asiakkailleni, kun tiedän, että siitä löytyy ratkaisuja ja helpotusta moneen asiaan. Procountorin tarkoitus on parantaa yrittäjän elämää, ja Finagolla autetaan, jos sen käytössä tulee ongelmia.

Monia mahdollisuuksia

Tiekartta-projektista tilitoimisto saa monipuolista apua kasvuun ja toiminnan kehittämiseen. Tutustu mahdollisuuksiin ja kysy rohkeasti lisää. 

Accountor Finago