Eero Pitkäsalo / 03.06.2021

Talouspuntari-podcast: Tilitoimistoalan myytinmurtajat

Millaiset ovat tilitoimistoalan kasvun näkymät? Käsittelemme Talouspuntari-podcastissa tilitoimistojen tilannetta sekä kuluneen vuoden datan että tulevaisuuden näkymien kautta. Accountor Finagon Senior Vice President Petri Karjalainen kertoo, että numeroiden valossa tilitoimistoalalla on ollut selkeää kasvua viimeisen vuoden aikana. Tilitoimistojen työmäärää arvioidessa keskeinen luku on ostolaskuvolyymi, ja se on ollut alkuvuoden ajan hyvin normaalilla tasolla, joskin maalis-huhtikuun taitteessa nähtiin pieni notkahdus.

Tämän jakson aiheena ovat erilaiset tilitoimistoalaan liittyvät myytit. Käymme läpi yleisimpiä uskomuksia, ja vieraana olevat asiantuntijat kertovat, mitkä näistä pitävät paikkansa ja mitkä taas ovat vailla todellisuuspohjaa. Mukaan myytinmurtamistalkoisiin saimme Elina Wittin tilitoimisto Elikosta ja Mikko Marttusen tilitoimisto Balancosta.

Käymme tässä blogissa 2 myyttiä läpi. Voit kuunnella loput myytit sekä vieraidemme tarkemmat perustelut podcastista:

 

Myytti: Tilitoimistoala ei houkuttele nuoria lahjakkaita osaajia, ja rekrytointi on hankalaa

Yleinen uskomus on, että tilitoimistoala ei kiinnosta nuoria osaajia. Ennakkoluulot liittyvät esimerkiksi korkeaan vaatimustasoon, matalaan palkkatasoon ja työn toistuvaan luonteeseen.

”Toimiala ei ole välttämättä se ensimmäinen, minne haetaan. Esimerkiksi oppilaitosyhteistyö on tärkeässä roolissa, jotta alan kiinnostavuus nousisi nuorten silmissä. Siksi haluamme tarjota harjoittelijoille mahdollisuuksia kouluttautua, oppia ja tehdä itsenäistä työtä. Alalla täytyy nähdä vaivaa, että se näyttäytyy kiinnostavalta nuorille lahjakkaille henkilöille”, Mikko Marttunen kertoo.

Yksi este kiinnostukselle voi olla myös se, että työpaikkailmoituksissa ilmoitettu vaatimustaso on usein varsin korkea.

”Tilitoimistojen pitäisi miettiä vielä tarkemmin, mitä ne voivat tarjota nuorille tulevaisuuden osaajille. Samalla pitää miettiä, voisiko vaatimustasoa alentaa uusien työntekijöiden kohdalla. Näin saataisiin uusia osaajia toimistoihin oppimaan ja kehittämään omaa asiantuntijuutta”, Elina Witt pohtii.

Myytti on murrettu, ainakin osittain. Tilitoimistoala kiinnostaa nuoria, mutta rekrytoinnissa tunnistetaan haasteita.

Myytti: Tulevaisuudessa tekoäly ja ohjelmistorobotiikka syrjäyttävät alan työntekijät

Tekoälyä on pidetty uhkana kirjanpitäjien ammatille. Ajatus taustalla on, että tekoäly voisi huolehtia kirjanpidosta ja poistaisi kirjanpitäjien tarpeen.

Näin ei ole kuitenkaan käymässä, vakuuttaa Elina Witt. Tekoälyn ja ohjelmistorobotiikan tehokas hyödyntäminen on ainoa tapa, miten alalla voidaan tuottaa parempia lisäarvopalveluita. Tämä mahdollistaa siirtymisen toistuvien rutiinien suorittamisesta lisäarvoa tuottavaan asiantuntijatyöhön.

Myös Mikko Marttunen on samoilla linjoilla: ”Tilitoimiston johtamisen huoneentauluna pitää olla, että kaikki, minkä voi automatisoida, pitää automatisoida. Prosessit pitäisi hioa niin, että voidaan tarjota lisäarvopalveluita entistä enemmän.”

Kyseessä on lopulta siis toimenkuvan muutos. Tässä on myös tarve sille, että voidaan siirtyä kokonaan digitaaliseen maailmaan.

Myytti on murrettu. Kirjanpitäjän työ ei häviä, vaan se muuttuu mielekkäämpään ja monimuotoisempaan suuntaan.

Kuuntele uusin Talouspuntari-podcast
Lue lisää talouspuntarista

Eero Pitkäsalo

Eero työskentelee Accountor Finagolla sisällöntuotannon asiantuntijana. Eero on markkinoinnin sekatyöläinen, jolle asiakasta palveleva sisältö on työn kulmakivi.